Selvan82 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Napisano 23 Stycznia 2009 Marzocchi TXC LO - baardzo fajny amorek, ale niestety poza moim zasięgiem jak na razie Svolken jak już złożysz całość to zamieść fotki - chętnie obejrzę Twoją maszynę Muszę wymienić kasetę i łańcuch - co byście polecili? Potrzebna mi 9 i najchętniej coś Sram'a . Czy zestaw SRAM PG 970 + PC 971 wystarczy??
Svolken Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 Rama już jest i w przyszłym tygodniu zostanie ubrana
misz Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 To i ja się zapisuję, bo stałem się dziś posiadaczem roweru Gudereit C-75. Czy macie jakieś doświadczenia, coś wiecie o tej maszynie? Informacje są tu: http://www.fahrrad-richter.de/product_info...roducts_id=5160 Przez ostatnie lata ujeżdżałem górale, ale frustruje mnie ilość energii potrzebna do rozpędzenia ich do normalnej prędkości. No i opony: albo slicki a wtedy nie do lasu, albo xc, a wtedy nie na asfalt. No to teraz mam drugi rower i mam zamiar zapomnieć o samochodzie. Przynajmniej w mieście.
Skiba_TG Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Ja niestety, ale musze sie wypisac... z moj cross zostal zamieniony na XC, ale na pewno bede tu dalej zagladac
Huhu Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Ja również się musze wypisac. Crossa ujeżdża tata mój, a ja przesiadłem się na 29". Jednak cross ma ograniczone mozliwości terenowe.
mavic Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Rowery crossowe są świetne. Obecnie posiadam Authora Airline i znakomicie sprawdza się na maratonach, wyprawach i dość ostrych jazdach po górach. No i z kolarzami można trochę się trochę pościgać
gilgamesz Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Na forum ogólnym, nie znalazłem odpowiedzi.Może w dziale crossowym ktos mi pomoże. Chodzi o to,czy są tu może jacyś użytkownicy crossów mający założone w swoich rumakach oponki Schwalbe Marathon Supreme? Chodzi mi o jakieś opinie na ich temat,jak się sprawują podczas jazdy. Druga sprawa to jakie dętki polecacie do crossa(rozmiar 700 x 1.6). Chodzi aby były trwałe i w miarę lekkie.
celofan Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o opony, to ci nie pomogę, bo jeżdżę od około 100km na Maraton Racer. Co do dętek, mogę polecić ci Vittoria. Są lekkie i przejeździłem na nich poprzedni sezon bez kłopotów. Korzystając z okazji, zapytam czy jest tu osoba jeżdżąca na dalekie wyprawy swoim crossem i jakich sakw oraz siodła używa wtedy:) ?
rzepkok Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 dopisuję się do Klubu jeszcze rok temu jeździłem na samoróbce z czeskiej ramy i osprzętu z kilku starych maszyn w czerwcu '2008 kupiłem Authora Mission i jak dotąd bez większych przeróbek śmigam kiedy się tylko da - polecam ten sprzęt ! pozdrowienia dla wszystkich crossowców
Damix Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 No i macie kolejnego członka klubu : "<<CROSS - Bike Team>>" Mój pojazd to Kelly's Exquisite Kto tu z Poznania >?
urbanek18 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Powracam już nie z pytaniami. Od lutego jestem dumnym właścicielem crossa mianowicie modelu Kellys Coach 2009
jarbla Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 To i ja się zapiszę do klubu crossowców. Jeżdżę Unibikiem Zethosem. Na polskich drogach nadal dominują górale ale już coraz częściej można spotkać osoby na crossach. Tak przynajmniej mi się wydaje.
fw66 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 To ja też się wpisuję. Trochę późno, bo od 3 lat jeżdżę na crossie I już raczej nie wrócę do MTB. Cały czas miałem Kelly's Exquisite i byłem bardzo zadowolony. Jednak teraz postanowiłem przesiąść się na lżejszy. Miał to być Definite, ale jak zacząłem liczyć to doszedłem do wniosku, że za podobne pieniądze mogę złożyć coś ciekawszego. A więc teraz mam crossowego składaka.
