latino Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Z tego co czytałem na innych forach piszą że kellysy mają słabe obręcze!! Z tego co piszesz u ciebie jest wszystko ok!! Czy jeżdzisz dużo po "terenie" chodzi mi głównie o leśne ścieżki bo ja mam zamiar jeżdzić w 30% również gdzieś po "lekkim" terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Bez przesady, na pewno w Crossie te obręcze sporo wytrzymają i do jazdy po lekkim terenie spokojnie wystarczą. Zresztą, te same obręcze montowane są w najwyższym modelu Cross'a Definite którego cena wynosi 4000zł więc byle czego raczej by tam nie wsadzali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 ooo jak ja tu dawno nie zaglądałem(wstyd) Zlot mi się podoba w sumie mopżnaby zrobić inaugurację sezonu powiedzmy w kwietniu jak ten pie%$#^y śnieg zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_freeman_* Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Za wiele to nie napisałeś, czy chodzi Ci o model z 2005 roku czy może 2006? Za jakie pieniądze masz okazję go kupić? Ja swojego kupiłem z rabatem który wynosił 650zł więc mój zakup był jak najbardziej opłacalny i nawet się nie zastanawiałem Wcześniej chciałem kupić Exquisite'a ale na szczęście już go nie mieli i zaproponowali mi właśnie Phanatica Co mogę więcej napisać, rowerek jest naprawdę świetny za te pieniądze, jestem z niego naprawdę zadowolony i nie mam żadnych zastrzeżeń! Jak masz jeszcz jakieś pytania to wal śmiało. Chętnie powitamy w naszym gronie nowego Crossowca ! Witam wszystkich ponownie! Widze że spodobał sie wam moj pomysł ze zlotem;) Ja sie pisze nie ważne gdzie i kiedy!!! Też sie swego czasu zastanawiałem nad tym Phanaticiem, miałem go w łapach i jedno mnie powstrzymało... waga... 14,5 kg w rozmiarze 21 to troche zaduzo... Trenowałem kolarstwo, robiłem ponad 10000 tyś w sezonie, na długich dystansach kazdy kilogram daje w kość! Później myślałem o scottcie p2 lub p3, bardzo fajnie wykonany rowerek! Ostatecznie trafiła mi sie okazja na allegro i kupiłem Stevensa X6 http://www.stevensbikes.de/2006/index.php?...d=22&lang=de_DE, który u nas kosztuje 3300 zł a ja go wyrwałem za 1900 zł, nóweczka, tegoroczny model! Jest na pełnej deorce, obręcze mavica, dostałem jesze pedałki spd shimano 324 warte 150zł w cenie! Waży 12kg:) Jestem mega zadowolony, rowerek igła, pojeździem dzisiaj troszke bo słońce u nas wyjrzało (Opole). Co do phanatica to jest w opolu do kupienia w sklepie za 2199 zł rozmiar 21, 2005 r. Jak cos to pisz na maila: dr.freeman@wp.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Freeman jesteś z Opola? Jak tak, to kiedyś trzeba będzie się ustawić na jakiś wypadzik poza miasto! Faktycznie, Twój sprzęcik jest godny pozazdroszczenia - miałeś mega okazję kupić go za tak niską cenę! Ja niestety i tak nieźle szarpnąłem się na swojego Phanatica i on mi w zupełności wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_freeman_* Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Freeman jesteś z Opola? Jak tak, to kiedyś trzeba będzie się ustawić na jakiś wypadzik poza miasto! Faktycznie, Twój sprzęcik jest godny pozazdroszczenia - miałeś mega okazję kupić go za tak niską cenę! Ja niestety i tak nieźle szarpnąłem się na swojego Phanatica i on mi w zupełności wystarczy Jestem za, jak najbardziej, może na góre św. Anny:), tak poztym to mam w planie na pradziada wyskoczyc;) Jak cos to pisz: dr.freeman@wp.pl Co do rowerku to musze jescze jakies buciki na spd kupis i opony chce na sliki wymienic... Phanatic w cenie 2200 jest rozsądną propozycją! Ładnie sie prezentuje no i osprzęt niezły! A co do zlotu to musimy jakąś miejscówke ustalić! Pozdro 4all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no to mamy wiosne zapowiadają na niedzielie poniedziałek 14-18 stopni ktoś chętny na rozprostowanie kości???