Skocz do zawartości

<<CROSS - Bike Team>>

Selvan82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki.

No najwyżej do takich oponek nie będe uzywal błotników :) trudno co robic.

MOzna na pewno na przód załozyć taki mocowany do spodu rury sterowej (tak mi sie wydaje, ze to tak działa :P )

a z tyłem cos mozna zawsze wykombinowac ..

Jest możliwość montażu błotników. Na przód, tak jak napisałeś, mocowane od spodu do rury sterowej, a na tył mocowane do sztycy podsiodłowej.

Napisano

no z tyłu bede miał w tedy bagażnik i sakwy - więc moze jakaś przedłużka doczepiona z tyłu do bagażnika i coś między kołem a rura podsiodłowa ramy, żeby nie zabłociło totalnie przerzutki przedniej.

Ale to są plany i tak na przyszły rok...

wiec zobaczymy. Na razie nie ma sie co przegrzewać ;)

Napisano

Witam niedługo będę mógł dołączyć do klubu crossowców tylko nie wiem jeszcze czy na Unibiku Viperze czy

crossfajerze ? Jakoś nie mogę się zdecydować - może jakaś mała poradka

Napisano

czesc

ja tez jestem tu nowy, choc rower mam juz od roku.

do kol. argayl:

taka anegotke słyszałem :), ze jakis sprzedawca powiedział kiedys, że jeszcze nikt nie przyszedł do niego i nie powiedział "powienienem był kupić tego tańszego". więc, nie wnikając w szczegóły, chyba droższy będzie lepszy. Sam kupiłem tańszy i troche załuje.

pozdrawiam

Napisano

Nie koniecznie , ja kupiłem tanszego i nie załuje, gdybym kupił drozszego to pewnie tez bym nie załował. Zalezy z jakiej półki cenowej się rowery porównuje, ale jeśli ktoś porównuje makrokesza do "roweru" to się zgodze, lepszy ten drozszy:)

Napisano

Selvan mam pytanko czy wiesz jak reguluje sie hamulce tarczowe w phanatic'u bo w moim z przodu klocek wewnętrzny ociera o tarcze podczas jazdy???

Napisano

Widzę, że forum nie umiera, cieszy mnie to;)

Jak tam podróże, troche nam pogoda nie dopisuje, przynajmniej na zachodzie Polski, na Slasku zawsze mieliscie ladniejsza:(

Mam pytanie, do uzytkowników Kellysow, ktoś z Was jeszcze śmiga na tych seryjnych KBIX Galloper 38C?

Bo nie wiem jaką wartość ustawić w liczniku, miotam się ciągle miedzy 2150-2180, chyba słupki przy drodzę mi krzywo poustawiali, a na dłużej wyprawie na razie nie byłem, bo ścięgno mi się goi po piłkarskich wyczynach:)

Wolalem ten stary licznik, mniej dokladny, a teraz do perfekcji bede dazyl:)

Pozdrawiam.

Napisano

Witam niedługo będę mógł dołączyć do klubu crossowców tylko nie wiem jeszcze czy na Unibiku Viperze czy

crossfajerze ? Jakoś nie mogę się zdecydować - może jakaś mała poradka

Ja wybrałem Vipera i nie żałuję. Wytargowałem jeszcze to że klamki zaminiłem na LX a manetki na ALIVIO więc na kilka lat powinno mi wystarczyć. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.

Napisano

Co z tym zlotem? Mam fajnny atlasik rowerowy z ciekawymi mapkami na wyciecczki rowerowe po śląsku. Mozna się spotkac, poznać a potem w jakąś trase ruszyć. Co wy na to?

Napisano

10h39f4.jpg

Witam wszystkich.Tydzień temu zakupiłem leader fox'a ancona.Po długiej przerwie w jezdzeniu rowerkiem postanowiłem zakupić crossówke(wcześniej "góral").Ogólnie rowerek prowadzi się bardzo fajnie,cihcutko się toczy i nic nie skrzypi.Co sądzicie i tym rowerze??

Napisano

Rowerek spoko, jak masz blisko to zapraszamy na spotkanie. Sa juz trzy osoby, Geerbil jak jesteś chętny to przeniesiemy spotkanie na 15 00 mnie tez bardziej pasuje. Zgłaszać Sie crossowcy i nie tylko, może byc fajnie. Niezealeznie od tego nasza trójka biedzie. Dla przypomnienia, spotkanie sportowa dolinie dolomity Sucha Gora. Termin 03-06-06 godzina 15-00.

Napisano

Macie zaplanowaną jakąś fajną traskę? Ktoś z was jest z tamtych okolic? Kiedy koniec wycieczki? Ja bym się może wybrał do was, ale chciałbym z powrotem (do Ujejsca (Dąbrowa Górnicza)) wrócić przed zmrokiem.

Napisano

Dzisiaj pogoda rewelacyjna.Po podokręcaniu luzów(jak to w nowym rowerze)wsiadam na bike'a i kulam się do pracy.Czasowo odstawiłem samochód i nastawiam się tylko na dwa kółka.

p.s. Coraz bardziej podoba mi się jazda na crossie.Nic nie muli i naprawde aż chce się jeździć.Pozdrawiam.

Napisano

Oczywiscie ze jestem chętny,wazne zeby tak około 15h było. Shogun - trasy jeszcze nie mamy ale to nie jest problem zeby ją na miejscu ustalić,pozatym jak jestes z Dąbrowy to będzie dobry powód aby trasa prowadziła przez Dąbrowe:) a nawet gdyby nie była to ustalimy tak zeby wszystkim pasował powrót, więc tym nie musisz się przejmować. Ja jestem z tych okolic.

p.s. Jak ktoś z wam ma dobrą mape śląska to niech zabierze z sobą, ja zabiore mapy rowerowe z trasami.

Napisano

Trasę można juz na miejscu ustalić. Może to początek wspólnych wypadów? Miejsce spotkania jest nie przypadkowe. Podobno taka dolina to ewenement w Polsce. Mieszkam niedaleko Suchej Góry i nigdy tam nie byłem. Także tras w kierunku Katowic zupełnie nie znam, myślę jednak ze damy sobie rade

Napisano

Moge jechać z Wami. Jestem z tych okolic na DSD mam jakies 20km. Ale czy 15:00 to nie zapozno...zawsze bylem przyzwyczajony do wyjazdu o 7:00 :rolleyes:.

Ale mam rower XC, mam nadzieje,ze sie nie zgorszycie, moze uda mi sie mojego starego CROSSa poskładac do tego czasu. brakuje mi tylko łańcucha i okablowania.

Napisano

Witam ja Moze tez przykade z kumplem jesli on oczywiscie go posklada... (mowa tu o "Dayus":rolleyes: ) wiec sie jeszcze zobaczy.. pozdrawiam..

Napisano

A to moze i ja dołączę? Jesli uzyskam oczywiscie pozwolenie ja tez mam XC , a Dayus i Skiba to moi kumple :rolleyes:

Pozdrawiam!

Ale to nie bedzie tej frajdy.. jak cross to cross a nie jakies XC :] :rolleyes:

Jak masz jakis problem to podejdz no do plota:P A tak w ogole to ilu ludzi planujecie?

Napisano

To ,ze raz mi się udało ,to wcale nie znaczy ,że zawsze tak bedzie :) A 4 czerwca ktoś będzie chciał się odegrać :) Ale powrócmy do tematu, jak z tym wyjazdem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...