rafikiyako Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Witam, mam następujący problem i pytanie: Mam wysłużonego i starego (ale BARDZO jarego!) Wheelera 1600 (wersja jeszcze ze sztywnym zawieszeniem, także przednim). Cenię go sobie z wielu powodów, przede wszystkim dlatego, że dobrze mi się na nim jeździ, a poza tym jest mocny i wytrzymały i praktycznie nic jeszcze mi się w nim nie zepsuło. Od samego początku jeżdżę na tym samym, czyli fabrycznym, zestawem opon i dętek. Ostatnio jednak zauważyłem, że tylna opona zaczyna pękać, co już jest mało bezpieczne. Postanowiłem nabyć nowe opony i przy okazji dętki. I mam do Was pytanie: stare (czyli pęknięte) opony to 700x42C. Ponieważ wybieram się niedługo w podróż, wymagającą jazdy po wertepach i ostrych skałach, postanowiłem kupić opony wzmacniane. Upatrzyłem sobie pewne oponki, ale one są rozmiaru 700x47C. W sklepie, w którym są te nowe oponki zapewniono mnie, że one spokojnie wejdą na tę samą obręcz. Czy to rzeczywiście prawda? Czy opony o 5 mm szersze zmieszczą się na obręczy tych samych rozmiarów, a jeśli tak - to z jakim skutkiem (czy na przykład opona będzie wyższa etc)? I druga rzecz: czy dotychczasowe dętki, które wchodzą do starych opon 700X42C będą też pasować do 700x47C? I czy dętki, które znalazłem w tym samym sklepie (a na których jest napisane, że są od 32C do 43C) będą też pasować do 47C (znowu w sklepie zapewniono mnie, że tak), czy też lepiej w przyszłości (a może już teraz?) zaopatrzyć się w opony nie większe, niż 43C? Jakie są Wasze opinie, doświadczenia itp? w tym zakresie? Z góry dzięki Pozdrawiam Wojtek
zekker Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 O obręcze się nie martw. W swoich miałem 700x38, a teraz 47 (obręcz mam 19mm) i nie ma problemu. Bardziej bym się martwił o ramę i widelec czy wejdą szersze opony. Dętki na pewno dobrze mieć dopasowane do rozmiaru opony. Nie wiem jak się zachowają mniejsze w takim terenie jak piszesz. U siebie mam jedną trochę za małą, jeśli dobrze pamiętam, to 25-38. Jak na razie żadnych problemów przy oponie 47.
luk107 Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 Kolejny do klubu. Zaskakujące przejście z custom DH na crossówkę. Focusik Black Falls 07-08
bendyz Napisano 12 Stycznia 2010 Napisano 12 Stycznia 2010 To i ja się przywitam na forum Do tej pory z braku funduszy jeździłem Wheelerem 2000 (rama 16" całkowicie niedopasowana do mojego wzrostu), pod koniec grudnia kupiłem w końcu Kelly's Phanatic 09 w wyprzedażowej cenie i teraz sezonu się doczekać nie mogę bo rower stoi niewypróbowany jeszcze
k4mil93 Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Od wczoraj jestem posiadaczem Kellys'a Saphix 2010 green na ramie 21" Rower jest bardzo ładny, koła 28", teraz tylko czekam na pogode.
RadekSki Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Nie ma na co czekać. Pogoda jest już do jeżdzenia całkiem znośna.
