Skocz do zawartości

[ROWER] SCOTT SCALE - czy warto kupic ?

dert90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie będę zakładać nowego tematu. Jaki rozmiar ramy wybrać przy wzroście 178 do maratonów i XC? Chodzi mi o rocznik 2009. Nie wiem- M, czy L? Nie chcę żeby rower był "mułowaty" ale nie chcę też za małego? Pomożecie?

Napisano

Gdyby ktoś miał problem tak jak ja i był na pograniczu rozmiarów to polecam M. Mimo iż wcześniej jeździłem na GT Avalanche rozmiar L, czyli jestem przyzwyczajony do dużych rowerów to M-ka w zupełności wystarcza, myślę, że spokojnie do 182, może 183. Do L-ki się nie przymierzałem ale to już musi być krowa :icon_lol:

Napisano

Jak na moje oko to jest to rower zajeżdżony na amen- ktoś kto montował SPD, sztywniejszą korbę i porządne hamulce raczej nie używał go do jazdy po bułki. Ale jeśli masz możliwość obejrzenia go i twoim zdaniem jest ok to możesz brać- cena nie jest jakaś super duża :icon_wink:

Napisano

Rower z Allegro nie wart tej ceny.Na 178 cm wzrostu rama 18"(M)w zupełności wystarczy,większa nie będzie wygodna,a rower będzie trudniejszy w prowadzeniu.Ja mam ramę 17",przy takim samym wzroście i jest super.Sztyca nie jest wysunięta na max.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj. Znalazlem na allegro kolejny rower ale znow mam problem i nie wiem czy mi sie oplaca go kupowac i licze na wasza pomoc :

http://allegro.pl/rower-kellys-salamander-17-5-rock-shox-polecam-i1783229250.html

Czy oplca mi sie kupowac ten rower ?

Bardzo prosze o odpowiedz bo musze sie w miar szybko decydowac :) DZiekuje bardzo z gory z wasze rady :)

Napisano

Przecież ta aukcja jest już zakończona. Poza tym szkoda, że skoro rower jest tak zadbany i przechodził regularne przeglądy w profesjonalnych serwisach, to nikt nie zauważył, że ma kompletnie łyse opony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...