darek9410 Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam, Myślę nad zakupem nowego roweru (bo stary komunijny, to normalnie krowa ;] stalowa rama, fs), zacząłem dość poważnie zastanawiać się nad takim rowerkiem Kross Crime 2009 i od razu nasunęło mi się pytanie czy można taki rower użytkować zarówno do jazdy co dziennej (około 50-60km po lesie z kawałkami asfaltu) jak i lekko wyczynowej (małe skocznie, amatorski dh itp.). I drugie pytanie czy nadawał by się on do jazdy w zimę, tez w lesie i czasem w dość głębokim śniegu. Czy lepiej jeździć na tym starym? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
lm3matt Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 no moge powiedzieć Ci tyle ze mam go od ponad miesiąca i jak na razie robie nim minimum 60km dziennie. Są elementy lasu jak i dróg asfaltowych i spisuje sie rewelacyjnie. Co do zimy to jeszcze nie wiem, i musze go jeszcze wytestować po górskim terenie. Amortyzacja jak i hamulce są bardzo dobre, reszta elementów też niczego sobie. Tyle z mojej strony. aaa i widziałem że wszędzie stoi on po 2700 albo 2800zł. ja trafiłem na promocje i wyrwałem go za 1800zł jak sie namyślisz daj znać na priva to podeśle Ci stronke ze sklepem po tańszej cenie pozdro
Rulez Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 A On ma go za 1799, więc łaski nie robisz ... jak i lekko wyczynowej (małe skocznie, amatorski dh itp.) Amatorski DH skocznie ? owszem ale nie licz na gwarancję i nie płacz jak się rozsypie ...
lm3matt Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 no rzeczywiście łaski nie robie, bo zaokrągliłem aż o 1zł a co do skakania to zdążyłem zaliczyć dobre skoki ponad 60cm wysokości i nic sie z rowerem złego nie stało
maniakse Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Ludzie wiekszego bh robia niz te twoje 60cm skoki (nie zebym sie nasmiewal ale taka prawda) A kross po dircie i dh sie rozleci szybciej niz go w sklepie zdazyli zlozyc.
Rulez Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Nie robisz łaski, że jak sie namyślisz daj znać na priva to podeśle Ci stronke ze sklepem po tańszej cenie , wystarczyło uważnie przeczytać jego post, nie o 1 zł chodzi ...I za takie pieniądze może być, ale nie do skakania ...
darek9410 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 No tak branie tego roweru na większe skocznie byłoby głupotą :], a i umiejętności nie takie. A jak wygląda jego niezawodność? Bo przyznam ze na tym najbardziej by mi zależało.
Rulez Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Niezawodność w stosunku do ceny powinna być duża.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.