majkyyoo Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 WItam. To mój pierwszy post na forum, więc chciałbym na początek wszystkich serdecznie przywitać. A więc.. Kupiłem ostatnio używany rowerek turystyczny centurion cross line 400 : http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/1213/Centurion.Cross.Line.400/ Chciałbym się dowiedzieć co nieco o możliwości modyfikacji tego rowerku. Głównie chodzi mi tutaj o zwiększenie jego możliwości w jeździe terenowej. Na pewno chcę wymienić opony oraz wstawić błotniki. Chciałbym żeby wizualnie również fajnie się prezentowały, te seryjne oponki też nieźle wyglądają no ale są za wąskie na jazdę po trudniejszej nawierzchni. (Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o rowery, nie wiem nawet jaki rozmiar mam kupić, aby pasowały do obręczy. Byłem dzisiaj w sklepie "u znawcy" ale szybko stamtąd uciekłem, gdyż zaoferował mi dosłownie plastikowe opony [takie co w auchan można kupić za 20 zł] w cenie 35 zł za sztuke + 20 zł za nałożenie ich) Chciałbym się zmieścić w 200 zł za 2 opony + błotniki Co jeszcze można z nim zrobić? Jakieś propozycje? Aha, co z hamulcami? Na początku bardzo dobrze hamowały, dosłownie rower stawał w miejscu od razu po naciśnięciu. Niestety ostatnio hamulce zaczęły 'skrzypieć' przy końcowej fazie hamowania. Jak to naprawić? Znajomy mówił, że trzeba jakiś olej kupić, ale dalej nie wiem co i jak. A do "specjalistów" nie mam zamiaru iść, żeby ogołocili mnie z forsy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.