Schlomo Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, Od niedawna użytkuje rower Haro extreme. Jakiś czas temu poluzowała się śruba - http://img15.imageshack.us/img15/2671/20110801125203.jpg Pojawił się problem - kiedy mocno dokręciłem, w czasie jazdy zaczęło "burczeć", jeśli słabiej tylna cześć się ruszała i śrubka znów się odkręcała. Postanowiłem ją odkręcić i to wszystko wyczyścić (myślałem ze może to być wina pasku który tam wtargną) - i nadal tak samo. Jakie mogą być tego przyczyny? Proszę o szybką odpowiedz.
Killer206 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Możesz przykręcić ze średnią siłą i użyć któregoś z loctite'ów żeby się nie odkręcała
Schlomo Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 Posmarowałem smarem podkładki między łożyskami a ramą, jak na razie nie "burczy" zobaczymy z czasem
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2011 Mod Team Napisano 9 Września 2011 Dam sobie łeb obciąć ze pisałem w tym temacie ... Jest to główna śruba wahacza, miałem podobnie zakręciłem przejechałem sie - luz, dokreciłem, przejechałem sie - luz, dokręciłęm. przejechałem sie - kur znowu luz, dokręciłem i urwałem śrube. Jest to tzw. pływanie materiału. Został już "zmęczony" i stracił własciwości za kazdym razem śruba przy dokrecaniu sie lekko ukręca i naciąga dlate podczas jazdy robi sie luz. Proponował bym jak najszybszą wymiane śruby bo jak pęknie podczas jazdy bedzie nie miłą niespodizanka jak ci wahacz odpadnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.