Shogun Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 To moze jakies małe spotkanko crosowców ze Ślaska ?? Jestem absolutnie za! Od ostatniego zlotu minęły już 2 lata, więc czas najwyższy!
Skiba_TG Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 ja tez jestem za tylko wszystko zalezy od terminu:) i miejsca spotkania:)
zgud Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 to może ja się ładnie przywitam:) i ogłoszę się szczęśliwym posiadaczem Authora Reflexa z 2006 roku:) [jest w trakcie przeróbek] i także na spotkanie odpowiem tak o ile praca mi nie przeszkodzi:)
Stachmaister Napisano 11 Lipca 2008 Napisano 11 Lipca 2008 Witam!! I ja chciałbym się zapisać do klubu miłosników rowerków crossowych;p Mam złożonego własnoręcznie na ramie diamond back Cr-mo crossika. Nie wyobrażam sobie bardziej uniwersalnego roweru;p;p W niedalekiej przyszłości planuje nie małe modyfikacje mojego sprzęta. Czy jest ktos z Kalisza albo okolic kto chciałby posmigac czasami na róznych dystansach a znudziła mu się jazda samemu?? Pozdrawiam wszystkich Crossiarzy
franek_dziupla Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 No więc i ja muszę się dać zapisać Jestem posiadaczem Kellysa Saphixa Grey'a 08'. Początkującyn... OKOLICE Rzeszowa... Jest tu ktoś z podkarpacia?
lesiu13_z Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 Ja dziś kupełem Meridę Crossway 10-v i z radoscią wpisuje się do grona crossowców
Skiba_TG Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 No to witam nowych crossowcow:D Ps. Do Ślaskiej grupy crossowcow: Co z tym spotkaniem?
Johnny Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Mam takie pytanko jak myślicie jak najcieńszą oponę można założyć do authora stratosa sx 2006. Chodzi mi o typowo szosową czyli 700x23 czy 700x25 ?
el_gregorio Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam! Zmierz szerokość obręczy. Oponka nie może być węższa od obręczy. Ja do alexrims ACE-18 o szerokości 21mm używałem oponek szosowych 23mm. Pamiętaj że są też oponki szosowe 28mm, a jak chcesz jeździć na slickach i nie tracić komfortu (na takich cienkich gumkach strasznie "trzepie") to załóż sobie schwalbe kojak - slick 35mm. Pozdrawiam!
Janek05 Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 No to ja również się dopisuję do klubu crossowców;D Od roku Kelly's Axis póki co jeszcze nigdy nie zawiódł;D
oRd Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 hejka. Mam zamiar w jak najszybszej przyszłości dołączyć do grona crossowców, zanim to sie jednak stanie potrzebuje porady co do wyboru mocnej, sztywnej ramy i dobrego, sztywnego amorka do zastosowań terenowych zbliżonych nieraz do standardowego XC (może coś z 29"nera...tylko co wtedy z geometria ramy?). Dzięki za wszelkie rady. Pozdrówki
sportsterman Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 Witam klubowiczów, Miło mi dołączyć ze swoją crossmaszyną do klubu CROSS - Bike Team Jak się okazało dopiero rower crossowy spełnił w pełni moje oczekiwania co do jazdy i satysfakcji z tym związanej pozdrawiam,
urbanek18 Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Wiem że to klub ale mam pytanie do was właścicieli crossów obeznanych z tymi rowerami zamierzam sobie kupić taki rowerek http://allegro.pl/item516015475_kellys_axi..._wyprzedaz.html do jazdy po asfalcie i po lesie. Co o nim sądzicie, jakie prędkości z wagą ponad 14kg będę mógł rozwijać na asfalcie proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
HomerWells Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Trudne pytanie zadałeś. Skąd mamy to wiedzieć? To zależy przecież nie tylko od sprzętu ale także od Twojego wytrenowania.
urbanek18 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Sprostuję. Chodzi mi o to jakie prędkości osiągacie rowerami z podobnymi parametrami. Czy crossami z wagą 14 kg rozwijacie prędkość 50km/h na prostej asfaltowej drodze?
