Skocz do zawartości

[Mały problem] Zapytanie do użytkowników.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam następujący problem, a mianowicie, na początku w swoim rowerku słyszałem strzaly jak pedalowałem sprawdziłem i okazało się że wyleciały kulki z pedałow, kupiłem nowe pedały i jest OK. Ale pozostał jeden problem, nasmarowałem wszystko ale jak pedałuje to słysze skrzypienie, wydaje mi się że to wina sidełka ale nie jestem pewien co trzeba wymienić....liczę na porady....pozdrawiam.

Napisano

Jak wstaje na pedały to też słychać, mam wrażenie że coś w pedałach i siodle tak ksrzypi tylko że pedały zostały nasmarowane sidełko też. Ale i tak już wymienie siodło tylko niewiem co tam można z pedałami zrobić dodam że są nowe i nasmarowane...czekam na odpowiedź.

Napisano

Nasmaruj na wszelki wypadek pręty wchodzące do skorupy siodełka. Psiknij albo zaaplikuj kropelkę specyfiku którym smarujesz łańcuch.

A czy posmarowałeś gwint pedałów i oczyściłeś sztyce z piasku?

Napisano

Temat poruszany już wiele razy, polecam lekturę działu o konserwacji sprzętu. Ponadto na przyszłość proszę dawać konkretniejsze tytuły tematom i umieszczać je w odpowiednim dziale. Temat zamykam, ale tylko dlatego, że kilku użytkowników poświęciło swój czas na odpowiedż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...