cpu Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Cześć Nie wiedziałem czy zakładać nowy wątek czy dodać to tutaj ale do rzeczy. Od pół roku jestem posiadaczem Authora Airline - przesiadłem się ze starego zwykłego Gianta Rincoon (2002?), a więc typowego MTB na crossa - jeżdżę głównie po asfalcie, ubitych ścieżkach w lesie - na asfalcie różnica jest kolosalna, co do tego nie mam cienia wątpliwości. Mam jednak ostatnio trochę irytujący problem - coraz częściej w okolicznych lasach robią wycinki - które polegają na bezmyślnym cięciu drewna, wywózce ciężkimi maszynami i pozostawieniu zniszczonych ścieżek rowerzystom i spacerowiczom. Lasów używam do dojazdu na mniej uczęszczane drogi i to wymusza niestety pewne modyfikacje w moim Authorze. Aktualnie mam fabryczne opony w moim Airline i te 700x35 strasznie się ślizga przy odrobinie sypkiego piasku co przy mojej masie i wzroście (84 kg i 185 cm) na 20" ramie daje dosyć wkurzające uczucie że zaraz wylecę z roweru, tym bardziej potęgowane przez to, że jeżdżę w SPD. W związku z tym mam parę pytań: 1. Może ktoś polecić mi jakieś szersze opony, bardziej nadające się w teren z bardziej agresywnym błotnikiem - jestem w stanie kupić drugi komplet opon i przekładać je w zależności od charakterystyki trasy w którą się wybieram - myślę nad Schwalbe Marathon Extreme 28x1.6, Schwalbe Smart Sam 28x1.75, Ritchey Speedmax Cross Comp 700x40c. I tutaj pojawia się jedno ważne pytanie - mierzyłem ile mam między tylnymi widełkami miejsca i nie wiem czy wejdzie tam opona o szerokości 2.1" - stosował ktoś taką oponę w tej ramie? 2. Co myślicie o zmianie w perspektywie amortyzatora na powietrzny (w dalszym czasie) oraz hamulców z Tektro MT14 na Avidy SD7 (tak już szybciej) 3. Macie jakieś sugestie co do zmian w tym rowerku które podniosą jakość jazdy w terenie? 4. Poszukuję też jakiegoś wygodniejszego siodła i sztycy - ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii? Aktualnie dochodzę do wniosku, że papierowo planując trasy nim pogoda pozwoli zacząć nowy sezon coraz więcej terenu w moich planach się pojawia i nie wiem co by tu jeszcze zmienić, aby korzystniej było w terenie - na pewno opony, ale co jeszcze? No i ustaliłem sobie że przez najbliższy miesiąc zrobię zestawienie % po jakich nawierzchniach jeżdżę i na tej podstawie chciałbym dalej modyfikować swój rower aby poprawić komfort w tym kierunku. Mam jeszcze w garażu rockridera 8.1 siostry i na nim ewentualnie mogę spróbować zrobić jakieś porównania. Dziękuję za zaparcie w czytaniu mojego postu i za wszelką pomoc. Pozdrawiam
luk107 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Co do opon polecam Schwalbe Racing Ralph, używam jako drugi komplet "terenowe" 700 x 35C, hamulce wybrałbym Avid, albo szukał Magury Hs'ów.
Moloch89 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Cześć Nie wiedziałem czy zakładać nowy wątek czy dodać to tutaj ale do rzeczy. Od pół roku jestem posiadaczem Authora Airline - przesiadłem się ze starego zwykłego Gianta Rincoon (2002?), a więc typowego MTB na crossa - jeżdżę głównie po asfalcie, ubitych ścieżkach w lesie - na asfalcie różnica jest kolosalna, co do tego nie mam cienia wątpliwości. Mam jednak ostatnio trochę irytujący problem - coraz częściej w okolicznych lasach robią wycinki - które polegają na bezmyślnym cięciu drewna, wywózce ciężkimi maszynami i pozostawieniu zniszczonych ścieżek rowerzystom i spacerowiczom. Lasów używam do dojazdu na mniej uczęszczane drogi i to wymusza niestety pewne modyfikacje w moim Authorze. Aktualnie mam fabryczne opony w moim Airline i te 700x35 strasznie się ślizga przy odrobinie sypkiego piasku co przy mojej masie i wzroście (84 kg i 185 cm) na 20" ramie daje dosyć wkurzające uczucie że zaraz wylecę z roweru, tym bardziej potęgowane przez to, że jeżdżę w SPD. W związku z tym mam parę pytań: 1. Może ktoś polecić mi jakieś szersze opony, bardziej nadające się w teren z bardziej agresywnym błotnikiem - jestem w stanie kupić drugi komplet opon i przekładać je w zależności od charakterystyki trasy w którą się wybieram - myślę nad Schwalbe Marathon Extreme 28x1.6, Schwalbe Smart Sam 28x1.75, Ritchey Speedmax Cross Comp 700x40c. I tutaj pojawia się jedno ważne pytanie - mierzyłem ile mam między tylnymi widełkami miejsca i nie wiem czy wejdzie tam opona o szerokości 2.1" - stosował ktoś taką oponę w tej ramie? 