jano3 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 W rowerze kross level A6 2010 chrobocze w piaście chyba w bębenku. Chrobocze tylko wtedy gdy kreci sie samo koło (bez kasety - kaseta stoii w miejscu), bez kręcenia korbami, jak zacznę kręcić korbami chrobotanie zanika. W serwisie Krossa usłyszałem, że to typowe w tych piastach i że bębenek dostał trochę piasku i że będzie tak chrobotać. Jeśli ktoś z koleżanek bądź kolegów posiada takową piastę niech napisze czy mu się też tak zdarzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No widzę profesjonalne podejście serwisu.... Dostał się piach, ale niech będzie dalej! Pewnie liczą, że za jakiś czas znowu przyjdziesz, żeby wymienili Ci zjechaną piastę, przepletli szprychy no i oczywiste... zarobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jano3 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Szczerze to sprawa gwarancji jest dosc skomplikowana. Rower kupiony w necie ze sklepu z Krakowa (cena mega super), a ja mieszkam w Wwie. W tym sklepie gdzie kupiłem rower mowia, ze gwarancje moge egzekwowac w każdym autoryzowanym seriwsie Krosa wymienionym na stronie. Pojechałem do tego gdzie jest najbliżej - tam składali mi rower. Później okazało się, że jeden chłopak, który tam pracuje zna mojego kolegę, który dość sporo jeździ. I właśnie jego spotkałem. Mówił, że miał taką samą piastę i jemu działo się to samo. Nawet mu wierzę, ale jestem ciekaw czy kogoś cośtakiego spotkało. No nic jak będę oddawał rower na przegląd przed zimąpowiem, żeby rozebrali tą piastę i wyczyścili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.