Skiba_TG Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Ja moim zanim go zmienilem z standardowego w top co teraz jeszcze jest to osiagalem ok 49km/h tyle ze to byly poczatki jazdy bez spd i mocniej pochylonej sylwetki, teraz gdy rower ma ok 12kg jechalem najwiecej na prostej 55 na oponach z grubszym bierznikiem, Wszystko zalezy od swojego wytrenowania glownie, oraz przelozen napedu.
HomerWells Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Takim rowerkiem 40 km/h czy 50 km/h spokojnie można osiągnąć. Inna kwestia to to jak długo się ją utrzyma .
urbanek18 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 to już kwestia wytrenowania 40 km na godzinę to nawet diamentem firmy kross się osiągnie jak mocno się te kółeczka pokręci a zgóry to nawet 50 na godzinę nim jechałem
Przeor Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Chciałbym przypomnieć, że to nie XTR napędzają rowery tylko nasze kopyta. 40 to jestem w stanie trzymać przez około godzinkę oczywiście jak mi wmordewind nie wieje a crossa mam niespecjalnego - Author Classic. To jaką prędkość się wyciągnie zależy według mnie, w 99% od naszych mięśni. Oczywiście jeżeli wszystko jest sprawne a sprzęt przyzwoity tzn. od Acery, Altusa w górę (i odpowiedniki innych firm)
Svolken Napisano 22 Stycznia 2009 Napisano 22 Stycznia 2009 Przyszła pora, że i ja się wpisze do elitarnego klubu crossa Najpierw był to Unibike Zethos, ale po roku czasu przyszła pora na zmiany. Okazały się tak głębokie, że w tej chwili po Zethosie nie ma śladu. Został wymieniony cały osprzęt włącznie z amortyzatorem, a miesiąc temu zamówiłem nową ramę u mistrza Orłowskiego, która lada moment będzie malowana. Tak więc nowy sezon z nowym rumakiem
Selvan82 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Napisano 23 Stycznia 2009 Witam po dłuuugiej przerwie - nieobecności w życiu rowerowym W końcu udało mi się zmienić pracę więc mam nadzieję, że znowu wrócę na szlaki rowerowe Svolken pochwal się jaki amorek zamontowałeś? A tak w ogóle, to chętnie zobaczylibyśmy Twoją specyfikację nowego sprzętu A ja muszę wymienić w tym sezonie napęd-stary już się nie nadaje do jazdy. Coś ciekawego trzeba będzie wybrać, ale już wiem, że na pewno to będzie Sram
Svolken Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Niestety każdego drobiazgu nie mam zapisanego, bo bardziej mnie interesuje jazda niż opis ale te najważniejsze to: Amortyzator Marzocchi TXC LO Przerzutka tył: XTR RD – M972 SGS SHADOW Przerzutka przód: XTR FD – M970 TOP SWING Kaseta: XTR CS – M970 11-32 Łańcuch: XTR CN – 7701 Manetki: XTR SL – M970 Korba: XT FC – M771 48/36/26 Po torturach na trzech siodełkach skusiłem sie na Brooksa i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio walczę z myślami na temat spd, ale poczekam miesiąc na targi rowerowe i może tam upatrzę coś co mnie przekona. To tak z grubsza
lukashs Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Chciałbym przypomnieć, że to nie XTR napędzają rowery tylko nasze kopyta. 40 to jestem w stanie trzymać przez około godzinkę oczywiście jak mi wmordewind nie wieje a crossa mam niespecjalnego - Author Classic. To jaką prędkość się wyciągnie zależy według mnie, w 99% od naszych mięśni. Oczywiście jeżeli wszystko jest sprawne a sprzęt przyzwoity tzn. od Acery, Altusa w górę (i odpowiedniki innych firm) 40km/h przez godzine ? dobry jesteś ja to ledwo średnie mam 32km/h
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.