Johnny Napisano 10 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Crossamator jak już zdecydowałeś się na te konkretne dwa modele to według mnie lepiej kup phanatica. Unibiki są dopiero od niedawna i ciężko znaleźć ludzi, którzy na tych rowerekach przejechali parę tysiaków i mogą powiedzieć coś więcej o nich. Bikezaglebie dokładnie całkowicie się zgadzam z tym co mówisz. Widziałem raz taką scenkę. Jadę sobie na przełęcz kocierską - 4 km podjazdu po asfalcie i w połowie podjazdu mijam syna z ojcem na makrokeszach ojciec postury słonia a jedzie na rowerze takiej samej wielkości jak jego na oko 10-12 letni syn i słyszę ja mówi do syna kręcąc z prędkością światła na 1:1 "coś te przerzutki jakieś słabe i ten amortyzator nic pod tą górę nie daje pójde tam opieprzyć ich w tym sklepie......" . Rowerki z 20 kilo takie udawane full suspension....z kauflandu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sivin Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ok wybor dokonany padlo na Kellysa Phanatica tylko teraz potrzebuje pomocy gdzie moge jescze kupic owego Kellysa z rocznika 2005 ??ps. Najlepiej Warszawa i okolice ostatecznie gdzies w Polsce wink.gif ps. w Czeskiej Republice juz znlazlem za 2000zl wink.gif ale zebyscie nie mysleli ze jestem jakis leniwy to znalazlem juz pare sklepow w ktorych sprzedaja Kelllysy tylko jak na razie nie mam czasu zeby pojezdzic popatrzec ,porozmawiac :/ sami wiecie jak to jest praca studia ehh szkoda mowic :/ w tych ktore mialy www niestety byly tylko z 2006 za jakies 2700zl :/ a no i sorka znlazlem 1 w ktorym byl za 2500 smile.gif no ale w porownaniu z tym Czeskim za 2000zl to jest dosc spora roznica :/ wiem ze Selvan pisal ze kupil swoj za 2150 powiedz jak to zrobiles :DDD i gdzie wink.gif Za wszelka pomoc z gory dziekuje sleep.gif smile.gif Ps.KELLY'S PHANATIC 05 WANTED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Sivin swojego Phanatica kupiłem w jednym ze sklepów rowerowych w Opolu, kupowałem go w listopadzie. Na początku miałem kupić Exquisite'a ale jak tylko zaproponowali mi Phanatica z upustem 650 zł to wtedy wybór stał się oczywisty :twisted: Rowerek sprowadzili mi z Czech, serwis mam na miejscu. Najlepiej przjdź się po sklepach gdzie dostępne są Kelly'sy i pogadaj o tym aby Ci ściągneli ten rowerek z Czech. To chyba najrozsądniejsze wyjście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 zdycha coś temat...czyżby zima zamroziłą nie tylko rowery?? A tak na marginesie jaki jest wasz tegoroczny dystans?? u mnie przeszło 350 km i na sezon (marzec-październik) planuję 6000km a wy jakie macie plany ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Póki co zima a sezonu ni ma....... Mój dystatns tego roczny 0 km. na razie trochę biegam. Ja w tym sezonie planuje minimum 7000 km. A zadowolony będę jak przejade ponad 8 000. Już w jednym sezonie, który zacząłem w marcu i jeździłem do grudnia siadło 6700. A w tym roku szykuje się dużo wyjazdów i mam dużo czasu wolnego..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ja poki co mam wyprawę and morze ponad 600 km w jedną stronę i jeszcze na pewno dwie wyprawy po ponad 200 km w jedna stronę.No i oczywiście codzienny trening minimum 40 km.A 8000...nie powiem ambitnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ostatni sezon słabo bo tylko 1000 w tym mam nadzieje ze uda sie wiecej chociaż czeka mnie obrona licencjata i ślub ale później bedzie z górki mysle że 2-3tys sie uzbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Ja tam nie planuję ogólnego dystansu. Postawiłem sobie tylko kilka wyzwań: 1) dojechać w 3 dni nad morze (ok. 600km); 2) obrócić do Kielc i z powrotem w ciągu jednego dnia (ok. 260km); 3) obrócić do Opola i z powrotem w ciągu jednego dnia (ok. 240km); i do wiosny jeszcze pewnie coś wymyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 He He, Shogun - planujesz mnie odwiedzić w Opolu? Ja planuję ze znajomymi jakiś daleki wypad, Albania albo Nordkapp - to się jeszcze zobaczy. A roczny dystans, jakoś nie planuję tego, samo wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Nordkapp?? toć to kawał drogi...masz jakieś konkretne plany trasy ?? Chętnie zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Zapraszam wszystkich 28 calowych http://forumrowerowe.jgc.pl/Zgaszac-sie-la...awa-t10487.