3oda Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Wczoraj jechałem do lidla po licznik i wkładki i pech chciał, że wjechałem w malutki kawałek szkła, który leżał na drodze. Więc poszedłem kupić dętkę i wziąłęm się za ściąganie tylnego koła. Po zmienieniu dętki wkładałem tylne koło i się przejechałem niestety mój tylny hamulec jakimś cudem się zapowietrzył jest to Tektro Draco 160mm. Dodam, że nie nacisnąłem klamki. Zdjąłem jeszcze raz koło i na nowo włożyłem, po przykręcałem i nagle tarcza zaczęła haratać o jedną stronę i była do osłona adaptera. Więc użyłem podkładki i teraz nie ociera i jeszcze przed dodaniem podkładki jeden z klocków się nie dociskał i drugi zaczął lekko zginać tarcze naszczęscie jest prosta. Założyłem koło i teraz jest wszystko dobrze oprócz zapowietrzonego hamulca. Co mogłem źle zrobić, że hamulec się zapowietrzył, może że jednak nie wiadomo jak nacisnęła się klamka lecz wątpie w to. Na hamulcu przebyłem już ok.400km bez żadnych problemów i spisywał się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3oda Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 UP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3oda Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Znalazło się wytłumczenie. Uszczelka poszła, ponieważ nie dało się wlać oleju bo wyciekał i przy zdjęciu koła hamulec się zapowietrzył. Hamulec, który kupiłem sklepie stacjonarnym został wysłany bodajże do bikershopu. A i czy ktoś mógłby mi podać jakiś schemat czy cuś jak dobrze wyregulować Avid Single Digit 3 bo mom je na razie jako zapasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.