ksawcio97 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam ! Wczoraj zakupiłem w Lidlu oświetlenie oraz pompkę teleskopową. Oświetlenie kosztowało mnie 40 zł a pompka 23 zł. Opłacało sobie kupić te oświetlenie . Świeci na odl. ok. 200 m i dokładnie wszystko widać. I najważniejsze jest to bardzo jasne światło z przodu jak i z tyłu. Dają 3 Lata Gwarancji. Pompka też bardzo fajna i dobra. Szybko pompuje, mała, zgrabna i mało waży tylko 146g . Pompuje na 3 rodzaje wentyli: Dunlopa, Schradera i Sclaveranda. Dodatkowo posiada uchwyt pozwalający zamocować pompkę w miejscu mocowania koszyka na bidon (i 3 lata gwarancji! ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Może przesłałbyś jakieś zdjęcia? W jakim mieście? Ciekaw jestem czy to oferta lokalna czy wszędzie można to kupić, bo może byłbym zainteresowany. Ile baterii i jakiego rodzaju są potrzebne do zasilania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Wg mnie wszędzie można to kupić(znaczy w każdym Lidlu ) Baterie są w komplecie. Do przodu: 4 AA(paluszki) Na tył: 2 AAA Zdjęcia wstawię później, bo muszę najpierw znaleźć aparat http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_20821.htm poszukaj tu gdzieś to powinno być jeżeli chodzi o zdjęcia oświetlenia A jeżeli o pompkę: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_20829.htm Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez ksawcio97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Podoba mi się. A wiesz może jak z trwałością baterii? Ile godzin może świecić bez przerwy? W teorii 50h - ciekawi mnie jak w praktyce. Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Freud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Nie wiem jak z trwałością baterii. Mi napisali na opakowaniu do 50000h ale trochę w to nie wierze. Ja myślę że z 500h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 W opisie LIDL jest jeszcze: "światło tylne LED z 5 diodami LED (czas świecenia do 50 h) i indywidualna regulacja kąta oświetlenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 23 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Nie wiem jak z trwałością baterii. Mi napisali na opakowaniu do 50000h ale trochę w to nie wierze. Ja myślę że z 500h To raczej żywotność diod :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 To żywotność LED! Poza tym żywotność baterii zależy od akumulatorków jakie się tam da. Jaka pojemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No chyba to żywotność diod LED. A nic związanego z bateriami nie napisali na opakowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisali napisali: "... (czas świecenia do 50 h) ..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) ja wrzucę swoje 3 grosze Lampka przednia nie nadaje się na trudniejszy teren - ponieważ giba się na kierownicy, próbowałam z podkładkami (nie ma ich w zestawie) i na razie nie znalazłam idealnego rozwiązania Lampka przednia dość dobrze świeci, w ramach testu pojechałam do ciemnego lasu i szczerze powiedziawszy dało się jechać (oczywiście z pomniejszoną prędkością) i pod warunkiem, że znamy trasę Lampka tylna ma tylko ciągły tryb świecenia - za to całkiem silny To tak odnośnie działania, ceny są jak najbardziej warte, taniej się nie kupi mimo wszystko Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez iza121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Fakt lampka zeby pojezdzic w terenie proponuje obkleic tasma porzadnie, a zamiast standartowej nakretki dac dobra podkladke i mocno dokrecic do kierownicy. Nie ma co narzekac na jakosc czy moc, bo za ta kwote jest swietne, ja mialem nie kupowac wcale oswietlenia jednak skusilem sie przy okazji kupna innych rzeczy i jestem zadowolony, tylna lampka dobrze swieci, dosyc mocno, przod tez ok jednak za duzo moim zdaniem idzie na kolo, bo potem jest tj. przerwa i znow swiatlo, nie przeszkadza to tak bardzo, jednak oswietlona opona nie jest mi potrzebna;) (a lampka ustawiona byla dobrze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtrbike Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam ! Wczoraj zakupiłem w Lidlu oświetlenie oraz pompkę teleskopową. Oświetlenie kosztowało mnie 40 zł a pompka 23 zł. Opłacało sobie kupić te oświetlenie . Świeci na odl. ok. 200 m i dokładnie wszystko widać. I najważniejsze jest to bardzo jasne światło z przodu jak i z tyłu. Dają 3 Lata Gwarancji. Pompka też bardzo fajna i dobra. Szybko pompuje, mała, zgrabna i mało waży tylko 146g . Pompuje na 3 rodzaje wentyli: Dunlopa, Schradera i Sclaveranda. Dodatkowo posiada uchwyt pozwalający zamocować pompkę w miejscu mocowania koszyka na bidon (i 3 lata gwarancji! ). Jak znam życie, to te 3 lata gwarancji nic nie jest warte, Diabeł zawsze tkwi w szczegółach. I niby czego ta gwarancja miałaby dotyczyć? Pompka na przykład w naturalny sposób się zużywa - chodzi o uszczelnienia. Nie wierzę, aby ktokolwiek dał na takie uszczelnienia 3 lata gwarancji ponieważ żaden producent nie daje gwarancji na elementy, które z natury rzeczy się zużywają, nie określając precyzyjnie np. przebiegu. To tak, jakby liczyć na to, że producent wymieni ci opony ponieważ po roku zużył się w nich bieżnik. Co do ceny to jest tanio i drogo zarazem. Tanio w porównaniu do np. lampek Sigmy (ok. 50 Zł za Sigmę Eloy, tylko przód) a drogo, jeżeli okaże się, że produkt padnie np. po paru deszczach. Niemniej oświetlenie powinno się mieć, więc lepsze to, niż nic. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Co do Oświetlenia to z Lidla lepsza była latarka na 1 diodę. daje jak szperacz tylko trzeba ją jakoś do roweru zainstalować... ja akurat miałem pasujące mocowanie z innej lapki Na dniach dam zdjęcia jak to cudo daje w porównaniu do innych lampek P.S na pełnej mocy akumulatorki wytrzymują z 4 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtrbike Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Fakt lampka zeby pojezdzic w terenie proponuje obkleic tasma porzadnie, a zamiast standartowej nakretki dac dobra podkladke i mocno dokrecic do kierownicy. (...) Mam czasem wrażenie, że tego typu Tematy zakładają domorośli marketingowcy z - nomen omen - marketów. Do czego nadaje się rower z marketu? Ano - do sprzedawania w marketach. Parafrazując post można by rzec, że rower kupiony w markecie też najlepiej dobrze okleić taśmą przed wyjazdem w teren. Tak jakoś mi się narzuciło... Edytowane 5 Września 2011 przez xtrbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi