Skocz do zawartości

[rower] Kross Crime 3 2009

darek9410

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Myślę nad zakupem nowego roweru (bo stary komunijny, to normalnie krowa ;] stalowa rama, fs), zacząłem dość poważnie zastanawiać się nad takim rowerkiem Kross Crime 2009 i od razu nasunęło mi się pytanie czy można taki rower użytkować zarówno do jazdy co dziennej (około 50-60km po lesie z kawałkami asfaltu) jak i lekko wyczynowej (małe skocznie, amatorski dh itp.).

I drugie pytanie czy nadawał by się on do jazdy w zimę, tez w lesie i czasem w dość głębokim śniegu. Czy lepiej jeździć na tym starym?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

no moge powiedzieć Ci tyle ze mam go od ponad miesiąca i jak na razie robie nim minimum 60km dziennie. Są elementy lasu jak i dróg asfaltowych i spisuje sie rewelacyjnie. Co do zimy to jeszcze nie wiem, i musze go jeszcze wytestować po górskim terenie. Amortyzacja jak i hamulce są bardzo dobre, reszta elementów też niczego sobie. Tyle z mojej strony. aaa i widziałem że wszędzie stoi on po 2700 albo 2800zł. ja trafiłem na promocje i wyrwałem go za 1800zł jak sie namyślisz daj znać na priva to podeśle Ci stronke ze sklepem po tańszej cenie :)

pozdro

Napisano

A On ma go za 1799, więc łaski nie robisz ...

jak i lekko wyczynowej (małe skocznie, amatorski dh itp.)

Amatorski DH skocznie ? owszem ale nie licz na gwarancję i nie płacz jak się rozsypie ...

Napisano

no rzeczywiście łaski nie robie, bo zaokrągliłem aż o 1zł a co do skakania to zdążyłem zaliczyć dobre skoki ponad 60cm wysokości i nic sie z rowerem złego nie stało

Napisano

Ludzie wiekszego bh robia niz te twoje 60cm skoki (nie zebym sie nasmiewal ale taka prawda) A kross po dircie i dh sie rozleci szybciej niz go w sklepie zdazyli zlozyc.

Napisano

Nie robisz łaski, że

jak sie namyślisz daj znać na priva to podeśle Ci stronke ze sklepem po tańszej cenie :)
, wystarczyło uważnie przeczytać jego post, nie o 1 zł chodzi ...

I za takie pieniądze może być, ale nie do skakania ...

Napisano

No tak branie tego roweru na większe skocznie byłoby głupotą :], a i umiejętności nie takie.

A jak wygląda jego niezawodność? Bo przyznam ze na tym najbardziej by mi zależało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...