Skocz do zawartości

[Rudawy Janowickie] trip jednodniowy, niedziela 28. sierpnia

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dziś w temacie "Wrocław zgłoś się", zrodził się prawie że niechcący pomysł na niedzielny trip w Rudawy Janowickie. Zapraszamy nie tylko Wrocław, ale i cały Dolny Śląsk, albowiem w kupie siła :D Będziemy chcieli ugryźć Rudawy albo od Janowic albo od Marciszowa (pn-zach lub pd-wsch część pasma). Stąd dwie proponowane opcje zbiórki. Do wspólnej decyzji ;)

Nieco szczegółów:

Wyjazd z Wrocławia: o 7:44 z dworca głównego pociągiem do Marciszowa lub Janowic Wielkich (przyjazd na miejsce odpowiednio 10:24 lub 10:34). Pozostaje wolna kwestia zabrania się autami, tutaj zawsze można się dogadać. Link do planu jazdy Koszt PKPu to 21 zł w rowerem w jedną stronę.

Zbiórka na miejscu dla Wrocławian i nie-Wrocławian: 11:00, zależnie od wybranego miejsca, proponuję Parking przy wejściu na Kolorowe Jeziorka lub placyk przed dworcem PKP w Janowicach Wielkich.

Ogólna mapka terenu i czerwonymi kropami zaznaczone miejsca zbiórki: LINK

Aktywna możliwych śmigań do samodzielnego obczajenia (opcja zbiórki przy Kolorowych Jeziorkach niech nie myli ubóstwem szlaków, naprawdę jest ich tam pełno, niestety to mapa jest uboga, teren na szczęście wręcz przeciwnie): LINK

Luźne wspominki i zdjęcia z naszego kwietniowego wypadu w tamte tereny: LINK

Bardzo ogólnie i oficjalnie o turystyce tamtejszej: LINK

Powrót, jeśli pociągiem, to:

- z Janowic Wielkich do Wrocławia

odjazd 16:28 przyjazd 19:24 lub odjazd 17:35 przyjazd 20:41

- z Marciszowa do Wrocławia

odjazd 16:37 przyjazd 19:24 lub odjazd 17:44 przyjazd 20:41

Lista wstępnie zainteresowanych:

1979majkel

inhibitor + Pani inhibitorowa

evo07 + osoba towarzysząca amatorska mniej zrowerowana ;) ?

miras74 ?

pilon czyli ja ;)

PROSIMY O POTWIERDZENIA PRZYBYCIA WRAZ Z PROPOZYCJĄ MIEJSCA STARTU!

Pozdrover!

...evo07 + osoba towarzysząca amatorska mniej zrowerowana ;) ...

Pani evo'wa :icon_mrgreen: jak jest Inhibitorowa - proszę z szacunkiem - bo na podjazdach będzie ostro!!! wstępnie jesteśmy zainteresowani.

Pilon zwany Kubą jako org masz u mnie '+'

ps: miejsce startu - dopasujemy się do większości! ew do mr Orga :rolleyes:

Pani evo'wa :icon_mrgreen: jak jest Inhibitorowa - proszę z szacunkiem - bo na podjazdach będzie ostro!!! wstępnie jesteśmy zainteresowani.

Pilon zwany Kubą jako org masz u mnie '+'

ps: miejsce startu - dopasujemy się do większości! ew do mr Orga :rolleyes:

Pardon evo :D w poprzednim topicu, opis nie pasował mi do Pani Evovej ;) wiem, że szacun, bo widzę po fotach jak śmigacie :D

co do orga, to lubie i daje mi to radoche, poza tym kiedyś byłem modem na forum foto i organizowałem też ogólnopolskie warsztaty foto, ale ciiichoo, żeby potem nie było, że jak org to tylko ja :P ale dzięki, miło mi :D

co do opcji startu, to poczekam, może ktoś coś bardzo bardzo chce, a jak nie to zadecyduję :P

szacun i do zobka mam nadzieje w niedziele :)