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Freeman_* Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no to mamy wiosne zapowiadają na niedzielie poniedziałek 14-18 stopni ktoś chętny na rozprostowanie kości???? No ja se dzisiaj troszeczke rozprostowałem... 30 km, odrazu sie człowiek lepiej czuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latino Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam No musze przyznać że że ten STEVENS to fajny rowerek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 niniejszym się dopisuję do klubu Cross'owców Dema Esperia na deorach z korbą na wypasie stała się faktem ps. a te 14-18 stopni to gdzie ma być? bo chyba nie na Mazowszu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 hehe śląsk ale chyba wszedzie sie ociepli wreszcie:) hura HURA HURA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sivin Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam wszystkich a wiec ja i moj Phanatyczny przyjaciel poszezamy grono crosso-maniakow ps. Ja jestem z wawy a moj Phanatyczny przyjaciel z Opola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 He he, witam kolejnego Phanatycznego wyznawce Cross'ów! :twisted: Już nie jestem odosobnionym Phanaticiem na tym forum Oczywiście mój bike też z Opola, możliwe że nawet się znają Pozdrowionka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Choć mój sprzęt będzie chyba najsłabszy w klubie, to chcę się dołączyć z moim nowym nabytkiem Author Horizon. http://www.velo.com.pl/rowery2006/cross/www_cross10.htm Jestem z Radzionkowa, więc jak dobrze pójdzie na zlot też się może załapie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mówiliście wcześniej o liście członków <<CROSS - Bike Team>>, tak więc postanowiłem że taki będę miał swój wkład na początek. Selvan82 - Opole/Wrocław - Kelly's Phanatic 05 - założyciel dex - Wrocław - UNIBIKE Viper lukav - Piekary Śląskie - Merida CrossWay 8200 storm - Radzionków - Merida CrossWay 5800 bikezaglebie - Zagłębie (Dąbrowa Górnicza) - Merida Crossway 8100 Shogun - Dąbrowa Górnicza - Author Reflex SX(?) Johny - Oświęcim - Author Stratos SX Huhu - Toruń/Gdańsk - Giant X1000 Hellsing - Sopot - Scott Sportster P4 GarbOol - Katowice - Merida Crossway 8800 Jod - Tarnowskie Góry - Bulls Comp 7.5 Disc grzybek - Janowice (Bielsko Biała) - Accent Sivin - Warszawa - Kelly's Phanatic latino - Rybnik - Kellys Phanatic(?) freeman - Opole - Stevens X6 t_Pawel - Radzionków - Author Horizon Jeśli ktoś nie chciałby znajdować się na tej liście, proszę pisać, postaram się ją poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 24 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witamy serdecznie kolejnego Crossowca! Nie ważny jest sprzęt jaki się posiada, a chęci do jazdy na nim! Fajnie, że lista nam się powiększa! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 no witamy witamy i na jazdy zapraszamy to co umawiamy sie na weekend ?? niedzielny poranek zapowiadaja 12-13 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Jeden z moich rowerów to rower Crosowy Rama Z rurek CrMo Gianta (Kings Park) Widelec CrMo sztywny Kiera Alu Gianta Mostek 110 Accenta manetki Sram X7 klamki Accor piaty alivio Obręcze FIR (modelu nie pamiętam) Przerzutka przód Shimano C201 czyli C050 Przerzutka tył SR Suntour XCP 750 SGX (odpowiednik (XT- X9 ) Sztyca amoeba Suport xt na kwadrat z 96 r (chyba) Korba Truvative Fived kaseta PC 970 przełajowa (12-26) łańcuch obecnie PC 970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Oglądałem prognoze: ok. 9 stopni, ale niestety z deszczem... Umówić się możemy, ale jeśli będzie padać, to ja się na taką wycieczke nie piszę. Niestety pogoda dała mi się we znaki, choć dzisiaj zrobiłem parę kilometrów (Radzionków [dom] - Tarnowskie Góry [ serwis] ). Po moim "makrokeszu" MTB, Horizon jest bardzo szybki. