MarcinN Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Tak jak w temacie, co do opisu tematu to takie pytanko dodatkowe, bo nie mogłem znaleźć nic w google. Pozdrawiam.
Ecia Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Tel.: 827 97 13; tel. do szefa: 0 604 995 873. To mój ulubiony serwis w Wawie (jeden z dwóch ulubionych - drugi to Amp Bike na Dereniowej). Przede wszystkim: wszyscy tam pracujący znają się na rzeczy i nie wciskają kitu - to ważne. Choć ceny mogłyby być niższe ... ale, jak na Wawę, i tak nie jest tragicznie z tymi cenami. Potrafią doradzić początkującemu i złożyć naprawdę sensowny rower w nie zwalającej z nóg cenie. Stamtąd mam ramę Lazurka - i tam mi go składali po raz pierwszy, kiedy jeszcze byłam w temacie rowerów zieloniutka jak szczypiorek na wiosnę. Dziś, z perspektywy czasu, oceniam, że w ramach mojego dość skromnego budżetu złożyli mi ten rower naprawdę z głową. Pozdrówko zadowolonego klienta .
MarcinN Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Napisano 27 Stycznia 2006 Wielkie dzięki za tel. do sklepu, a czy orientujesz się gdzie w Warszawie można złożyć jak najtaniej parę części? Bo muszę sklecić korbę, napinacz, rockring, suport, ramę, stery i amor(docięcie rury też) w jedną całość, sam nie chce czegoś przypadkiem zchrzanić, no oczywiście sprzęt do extreme jazdy więc musi się dobrze trzymać, a nie chce wydać więcej niż 70zł za koszty serwisowe. Pozdrawiam.
Ecia Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Myślę, że na Browarnej to cię nie powinno kosztować więcej, niż te 70 zeta - a może nawet i mniej. A tam są ludzie, którzy ostrzej jeżdżą, więc będą wiedzieli, co i jak podokręcać, żeby się trzymało . W razie czego polecam również Air Bike* na Dereniowej 6 (Imielin): 644 61 91 - tu też są hardkorowcy . Pozdrówko oblatywaczom . * W poprzednim poście napisałam "Amp Bike" - pomyłka .
MarcinN Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Napisano 28 Stycznia 2006 Ja mieszkam w ścisłym centrum, więc browarną mam najbliżej, a do imielina to za daleko :025: Zadzwonię do nich w tygodniu dzięki Ecia i Pozdrówko dziękczynne :wink:
Ecia Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Acha - jeszcze jedno, żebyś się nie zdziwił : oni w sezonie zimowym w głównym pomieszczeniu mają sprzęt narciarski i snowboardowy, a serwis rowerów jest na zapleczu. Kiedy już tam będziesz, od razu mów, że chodzi o serwis rowerowy. A dzwoń najlepiej bezpośrednio do szefa, Marcina. Pozdrówko doprecyzowujące .
MarcinN Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Napisano 29 Stycznia 2006 Wiem o tych snowboardach itp. bo akurat zdarzyło mi się kupować u nich dentkę jak skręcali wiertarkami półki na snowaki:P Z tego co mówisz wynika, że prowadzą serwis rowerowy w zimie, a to b.dobrze :twisted: . Pozdrawiam.(nie mogłem wymyślić takiego pozdrówka jak Ty robisz ) muszę sklecić korbę, napinacz, rockring, suport, ramę, stery i amor(docięcie rury też) w jedną całość, a nie chce wydać więcej niż 70zł za koszty serwisowe. Dzwoniłem do nich i szef zażądał 30zł :eek: . Tak więc ostro się zdziwiłem na plus oczywiście. Pozdro.
Ecia Napisano 1 Lutego 2006 Napisano 1 Lutego 2006 Tak myślałam, że to będzie sporo taniej, niż 70 zeta - ale nie chciałam ci robić nadziei, w razie, gdybym się jednak myliła . W takim razie miłego śmiganka już niebawem życzę ... Pozdrówko składaczom .
MarcinN Napisano 1 Lutego 2006 Autor Napisano 1 Lutego 2006 Dzięki, szkoda, że tak mało osób na tym forum zna browarną, jeśli by liczyć tych co się wypowiedzieli to tylko my . Pozdrówko radzącym
Platek Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 ja tez znam ich 2 lata temu sobie tam upgradowałem mtbesa. Rzeczywiście nie wciskają kitów. Doradzą fachowo i dobrze - mimo, że byłem w większości kwestii kompletnie zielony. A w zeszłym roku kupowalismy sobie kaski - znalexliśmy tam taki fajny jeden - cene miał przyklejoną z niżeszego modelu - sie pytam czy op tej cenie może nam sprzdac odpoweidź była, że oni sie pomylili, ale jeśli weźmiemy dwa to spoko. Niestety mojej drugiej połówce nijak on nie pasował i kupilismy w końcu gdzie indziej A pozatym to oni zmienili adres - ktos wie gdzie teraz są?
Ecia Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Z tego, co wiem, są na Browarnej i na Remiszewskiej - mają tam niedawno otwartą filię ("Speed2"). A wcześniej (do 2003 bodajże) siedzieli na Dobrej, na "dołku" za stacją benzynową. Pozdrówko lokalizacyjne .
Platek Napisano 29 Marca 2006 Napisano 29 Marca 2006 http://www.speedrowery.pl/ mam wizytówko-naklejke od jakiegoś miesiąca szkoda ze na nią nie zajrzałem... pozdrówko linkowe
klimek Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Mam troche mieszane uczucia co do tego sklepu - kupiłem tam klucze do konusów i pomkę stojącą dobrej jakości i po bardzo dobrych cenach. Kolesie raczej mili. Ale.. mój kumpel rozkręcił rower na zime, a potem nie potrafił tego poskładać do kupy. Zawiózł to na Browarną i za 50 PLN dostał w miare skręcony rower, tyle że nikt z mechaników nie zobaczył że tylnie hamulce nie mają śrub na pivotach. No i ktoś zapomniał wyregulować przednią przerzutke...Innym razem czekałem pod sklepem na kumpla i widziałem jak jeden z właścicieli zmienia dętke w makrokeszu. niby spoko , postawił go na kierownicy na tarasie i usłyszałem dżwięk zdzieranego plastiku z makrokeszowych cyngielków. Niby nic, bo to tylko makrokesz...Zdaje sobie sprawę że w sezonie jest sporo roboty przy serwisie. I dlatego swój rower serwisuje własnoręcznie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.