ManiakRowerowy Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam. Co możecie powiedzieć o hamulcach Shimano Alivio M575 ? Mam je w rowerze Unibike Flite. Chciałbym się dowiedzieć czy te hamulce są w miarę dobrej jakości, bo jakoś ich nie widzę na allegro ani w sklepach internetowych. Są tylko DEORE M575. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Bo to są Deore dokładnie BR-M575 Komponenty Alivio mają symbole zaczynające się od 4xx np.: BR-M486 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To ja mam Deore ? Na stronie Unibike wyraźnie piszę SHIMANO ALIVIO M575 (hydrauliczne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Więc jak widać w Unibike-u słabo znają się na rowerach A Ty albo masz Deore albo Alivio... bo wg. ich strony masz 50% szans na jedne albo drugie Zobacz co jest napisane na zacisku albo klamkach, to powinno rozwiać Twoje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 kadargo m575 to hamulce poza grupowe, nie żadne alivio czy deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Rozumiem. Ale czy one są jakiejś dobrej klasy w miarę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ok. faktycznie mój błąd. Ale nawet w tym przypadku bliżej im do Deore niż do Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Właśnie. Tak przy okazji bez zakładania kolejnego tematu mam jedno pytanie. Jaka jest różnica w hamowaniu z tarczą 180mm a tarczą 160mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Siłą hamowania. Ewentualnie jak jest słaby widelec, szybszym zrobieniem na nim luzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A kształt tarcz się czymś różni ? http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-shimano-sm-rt51-6-srub-160mm-i1758948644.html i http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-xlc-180-mm-i1759123238.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Nie, w większości zależy to tylko od twojego gustu. Jedyną różnicą (przy tym samym rozmiarze tarczy) może być szybkość odprowadzania ciepła, jednak jest ona nieznaczna i zależy bardziej od materiału z którego wykonana jest tarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.