Skocz do zawartości

<<CROSS - Bike Team>>

Selvan82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ma sie rozumiec, że brak odpowiedzi jest spowodowany tym, ze grupa Crossowa zamiast siedziec na necie śmiga na roweruch ;)

tak więc pozdrawiam :D

Nie w taką pogodę :\ Gdzieś mnie przewiało chyba i mam gorączke :\

Gość Gość_freeman_*
Napisano

26.01.2006r. Na naszym kochanym forum rowerowym zakładamy Fan Club rowerów Cross'owych :D

Nie czujmy się odosobnieni ;) , też chcemy mieć swój kącik i udział w tworzeniu Forum Rowerowego na MAX'a!

Wszyscy posiadacze Cross'a wpisujcie się !!! ;)

Witam wszystkich zapaleńców rowerwych;) Zamierzam kupić crossa i oczywiscie zastanawiam sie jakiego, mam już pare opcji:

- składak na ramie merida crossway 8900, osprzęt pełne LX, obręcze mavic, hamulce avid, amorek suntour nrx 6500, cena 2800 zł,

- scott sportster P2 http://scott.pl/product.php?UID=73 moge go mieć za 2750 zł,

- author AIRLINE http://www.velo.com.pl/rowery2006/cross/www_cross2.htm , cena 2899 ale pewnie mozna cosik urwać, jescze nie dzwoniłem...

- scott sportster P3 http://scott.pl/product.php?UID=74 ta opcja jest opcją oszczędnościową i zastanawiam sie czy warto dokładać do modeli powyżej???

Mam zamiar troche pojeździć, raczej dłuższe trasy... Pomocy, na co sie zdecydować?

Pozdrawiam!!!

Napisano

Ja jestem chyba najslabszym rowerzysta na tym forum... :(:P Nie zdarzylo mi sie przejechac trasy nawet 30 km!!!!!!!!!!!!!! Mam kelly`s scarpe i mam zamiar sie wybrac gdzies w gory zeby pocwiczyc na latwych szlakach... Moze mi sie forma poprawi..... A poza tym - zbieram jeszcze na czesci do mojej bryczki ;););):D:D

Napisano

Freeman każdy z tych rowerków jest porządny. Lekkie, elegancki osprzęt = szybkie i przyjemne śmiganie. Według mnie kupienie tego Scotta za 2200 zeta i przeznaczenie reszty kasy na akcesoria ( licznik, światło, narzędzia itp) to dobra opcja. :wink:

Gregor masz 13 lat chłopie jak załapiesz bakcyla :( na rower to przed tobą kupa lat jeżdżenia. A z naszego miasta nawet blisko w góry :wink:

Gość Gość_freeman_*
Napisano

Freeman każdy z tych rowerków jest porządny. Lekkie, elegancki osprzęt = szybkie i przyjemne śmiganie. Według mnie kupienie tego Scotta za 2200 zeta i przeznaczenie reszty kasy na akcesoria ( licznik, światło, narzędzia itp) to dobra opcja. :wink:

Gregor masz 13 lat chłopie jak załapiesz bakcyla :) na rower to przed tobą kupa lat jeżdżenia. A z naszego miasta nawet blisko w góry :wink:

W sumie to masz racje, ale jak mam juz wydac tyle kasy to wole sie dobrze zastanowic na co...

A tak w ogóle to planujecie jakis zlot crossowców??? W jakims neutralnym plenerze :D Fajnie by było pojechac w jakąś traske na zlocik...

Pozdrawiam

Napisano

Witam ciekawy pomysl. Crossowcy laczcie sie! niedawno zasililem to forum i wciaglo mnie. Pochodze z Tarnowskich Gor. Mysle ze jeszcze nie raz spotkamy sie na trasach. To moja maszyna. Crossowcy gora!!!

Cross Bulls Comp 7.5 Disc

rama Aluminum 7005 Biaxial I.H.S

rozmiar 22"

widelec SR Suntour Nex-4000 XC

stery Tioga

suport Tioga

korba XT Holowtech II

p. przód XT

p. tył Shimano Deore XT

manetki Shimano Deore XT klamonetki

ilość biegów 27

kaseta Deore

łańcuch Deore

hamulce Shimano M 475 Disc

dźwignie ham. XT

piasty Shimano M475 Disc

obręcze Airline 1 Bulls

opony CST C1338

mostek Tioga

kierownica Tioga

rogi Tioga

sztyca Tioga

siodło Bulls

pedały Author

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bypogb6fpvnp2j22.html

Napisano

Jod witaj w klubie dużych kół i dużych ram. Też mam 22'. ;)

Zlot to kultowa sprawa. Można coś pomyśleć np jakoś w gronie crossowców pośmigać na Jurze ;)

Gość Gość
Napisano

witam tarnowskie góry :(

co do zlotu to dobry pomysł

tylko trzeba by ustalic jakieś konkretne miejsce do którego wszyscy mieli by dobry dojazd

Napisano

No to może jakiś spisz powszechny na jakiejś prostej stronce zrobic aby było wiadomo kto skąd na czym itp ?

