doin Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam nie wiem czy dobry dział jak zły to proszę o przeniesienie , ale dużo części jest od napędu potrzebuję pomocy w wyborze następujących części Koła 26 ( przednie na tarcze tylne bez tarczy) Amortyzator tarczowy Zacisk tarczowy Wolnobieg 7 rzędów łańcuch do wolnobiegu Pedały Na wydanie mam około 350 zł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja poproszę nowy samochód za 3000zł kolego, niestety ale amortyzator "tarczowy" to wydatek rzędu 200 zł, chyba że chcesz imitacje, polecam sztywniaka koła pewnie jakieś po taności to też koło 200 zł zacisk tarczowy ? hamulec ? no tutaj też pewnie jakaś imitacja za 100 zł wolnobieg pewno 30-40 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 za 6000 tyś bedziesz miał nowego to żeś mi doradził o cenach to ja też wiem jakie są ja chce coś w moim limicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no to jak wiesz jakie są ceny to skąd ten limit ? :wallbash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Co to jest amortyzator tarczowy? A skoro znasz ceny, wiesz że to niemożliwe kupić wszystko z takim budżetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 amortyzator na tarcze aby miał uchwyt na zacisk Tylko ja rower używam tak 2 km dziennie a czasami w ogóle nie jeżdżę , wiec nie potrzebuję aż tak drogich części aby jeździć na nich 150 km dziennie. Tylko takie średnie jakieś możliwie dobre do ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 To po co Ci tarcza przy takich przebiegach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ponieważ mam dostosowany do tego rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Tylko ja rower używam tak 2 km dziennie a czasami w ogóle nie jeżdżę , wiec nie potrzebuję aż tak drogich części aby jeździć na nich 150 km dziennie. Tylko takie średnie jakieś możliwie dobre do ceny Powiadasz średnie więc z łaski swojej zaproponuj cokolwiek do tej ceny a pogadamy bo na teraz to co piszesz jest niepoważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Cokolwiek nie kupisz, przy 2km na dzień na pewno się sprawdzi (rozumiem, że w grę nie wchodzi teren, tylko i wyłącznie asfalt). Do tego sztywny widelec i v'ki. Tarczówki w tej cenie tylko doprowadzą Cię z czasem do szału przy regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Powiadasz średnie więc z łaski swojej zaproponuj cokolwiek do tej ceny a pogadamy bo na teraz to co piszesz jest niepoważne. Proszę ! http://allegro.pl/zestaw-shimano-wolnobieg-mf-tz21-lancuch-ug51-i1774413671.html Założyłem temat abyście mi doradzili a nie "cenne" krytyki nie każdy ma 3000 zł na rower trzeba radzić sobie z tym co się ma więc proszę nie pisać z skąd ten limit ? bo rzecz chyba jasna z portfela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pisząc o propozycji miałem na myśli całość tego co chcesz a nie tylko wolnobieg. Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, że za takie pieniądze nie da rady Jak się nie ma pieniędzy to się nie porywa z motyką na słońce tylko korzysta z tego co jest. Pomijam fakt, że jeśli masz wolnobieg nie nie jest to drogi sprzęt więc ewentualne ładowanie w niego tyle kasy jest bezcelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pisząc o propozycji miałem na myśli całość tego co chcesz a nie tylko wolnobieg. Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, że za takie pieniądze nie da rady Jak się nie ma pieniędzy to się nie porywa z motyką na słońce tylko korzysta z tego co jest. Pomijam fakt, że jeśli masz wolnobieg nie nie jest to drogi sprzęt więc ewentualne ładowanie w niego tyle kasy jest bezcelowe. chyba był nie kupywał tych części jak by mi nie były potrzebne no nie ? Jak nikt nie chce pomóc to proszę zamknąć temat skompletuje to sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nikt nikogo nie krytykuje. Ale nie chcesz przyjąć do wiadomości, że za 350zł nie kupisz tych części. Budżetowo, najtańsze części wybrane na allegro: hamulec 119zł koło przód 109zł koło tył 55zł "amortyzator" 139zł (nawet nie napisałeś jaka sterowka ma tam być...) Razem: 422zł. Z twoim zestawem za 44zł w sumie 466zł. Doliczając koszta przesyłki (najtańsze opcje) w kwocie 69,50zł wychodzi 535,50zł. Czyli 205,50zł więcej niż założone. I te części poza hamulcem i przednim kołem nie stały obok hasła "jakość". Tak poza tematem, co to za rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ok to ja sam kupie to w budżecie moim rower magnum alfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 to może mam inne pytanie która z nich lepsza jest : ta co ma równo zęby poukładane Czy ta co ostatnią zębatkę ma większa o więcej zębów Czemu takie są i do czego przystosowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Do jazdy po mieście jak sądzę bierz tą pierwszą, większa "jedynka" się przydaje na stromych podjazdach choć i tak prawie w ogóle jej nie wykorzystuje. A co do pomysłu zakładania tarcz jak jeździsz 2km dziennie to może za rok je dotrzesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 to które według was lepsza ta pierwsza czy druga ? tarcze kupił bym już dotarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 nie rozumiesz że tu nie ma wyboru lepsza i gorsza ? w zależności od potrzeb :wallbash: :wallbash: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Nowe tarcze nigdy nie są dotarte, nie to ze się śmieje ale z tym budżetem NIE DA SIĘ nic zrobić, to jest tylko na amortyzator poniżej średniego, ja też nie mam 3000 na rower, i składałem swojego sprzęta przez pół roku na używkach i nie jest to jakaś "kona do FR", ale DAŁO SIĘ, a jak jeździsz 2 km dziennie to już lepiej chodź z buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 haha po lesie mam chodzić za kolegą który jedzie rowerem lub miasto ? a ten http://allegro.pl/przedni-amortyzator-tgs-okazja-i1774439097.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 To jest najtańsze "coś" co można nazwać amortyzatorem http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydrauliczny-z-blokada-skoku-i1783486451.html . Reszta poniżej tej ceny to imitacje amortyzatora, pracujące wtedy jak walniesz w słup, albo robiące za cieżki sztywny widelec - za te 350zł to możesz kupić coś na wzór amortyzatora, pedały i wolnobieg z łańcuchem, ewentualnie "coś" jak amortyzator + przednie używane koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a jakiś używany amortyzator ? co polecisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 W tym budżecie? Nic używanego nie jest godnego polecenia. Zatarte, połamane, zniszczone... itd. Poza tym zapakowanie do tego roweru 100mm zrobi z niego choppera. Proponuję sztywny widelec (waga w dół a praca ta sama, tzn. najtańsze widelce nie pracują...), koła pod hamulce V-brake i jakoś się zmieścisz w budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 hehe będę miał choperra a mam jeszcze kilka pytań Koło stożkowe jakie to ? Będę malował rower i pytałem się lakiernika o ceny powiedział mi że 65 zł(malowanie proszkowo + zabezpieczenia) bez piaskowania opłaca się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.