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 to zapodaj nr telefonu to sie jakos zgadamy:) Uwaga ludziska może ktoś jest chetny na małą wycieczke po Bytomiu lub Tarnowskich Górach jutro ok 10 jakby co 504080426 nie ma co ciepełka marnować pozdrówko wycieczkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jod Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Szkoda ale nie moge sie zalapac na organizowana przez was wycieczke. Moze innym razem, na pewno bedzie jeszcze okazja spotkac sie i poszalec nas dwoch kolkach, znam swietne trasy w okolicach Tarnowskich Gor. Jestem w trakcie przerobki roweru. Planuje hamulce hydrauliczne i rozbudowa o kolejne podzespoly z grupy xt. Niewykluczone ze wymienie nawet rame na troche mniejsza. Mam teraz rame 62 cm a chce miec 59 teraz czarna, oczywiscie crossowa. Wracajac do tematu to podziele sie z wami spostrzezeniami na temat rowerow crossowych. Mialem kilka gorali, jednego trekinga i teraz crossa. To byl zdecydowanie najlepszy wybor, byc moze z powodu mojego wzrostu 198 cm. Dosyc duzej wagi 100 kg(same miesnie) tak uwaza moja laska. Ja poruszam sie na mojej maszynie szybko i uwielbiam dlugie dystanse czyli cross jest do tego niemal stworzony. Moi koledzy maja wszyscy gorale i zaczynam ich namawiac na zakup roweru crosowego. To nie bylo nawet trudne po tym jak zrobili jazde probna moim Bullsem. Fajnie nalezec do elitarnej grupy Crosowcow bo to oni tak naprawde maja do konca frajde z prawdziwego podrozowania rowerem. Bez lamania ram, piast i widelek na bezdrozach naszego pieknego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Oj, to ja się boję, że za takimi 100kg mięśni nie nadąże. No ale może kiedyś poświęcisz się i oprowadzisz takiego "emeryta" jak ja po paru trasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GarbOol Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 i co jedzie ktoś gdzieś pocoś ? :-) jakby co to dzwonić 606 75 82 91 jeszcze przez 30 minut bede w domu a potem śmigam sam :-) pozdrOo !i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich Klubowiczów CROSS - Bike Team!! Moja fura to Author Horizon. Jak zauważyłam na razie jest jeden kolega z podobną maszyną. Dopiero niedawno pogoda dała mi możliwość przetestowania roweru na trasie. Jestem zadowolona z tego zakupu. Prowadzi się lekko, łatwo i przyjemnie. Można nabrać na nim naprawdę ładnych prędkości. Wszystko chodzi jak należy i ogólnie jest git :!!: . Pierwsza jazda w tym roku po naprawdę długiej abstynencji bez bajka była zupełnie przyjemna. Na Horizon'ie tak w porównaniu do starego MTB marki "Hattrick" :!!: nie czuć tak podjazdów. Chodzi cichutko a to ważne bo nie cierpię jak mi w rowerze coś zgdzyta, skrzypi,..... itp. rzeczy. Pozdrower dla Crossowiczów!! Selvan82 dzięki za info o klubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witamy pierwszą Damę w naszym gronie! Selvan82 dzięki za info o klubie Nie ma za co! Zrobiłem to z przyjemnością! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Już się bałem, że nigdy nie dołączy do nas 28 calowa dziewczyna. Cieszę się podwójnie, bo teraz już nie tylko ja w klubie pomykam na (po) Horizon. Bades mam te same odczucia co do rowerku, wcześniej miałem bodajże marki "Tiger" za 199zł z Prakticera. xD Horizon jest przy nim szybki i cichy - nie ma się co dziwić. Podobnie jak Ty, nie lubię gdy w rowerze coś pracuje głośno, w końcu jest to oznaka zbędnych tarć i zużycia lub rozregulowania części. No i jeszcze jedno, dzisiaj byłem na przejażdżce z lukav'em... świetna sprawa z takim forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.