Skocz do zawartości

[Amortyzowana Rama] Trzeszczy jak mocniej przykręcę.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od niedawna użytkuje rower Haro extreme. Jakiś czas temu poluzowała się śruba - http://img15.imageshack.us/img15/2671/20110801125203.jpg

Pojawił się problem - kiedy mocno dokręciłem, w czasie jazdy zaczęło "burczeć", jeśli słabiej tylna cześć się ruszała i śrubka znów się odkręcała.

Postanowiłem ją odkręcić i to wszystko wyczyścić (myślałem ze może to być wina pasku który tam wtargną) - i nadal tak samo.

Jakie mogą być tego przyczyny?

Proszę o szybką odpowiedz.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Dam sobie łeb obciąć ze pisałem w tym temacie ... Jest to główna śruba wahacza, miałem podobnie zakręciłem przejechałem sie - luz, dokreciłem, przejechałem sie - luz, dokręciłęm. przejechałem sie - kur znowu luz, dokręciłem i urwałem śrube. Jest to tzw. pływanie materiału. Został już "zmęczony" i stracił własciwości za kazdym razem śruba przy dokrecaniu sie lekko ukręca i naciąga dlate podczas jazdy robi sie luz.

Proponował bym jak najszybszą wymiane śruby bo jak pęknie podczas jazdy bedzie nie miłą niespodizanka jak ci wahacz odpadnie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...