Skocz do zawartości

[części] Części do roweru - pomoc w wyborze

doin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem czy dobry dział jak zły to proszę o przeniesienie , ale dużo części jest od napędu

potrzebuję pomocy w wyborze następujących części

Koła 26 ( przednie na tarcze tylne bez tarczy)

Amortyzator tarczowy

Zacisk tarczowy

Wolnobieg 7 rzędów

łańcuch do wolnobiegu

Pedały

Na wydanie mam około 350 zł

Pozdrawiam

ja poproszę nowy samochód za 3000zł :)

kolego, niestety ale amortyzator "tarczowy" to wydatek rzędu 200 zł, chyba że chcesz imitacje, polecam sztywniaka

koła pewnie jakieś po taności to też koło 200 zł

zacisk tarczowy ? hamulec ? no tutaj też pewnie jakaś imitacja za 100 zł

wolnobieg pewno 30-40 zł

amortyzator na tarcze aby miał uchwyt na zacisk :)

Tylko ja rower używam tak 2 km dziennie a czasami w ogóle nie jeżdżę , wiec nie potrzebuję aż tak drogich części aby jeździć na nich 150 km dziennie. Tylko takie średnie jakieś możliwie dobre do ceny

Tylko ja rower używam tak 2 km dziennie a czasami w ogóle nie jeżdżę , wiec nie potrzebuję aż tak drogich części aby jeździć na nich 150 km dziennie. Tylko takie średnie jakieś możliwie dobre do ceny

Powiadasz średnie więc z łaski swojej zaproponuj cokolwiek do tej ceny a pogadamy bo na teraz to co piszesz jest niepoważne.

Powiadasz średnie więc z łaski swojej zaproponuj cokolwiek do tej ceny a pogadamy bo na teraz to co piszesz jest niepoważne.

Proszę !

http://allegro.pl/zestaw-shimano-wolnobieg-mf-tz21-lancuch-ug51-i1774413671.html

Założyłem temat abyście mi doradzili a nie "cenne" krytyki nie każdy ma 3000 zł na rower trzeba radzić sobie z tym co się ma więc proszę nie pisać z skąd ten limit ? bo rzecz chyba jasna z portfela

Pisząc o propozycji miałem na myśli całość tego co chcesz a nie tylko wolnobieg. Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, że za takie pieniądze nie da rady :blink: Jak się nie ma pieniędzy to się nie porywa z motyką na słońce tylko korzysta z tego co jest.

Pomijam fakt, że jeśli masz wolnobieg nie nie jest to drogi sprzęt więc ewentualne ładowanie w niego tyle kasy jest bezcelowe.

Pisząc o propozycji miałem na myśli całość tego co chcesz a nie tylko wolnobieg. Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu, że za takie pieniądze nie da rady :blink: Jak się nie ma pieniędzy to się nie porywa z motyką na słońce tylko korzysta z tego co jest.

Pomijam fakt, że jeśli masz wolnobieg nie nie jest to drogi sprzęt więc ewentualne ładowanie w niego tyle kasy jest bezcelowe.

chyba był nie kupywał tych części jak by mi nie były potrzebne no nie ? Jak nikt nie chce pomóc to proszę zamknąć temat skompletuje to sobie sam

Nikt nikogo nie krytykuje. Ale nie chcesz przyjąć do wiadomości, że za 350zł nie kupisz tych części. Budżetowo, najtańsze części wybrane na allegro:

hamulec 119zł

koło przód 109zł

koło tył 55zł

"amortyzator" 139zł (nawet nie napisałeś jaka sterowka ma tam być...)

Razem: 422zł. Z twoim zestawem za 44zł w sumie 466zł. Doliczając koszta przesyłki (najtańsze opcje) w kwocie 69,50zł wychodzi 535,50zł. Czyli 205,50zł więcej niż założone. I te części poza hamulcem i przednim kołem nie stały obok hasła "jakość".

Tak poza tematem, co to za rower?

Nowe tarcze nigdy nie są dotarte, nie to ze się śmieje ale z tym budżetem NIE DA SIĘ nic zrobić, to jest tylko na amortyzator poniżej średniego, ja też nie mam 3000 na rower, i składałem swojego sprzęta przez pół roku na używkach i nie jest to jakaś "kona do FR", ale DAŁO SIĘ, a jak jeździsz 2 km dziennie to już lepiej chodź z buta.

To jest najtańsze "coś" co można nazwać amortyzatorem http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydrauliczny-z-blokada-skoku-i1783486451.html . Reszta poniżej tej ceny to imitacje amortyzatora, pracujące wtedy jak walniesz w słup, albo robiące za cieżki sztywny widelec - za te 350zł to możesz kupić coś na wzór amortyzatora, pedały i wolnobieg z łańcuchem, ewentualnie "coś" jak amortyzator + przednie używane koło.

W tym budżecie? Nic używanego nie jest godnego polecenia. Zatarte, połamane, zniszczone... itd. Poza tym zapakowanie do tego roweru 100mm zrobi z niego choppera. Proponuję sztywny widelec (waga w dół a praca ta sama, tzn. najtańsze widelce nie pracują...), koła pod hamulce V-brake i jakoś się zmieścisz w budżecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...