Wyświetl postUżytkownik evo07 dnia 22 sierpień 2011 - 18:38 napisał Pani evo'wa :icon_mrgreen: jak jest Inhibitorowa - proszę z szacunkiem - bo na podjazdach będzie ostro!!! wstępnie jesteśmy zainteresowani. Pilon zwany Kubą jako org masz u mnie '+' ps: miejsce startu - dopasujemy się do większości! ew do mr Orga :rolleyes: Pardon evo :D w poprzednim topicu, opis nie pasował mi do Pani Evovej ;) wiem, że szacun, bo widzę po fotach jak śmigacie :D co do orga, to lubie i daje mi to radoche, poza tym kiedyś byłem modem na forum foto i organizowałem też ogólnopolskie warsztaty foto, ale ciiichoo, żeby potem nie było, że jak org to tylko ja :P ale dzięki, miło mi :D co do opcji startu, to poczekam, może ktoś coś bardzo bardzo chce, a jak nie to zadecyduję :P szacun i do zobka mam nadzieje w niedziele :)

Cóż pani Evo'va zwana dalej Anną dopiero zaczyna przygodę z rowerem i nie tak turystycznie jak ja:) Bardzo bardzo lajtowo, więc tym razem jak coś będziecie czekać na nas, chyba że komuś będzie to bardzo przeszkadzać to się odłączymy od grupy - nie zginiemy :icon_mrgreen:

Na wyjazdach w góry obowiązuje równanie wyjazdu w góry, czyli :D wyjazd w góry = startujemy razem + jedziemy razem + nie zostawiamy się + finiszujemy razem :D

Nie ma co się spieszyć, to przecudowne pasmo górskie, aż żal pędzić, śmiem twierdzić że to najładniejsze górki obok ścisłych Karkonoszy na całym Dolnym :)

jorgov, zapraszamy, tylko nie wiem co masz na myśli ze zbiórką. Bo we Wro naprzeciw dworca w sumie jest "pałacyk" na ul. Dawida, natomiast w Janowicach miałem na myśli PLACYK ;) Widze że jesteś z Wro, dlatego chciałem sie upewnić, czy naginasz z nami pociągiem... ;)

Pilon, na początek dzięki za super organizację...

A teraz ponowię pytanie - czy tam gdzieś jest jakaś wypożyczalnia porządnych rowerów? Ewentualnie we Wrocławiu może jakąś znacie? Moja osoba towarzysząca ma rower, ale ostatnio w Izerach wypożyczyła fajnego Scotta i juz na swoim w góry nie chce śmigać (ma poniekąd rację, gdyż zarżnięta jest maszynka)...

Jeśli opcja wypożyczenia pożądnego roweru odpada, to my odpadamy wraz z nią...

Unikamy asfaltu, trzymamy kciuki za pogode, ma być 21 stopni i słonko :D Póki co skłaniałbym sie do startu w Janowicach, przejazd przez ruiny zamku Bolczów, trasę na Wołek, w przełęcz Rędzińską, przejazd przez Wielką Kopę zjazd do Raszowa, objazd Wlk Kopy, najazd na Wieściszowice na kolorowe jeziorka, uphill (zawałogenny ;) ) znów wzdłuż jeziorek na równie pod Wielką Kopą, zjazd do przysiółka leśnego 55 kmh po żwirze i kamulcach i powrót na pociąg... Około 40 km, powinno być syto :D Traskę zapodam proponowaną na dniach, modyfikacje do ustalenia :D

Zjazd 55 km/h nie wiem czy jestem aż tak odważna, tyle to ja max na równym asfalcie zjeżdżam. Na dodatek dzisiaj jeszcze miałam zderzenie z asfaltem, niestety czasami spd zawodzą :(

Nikt nikogo do niczego nie zmusza, a w Rudawach (są świadokowie ;) ) zawsze ostrzegam co zaraz będzie i dbam o bezpieczeństwo :) Zawsze można zejść, objechać inaczej, zjechać na hamulcu :) nie ma co się martwić, a jazdę ponad umiejętności zawsze odradzam :) o nic się nie martw i zapraszamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...