Napisano

ok mała namiastka spisu

Storm - Radzionków(k.Bytomia)

Garbool - Katowice

Johnny, Gregor - Oświęcim

Bikezaglebie, Shogun - Dabrowa górnicza

Selvan82 - Opole/Wrocław

Jad - Tarnowskie Góry

Napisano

Mamy 3 727 zarejestrowanych użytkowników

No jest nas taka drużyna piłkarska tylko,że gramy w 10 bo ktoś dostał czerwoną..... :lol:

Trza być sobą i iść pod prąd.

Napisano

Oj dawno tu nie zaglądałem, ostatnio miotam się między Opolem a Wrockiem a we Wrocku niestety nie mam neta ani kompa :D Zlot, fajny pomysł - jestem za! :) Niech ta zima już się wreszcie skończy, chcę w końcu pośmigać na moim rowerku!!! :P

Pozdrowionka dla wszystkich Crossowców!!!

Napisano

Witam!

Co prawda nie przepadam za piłką nożną, ale dopiszcie mnie do drużyny.

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności też jestem ze śląska. :)

Napisano

generalnie to główne skupisko 28'' to śląsk i okolice:)

No to tym łatwiej mogłoby coś zlotowo rowerowego wypalić :wink:

Grzybek pewnie ujeżdżasz tak jak ja podjazdy w beskidach ( zwłaszcza małym ) :D

Napisano

Ujeżdżam, ujeżdżam :) , a jest kilka fajnych góreczek, ale też zaliczam dalsze trasy tak do 150 km od domu.

Napisano

No wiadomo po to jeżdże na dużych kołach, żeby długie traski pykać.

Tylko, że mi każda trasa w beskidy razem z powrotem do chaty wychodzi minimum 130 km. :)

Napisano

Dolomity Sucha Gora poczatek czerwca? Potem trasa w kierunku lotniska pyzowice (mozna spotkac na trasie rowerowych szalencow) las+asfalt malo uczeszczane drogi. Pentelka 80-90 km? Termin otwarty. Najlepiej weekend!!!

Napisano

czerwiec troche daleko ja tam myśle o dniu w którym temperatura bedzie ok 14stopni i od razu wyjazd:D

Gość Gość_latino_*
Napisano

Selvan82 ma do ciebie pytanie. Zamierzam kupić phanatica czy jest wart tej kasy? Mam zamiar dołączyć do waszego teamu!!!

Napisano

Za wiele to nie napisałeś, czy chodzi Ci o model z 2005 roku czy może 2006? Za jakie pieniądze masz okazję go kupić? Ja swojego kupiłem z rabatem który wynosił 650zł więc mój zakup był jak najbardziej opłacalny i nawet się nie zastanawiałem :huh: Wcześniej chciałem kupić Exquisite'a ale na szczęście już go nie mieli i zaproponowali mi właśnie Phanatica :P Co mogę więcej napisać, rowerek jest naprawdę świetny za te pieniądze, jestem z niego naprawdę zadowolony i nie mam żadnych zastrzeżeń! Jak masz jeszcz jakieś pytania to wal śmiało. Chętnie powitamy w naszym gronie nowego Crossowca ! :)

Napisano

Za wiele to nie napisałeś, czy chodzi Ci o model z 2005 roku czy może 2006? Za jakie pieniądze masz okazję go kupić? Ja swojego kupiłem z rabatem który wynosił 650zł więc mój zakup był jak najbardziej opłacalny i nawet się nie zastanawiałem :) Wcześniej chciałem kupić Exquisite'a ale na szczęście już go nie mieli i zaproponowali mi właśnie Phanatica :P Co mogę więcej napisać, rowerek jest naprawdę świetny za te pieniądze, jestem z niego naprawdę zadowolony i nie mam żadnych zastrzeżeń! Jak masz jeszcz jakieś pytania to wal śmiało. Chętnie powitamy w naszym gronie nowego Crossowca ! :P

Chce kupić model 2006 bo za długo się zastanawiałem i ciężko znaleźć jeszcze model z 2005r!! Z tego co się orientowałem to wszędzie jest cena katalogow 2800zł ale mam nadzieje na jakiś upust!! Długo szukałem jakigoś fajnego crossa i chyba nie ma nic lepszego w tej cenie!! Ewentualnie FOCUS http://www.focus-bikes.de/bikes/modell.asp...s+series&ID=850 ale kellys zdecycydowanie lepiej się prezentyje!!

selvan powiedz mi jaką masz ramę 21'' czy 19'' ja mam 187 cm i wydaje mi się że rama 21'' jest dla mnie troche za duża - może lepiej wbrać 19''!!? :huh:

Napisano

Phanatic z 2006r. różni się tylko amortyzatorem i oponami (nie licząć malowania ramy - która mi osobiście bardzo się podoba!) Uważam, że to bardzo dobry wybór i jeśli na pewno jesteś zdecydowany na Cross'a to będziesz z niego zadowolony! Ja mam 183cm wzrostu a rama w moim bike'u jest 21" Ramy w Crossie nie mierzy się tak samo jak w rowerze do XC, chodzi mi o to, że nie może być za mała bo będzie Ci się niewygodnie jeździło. Więc 19" odpada na pewno bo będzie dla Ciebie za mała! Musisz mieć miejsce na wygodne ułożenie ciała. Należy pamiętać, że rower szosowy powinien mieć ramę mniej więcej o 8 cm wyższą niż górski dla tej samej osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...