2. Co myślicie o zmianie w perspektywie amortyzatora na powietrzny (w dalszym czasie) oraz hamulców z Tektro MT14 na Avidy SD7 (tak już szybciej) 3. Macie jakieś sugestie co do zmian w tym rowerku które podniosą jakość jazdy w terenie? 4. Poszukuję też jakiegoś wygodniejszego siodła i sztycy - ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii? Aktualnie dochodzę do wniosku, że papierowo planując trasy nim pogoda pozwoli zacząć nowy sezon coraz więcej terenu w moich planach się pojawia i nie wiem co by tu jeszcze zmienić, aby korzystniej było w terenie - na pewno opony, ale co jeszcze? No i ustaliłem sobie że przez najbliższy miesiąc zrobię zestawienie % po jakich nawierzchniach jeżdżę i na tej podstawie chciałbym dalej modyfikować swój rower aby poprawić komfort w tym kierunku. Mam jeszcze w garażu rockridera 8.1 siostry i na nim ewentualnie mogę spróbować zrobić jakieś porównania. Dziękuję za zaparcie w czytaniu mojego postu i za wszelką pomoc. Pozdrawiam Witaj Też posiadam Authora Airline'a mam go juz z 5 lat,nie wiem czy jest sens wymieniać amortyzator, ten sprężynowy nie jest taki zły, a jaki masz amor w swoim airlinie? ja jak jade do lasu to go "odkręcam" żeby był bardziej mięki a na asfalcie "zakręcam". co do hamulców podstawa to dobre klocki i regularne czyszczenie wymiana pancerzy i linek. Opony najszersze jakie mam to te http://www.allegro.pl/item935318272_opona_continental_speed_king_700cx35_drutowka.html i jest jeszcze troch miejsca na większe. Aby poprawić komfort można by sztyce na amortyzowana wymienić ale wtedy waga w góre pójdzie jak chcesz to mam do sprzedania sztyce amortyzowana z Accenta A co dokładnie Ci przeszkadza w jeździe w terenie bo troche nie rozumie? tez mam 185 i rame 20, Rower crossowy nigdy nie będzie tak same zwrotny jak MTB.
cpu Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 W tej chwili mam RST Vita TnL (60mm), interesuje mnie czy ktos przesiadl sie na powietrzny widelec. Jakie klocki uzwasz do fabrycznych Tektro w Authorze? Ja zastanawiam sie nad Avidami SD7 albo jakas tarcza na przod i z tylu zostaje MT14 ale to juz wiekszy wydatek. W terenie mam taki problem ze na dojazdach przez las kiedy mam do pokonania odcinek z sypkim piachem tak 10-12 m rower traci stabilnosc a przy mniejszej predkosci rower slizga sie (tyle kolo glownie), dlatego chcialbym zamontowac opony z agresywniejszym bieznikiem - przednia w kierunku jazdy, a tylnia przeciwnie do kierunku jazdy. Wlasnie mysle nad Schwalbe Smart Sam 28x1.75.
Moloch89 Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 W tej chwili mam RST Vita TnL (60mm), interesuje mnie czy ktos przesiadl sie na powietrzny widelec. Jakie klocki uzwasz do fabrycznych Tektro w Authorze? Ja zastanawiam sie nad Avidami SD7 albo jakas tarcza na przod i z tylu zostaje MT14 ale to juz wiekszy wydatek. W terenie mam taki problem ze na dojazdach przez las kiedy mam do pokonania odcinek z sypkim piachem tak 10-12 m rower traci stabilnosc a przy mniejszej predkosci rower slizga sie (tyle kolo glownie), dlatego chcialbym zamontowac opony z agresywniejszym bieznikiem - przednia w kierunku jazdy, a tylnia przeciwnie do kierunku jazdy. Wlasnie mysle nad Schwalbe Smart Sam 28x1.75. e to ja mam inny amortyzator Manitou Luxe Elite Teraz mam klocki Kellys Dualstop bez problemu "blokują" koło z tym że ja waże 75kg, przy twojej wadze polecam Authora 3 gumowe http://velo.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=1231 Jak kupisz te Schwalbe Sam 28x1.75. to daj znać jak sie sprawują, bo też by mi sie jakieś szersze przydały. tak wygląda mój Airline
cpu Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Jutro cos sobie obejrze w sklepie bo planuje kupic pedaly PD-M520 i porozgladac sie za oponami. Moze ktos jeszcze cos napisze o oponach w teren na 28"? No i o Avidach SD7. Dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.