Skocz do zawartości

[Hamulec hydrauliczny] Problem po zdjęciu koła.

3oda

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj jechałem do lidla po licznik i wkładki i pech chciał, że wjechałem w malutki kawałek szkła, który leżał na drodze. Więc poszedłem kupić dętkę i wziąłęm się za ściąganie tylnego koła. Po zmienieniu dętki wkładałem tylne koło i się przejechałem niestety mój tylny hamulec jakimś cudem się zapowietrzył jest to Tektro Draco 160mm. Dodam, że nie nacisnąłem klamki. Zdjąłem jeszcze raz koło i na nowo włożyłem, po przykręcałem i nagle tarcza zaczęła haratać o jedną stronę i była do osłona adaptera. Więc użyłem podkładki i teraz nie ociera i jeszcze przed dodaniem podkładki jeden z klocków się nie dociskał i drugi zaczął lekko zginać tarcze naszczęscie jest prosta. Założyłem koło i teraz jest wszystko dobrze oprócz zapowietrzonego hamulca. Co mogłem źle zrobić, że hamulec się zapowietrzył, może że jednak nie wiadomo jak nacisnęła się klamka lecz wątpie w to. Na hamulcu przebyłem już ok.400km bez żadnych problemów i spisywał się bardzo dobrze.

Znalazło się wytłumczenie. Uszczelka poszła, ponieważ nie dało się wlać oleju bo wyciekał i przy zdjęciu koła hamulec się zapowietrzył. Hamulec, który kupiłem sklepie stacjonarnym został wysłany bodajże do bikershopu.

A i czy ktoś mógłby mi podać jakiś schemat czy cuś jak dobrze wyregulować Avid Single Digit 3 bo mom je na razie jako zapasowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...