Skocz do zawartości

[sklep/serwis] co sądzicie o warszawkim sklepie/serwisie na Browarnej?

MarcinN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tel.: 827 97 13; tel. do szefa: 0 604 995 873.

To mój ulubiony serwis w Wawie :) (jeden z dwóch ulubionych - drugi to Amp Bike na Dereniowej). Przede wszystkim: wszyscy tam pracujący znają się na rzeczy i nie wciskają kitu - to ważne. Choć ceny mogłyby być niższe ;) ... ale, jak na Wawę, i tak nie jest tragicznie z tymi cenami. Potrafią doradzić początkującemu i złożyć naprawdę sensowny rower w nie zwalającej z nóg cenie. Stamtąd mam ramę Lazurka :D - i tam mi go składali po raz pierwszy, kiedy jeszcze byłam w temacie rowerów zieloniutka jak szczypiorek na wiosnę. Dziś, z perspektywy czasu, oceniam, że w ramach mojego dość skromnego budżetu złożyli mi ten rower naprawdę z głową.

Pozdrówko zadowolonego klienta :) .

Napisano

Wielkie dzięki za tel. do sklepu, a czy orientujesz się gdzie w Warszawie można złożyć jak najtaniej parę części? Bo muszę sklecić korbę, napinacz, rockring, suport, ramę, stery i amor(docięcie rury też) w jedną całość, sam nie chce czegoś przypadkiem zchrzanić, no oczywiście sprzęt do extreme jazdy więc musi się dobrze trzymać, a nie chce wydać więcej niż 70zł za koszty serwisowe.

Pozdrawiam.

Napisano

Myślę, że na Browarnej to cię nie powinno kosztować więcej, niż te 70 zeta - a może nawet i mniej. A tam są ludzie, którzy ostrzej jeżdżą, więc będą wiedzieli, co i jak podokręcać, żeby się trzymało :D .

W razie czego polecam również Air Bike* na Dereniowej 6 (Imielin): 644 61 91 - tu też są hardkorowcy :D .

Pozdrówko oblatywaczom :) .

* W poprzednim poście napisałam "Amp Bike" - pomyłka :) .

Napisano

Ja mieszkam w ścisłym centrum, więc browarną mam najbliżej, a do imielina to za daleko :025: Zadzwonię do nich w tygodniu dzięki Ecia i Pozdrówko dziękczynne :wink:

Napisano

Acha - jeszcze jedno, żebyś się nie zdziwił :( : oni w sezonie zimowym w głównym pomieszczeniu mają sprzęt narciarski i snowboardowy, a serwis rowerów jest na zapleczu. Kiedy już tam będziesz, od razu mów, że chodzi o serwis rowerowy. A dzwoń najlepiej bezpośrednio do szefa, Marcina.

Pozdrówko doprecyzowujące :D .

Napisano

Wiem o tych snowboardach itp. bo akurat zdarzyło mi się kupować u nich dentkę jak skręcali wiertarkami półki na snowaki:P Z tego co mówisz wynika, że prowadzą serwis rowerowy w zimie, a to b.dobrze :twisted: .

Pozdrawiam.(nie mogłem wymyślić takiego pozdrówka jak Ty robisz :P )

muszę sklecić korbę, napinacz, rockring, suport, ramę, stery i amor(docięcie rury też) w jedną całość, a nie chce wydać więcej niż 70zł za koszty serwisowe.

Dzwoniłem do nich i szef zażądał 30zł :eek: :) . Tak więc ostro się zdziwiłem na plus oczywiście.

Pozdro.

Napisano

Tak myślałam, że to będzie sporo taniej, niż 70 zeta ;) - ale nie chciałam ci robić nadziei, w razie, gdybym się jednak myliła :D .

W takim razie miłego śmiganka już niebawem życzę :) ...

Pozdrówko składaczom :P:) .

Napisano

Dzięki, szkoda, że tak mało osób na tym forum zna browarną, jeśli by liczyć tych co się wypowiedzieli to tylko my :) .

Pozdrówko radzącym ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ja tez znam ich :)

2 lata temu sobie tam upgradowałem mtbesa.

Rzeczywiście nie wciskają kitów. Doradzą fachowo i dobrze - mimo, że byłem w większości kwestii kompletnie zielony.

A w zeszłym roku kupowalismy sobie kaski - znalexliśmy tam taki fajny jeden - cene miał przyklejoną z niżeszego modelu - sie pytam czy op tej cenie może nam sprzdac :)

odpoweidź była, że oni sie pomylili, ale jeśli weźmiemy dwa to spoko.

Niestety mojej drugiej połówce nijak on nie pasował i kupilismy w końcu gdzie indziej ;)

A pozatym to oni zmienili adres - ktos wie gdzie teraz są?

Napisano

Z tego, co wiem, są na Browarnej i na Remiszewskiej - mają tam niedawno otwartą filię ("Speed2"). A wcześniej (do 2003 bodajże) siedzieli na Dobrej, na "dołku" za stacją benzynową.

Pozdrówko lokalizacyjne ;) .

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Mam troche mieszane uczucia co do tego sklepu - kupiłem tam klucze do konusów i pomkę stojącą dobrej jakości i po bardzo dobrych cenach. Kolesie raczej mili. Ale.. mój kumpel rozkręcił rower na zime, a potem nie potrafił tego poskładać do kupy. Zawiózł to na Browarną i za 50 PLN dostał w miare skręcony rower, tyle że nikt z mechaników nie zobaczył że tylnie hamulce nie mają śrub na pivotach. No i ktoś zapomniał wyregulować przednią przerzutke...Innym razem czekałem pod sklepem na kumpla i widziałem jak jeden z właścicieli zmienia dętke w makrokeszu. niby spoko , postawił go na kierownicy na tarasie i usłyszałem dżwięk zdzieranego plastiku z makrokeszowych cyngielków. Niby nic, bo to tylko makrokesz...Zdaje sobie sprawę że w sezonie jest sporo roboty przy serwisie. I dlatego swój rower serwisuje własnoręcznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...