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Przepraszam że wjeżdżam tu ze swoimi 26" kołami Mam pytanko, bo nie mogę odnaleźć jakichś tabelek wzrost/rozmiar ramy odnośnie rowerów crossowych. 19" w przypadku crossa to mniej więcej od jakiego wzrostu byłby odpowiedni? Kolega szuka czegoś, na razie wygrywa opcja Unibike Crossfire, tyle że produkowane są od 19' wzwyż, a kolega nie jest słusznego wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 moje zdanie jest takie ze najlepiej przymierzyć w sklepie w moim przypadku tabelki i rzeczywistość mijały sie ze sobą (zanim kupiłem crossa przymierzałem się do zwykłego 26'') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Wg tabeli moj bike powinien mieć ramę 54cm a ja sobie kupiłem 58 i pasuje idealnie.Najlepiej przymierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Najlepiej iść do porządnego sklepu i przymierzyć popytać gościa w sklepie. Tylko trzeba być czujnym bo często gość w sklepie nie zauważa, że przymierzasz crossa....i doradza ci wielkość ramy jak dla mtb , czyli minimum 15 cm odstępu między górną rurą a kroczem. Wtedy mu delikatnie przypomnij, że nie kupujesz crossa a nie górala. Według mnie w crosie duża rama jest lepsza (oczywiście nie za duża) od małej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GarbOol Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam, coś małolicznie w tym klubie, jak na razie... czy naprawde tylko tylu śmiga na owych magicznych 28" ? :-) pozdrOo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 No ja sam widzisz nie jest nas zbyt dużo ( na razie) ,ale zawsze coś . Witamy kolejnego 28- calowego bikera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dzięki za porady odnośnie rozmiaru. Kłopot w tym że kolega jest wzrostu powiedzmy 165cm (strzelam) więc np. Unibike chyba w ogóle odpada, bo najmniejsze crossy produkuje chyba z 19", co może być za dużo. na razie prowadzi opcja Meridy Crossway 8200 (są 41 i 44 cm też), tyle że nie wiem czy się uda gdzieś upolować teraz w Łodzi taki rozmiar żeby przymierzyć, bo w Łodzi z Meridą słabo raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 No chyba jednak jest nas mało w poprzednim sezonie poza STORMEM moim siostrzencem widziałem tylko 2 crossy a co do wielkości ramy to poiwem wam za ciesze sie że mam te 10cm odstepu przydaje się jak jak trzeba jechać dłuzszy czas po jakichś wertepach ( czytaj szanuje swoje klejnoty ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam1987 Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam wszystkich razem jak i z osobna...mam pytanie do Johnny'ego ..mam zamiar sobie kupić rowerek i wybór padł na ten sam model, którego posiadaczem jesteś Ty(Author Stratos SX) i chciałem własnie zapytać,czy jesteś zadowolony ze swojego wyboru.. bo jeszcze się waham pomiędzy Author Zenith..z góry dzieki za wszystkie opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Marca 2006 Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 widzieliście nową oferte krossa crossowa o myślicie o ravenfittnes?? ta cena mnie dołuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikezaglebie Napisano 7 Marca 2006 Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 lepiej kup meridę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 7 Marca 2006 Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Jak nie trudno zgadnąć mogę powiedzieć tylko jedno : oczywiście, że jestem zadowolony z mojego stratosa !!!. Wogóle z crossami authora mam już paroletnie( konkrenie ponad 4 lata) doświadczenie ( wcześniej zajeżdżałem reflexa) i powiem ci tak są wytrzymałe, lekko i przyjemnie się na nich śmiga. Oprócz manetek stratos jest na alivio,o którym dużo ludzi ma jak najlepszą opinie również na tym forum. Co do zenitha to nie wiem, ile kasy chcesz wydać. Ale stratos nie jest drogi jak na jego jakość więc możesz se resztę kaski przeznać na licznik, plecak, lampki inne sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 pytałem sie juz w styrefie amorkowej, ale tam sie nie znają na takim sprzęcie czy ktoś z Was używa amorka SR Suntour NCX D-LO ?? Jak się sprawuje on? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 ma sie rozumiec, że brak odpowiedzi jest spowodowany tym, ze grupa Crossowa zamiast siedziec na necie śmiga na roweruch tak więc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.