Skocz do zawartości

[Przerzutka] Jaką przednią dobrać do nowego napędu ?

Tomato

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pomóżcie mi podjąć decyzję dotyczącą przedniej przerzutki. Doczekałem czasów w których powstał napęd Dynasys. Od dwóch lat jeździłem na napędzie 2 x 9. Obecnie przyszedł czas na 2 x 10. Skompletowane mam następujące części,

Korba XTR 2011 FC-M985 44-30T

Łańcuszek CN-M980

Kaseta XT 11-34

Tylna przerzutka RD-M980 SGS

Manetki SL-M980

Pytanie co wybrać na przód ? Potrzebuje przerzutki z obejmą na 34,9 i górnym prowadzeniem linki. Mogę oczywiście zdecydować się na xtra i problem z głowy. Działać będzie idealnie, ale chcę zaoszczędzić kilka gramów. A jak wiadomo przednie xtry lekkością nie grzeszą. Czy sądzicie że FD-7900 da się ożenić z pozostałą częścią napędu ? Oczywiście pamiętam o konieczności odwrócenia ciągu za pomocą jakiego patentu w stylu PLC TP. Bardziej martwią mnie jednak odległości między tarczami w korbie czy też sama odległość od mufy.

Jeździłem przez jakiś czas na łańcuchu kierunkowym i przednim zestawie z napędu 9rz ale wtedy i przerzutka i korba były z jednej bajki. Choć wszystko działało to do ideału dużo brakowało w kulturze pracy.

Jakieś sugestie lub doświadczenia ? A może dać na przód zupełnie coś innego ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...