Skocz do zawartości

[pompka] do 100zł

Piksel

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję dobrej pompki do ok 100zł(im taniej tym lepiej) Musi być mała, poręczna, lekka, możliwość pompowania różnych zaworów, bez zbędnych kombinacji, dobre uszczelnienie, mile widziana możliwość wyboru koloru ;) Aktualnie moim faworytem jest http://allegro.pl/lezyne-pompka-model-hv-drive-medium-bialo-czarna-i1764657499.html zastanawiam się też nad podobnym topeakiem.Co polecacie, a czego nie?

Sam ostatnio stałem przed podobnym dylematem, przewertowałem forum wzdłuż i wszerz, ale w końcu zdecydowałem się na pompkę BlackBurn AirStik AnyValve za jedyne 60zł (chociaż brałem też pod uwagę Lezyne, którą podałeś). Przerabiałem już mnóstwo pompek, ale żadna nie była tak porządnie wykonana jak ta. Pompuje 3 rodzaje zaworów (shreder, presta, dunlop), a najlepsze jest to, że nie trzeba ani kombinować z odwracaniem uszczelek jak w innych pompkach ani przekręcać główki pompki. Sam nie wiem jak to działa, ale działa, po prostu wkładasz główkę w dowolny zawór, blokujesz i pompujesz :) Nie wiem jak z wytrzymałością, kupiłem ją zaledwie miesiąc temu ale sądzę, że powinna być wytrzymalsza od innych pompek, właśnie ze względu na ten "magiczny" system pompowania trzech zaworów.

A jak szybko pompuję dętki 1.75.-2.25, bo w opisie jest podane, że jest dedykowana do szosy.

Ciężko mi powiedzieć, pompki używam w sytuacjach awaryjnych i do wstępnego pompowania dętek, zwykle korzystam z kompresora. Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem uwagi na to, że to szosowa pompka ale dzięki dwukierunkowemu pompowaniu pompuje się dość szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...