Blador Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam Mam Unibike'a Evolution 2011 http://www.unibike.pl/evolution.html i jeśli moglibyście mi oszacować ile kosztowałby montaż porządnych tarczówek hydraulicznych na obu kołach, albo chociaż na tylnym. Byłbym wdzięczny gdybyście podali mi jakieś odnośniki do aukcji ze wszystkim co trzeba wymienić/dokupić i wytłumaczyli w prosty sposób dlaczego te są lepsze od innych, bo ja jeszcze nie do końca łapie się w tych wszystkich częściach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Nowe koła i hamulce. Tanie i dobre gotowce to mavic crossride (koła). Z tanich dobrych tarczówek polecam nowe shimano alivio 445. Zakup sumarycznie ok 1000 zł, za pewne komponenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Jeśli już to na przednim tylko, na pewno nie na tylnym. Tylne zblokujesz prawie zawsze, z przednim gorzej. Do wymiany idą piasty (i ew. szprychy), bo te co masz nie mają mocowania pod tarcze. Musisz określić swój budżet, w miarę dobre hydrauliki (Deore) znajdziesz już za 200zł + koszt tarczy. Na forum chwalone są SLXy, stare ~300zł, nowe 80zł droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 · Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu Jeśli chodzi o hydrauliki to pamiętaj zawsze kupuj tylko shimano. Bo jak kupisz inne to później jak będą ci się psuć to mało kto będzie chciał Ci je naprawić. Odnośnik do komentarza
Kudlaty01 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 · Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu Jeśli chodzi o hydrauliki to pamiętaj zawsze kupuj tylko shimano. Bo jak kupisz inne to później jak będą ci się psuć to mało kto będzie chciał Ci je naprawić. większej głupoty nie słyszałem... Odnośnik do komentarza
kadargo Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 · Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2011 - Brak powodu @Lucas18, Co Ty za herezje opowiadasz, nie mieszaj ludziom w głowach. Odnośnik do komentarza
Blador Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Orientujecie się ile średnio mogą wziąć za wymianę piast w rowerowym. Budżet nie jest ściśle określony mam trochę kasy, ale chciałbym policzyć mniej więcej ile jeszcze muszę dozbierać, więc jestem otwarty na różne propozycje ale bez szaleństw z cenami, sprzęt z takiej średniej półki. Chciałbym mieć porządne hamulce, przy których nie trzeba się co chwile bawić. Bo denerwuje mnie to, że po paru zjazdach z gór, gdzie drogi są różne i często cały czas zjeżdżam na hamulcu to mam klocki praktycznie do wymiany, bo takie starte już do niczego się nie nadają. Chce mieć takie hamulce, które będą cały czas dobrze hamowały i żeby nie trzeba było ciągle się przy nich bawić wymieniać niczego, regulować itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Nowe koła i hamulce. Tanie i dobre gotowce to mavic crossride (koła). Z tanich dobrych tarczówek polecam nowe shimano alivio 445. Zakup sumarycznie ok 1000 zł, za pewne komponenty. 1 445 to nie alivo - to pozagrupówki (niektorzy juz to nawet do deore grupuja ... ;p 2 (OT) - mam 445 na sprzedaz - zmieniam na 596 3 na uni evo nie widze montowania na tarcze na tyle ramy ... 4 zaplot kola to ok 50 zl - zaleznie od serwisu i znajomosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Orientujecie się ile średnio mogą wziąć za wymianę piast w rowerowym. Przeplecenie koła 40zł, zaplecenie 30zł. Takie są ceny w Warszawie, więc raczej drożej nie będzie Szkoda, że przed zakupem bika nie przemyślałeś sprawy, bo dużo taniej by wyszedł zakup Flite niż dłubanina przy Evo. Po taniości to 445 http://allegro.pl/biale-hamulce-tarczowe-shimano-bl-m445-br-m445-i1777508979.html Trochę drożej Deore http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-shimano-deore-br-m595-160-180-203-i1780204382.html Do tego tarcze ~ 100-150zł Koła po taniości http://allegro.pl/kola-shimano-wh-mt15-disc-centrlook-tanio-2011-i1766204555.html drożej http://allegro.pl/mavic-crossride-disc-2011-nowe-kola-i1780017897.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blador Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dobra dzięki dozbieram sobie jeszcze trochę kasy i wtedy będę się martwił o resztę. Montowanie na tyle ramy na tarcze jest. Teraz też żałuje, że nie poczekałem trochę dłużej nie dozbierałem i nie kupiłem Unibike'a Flite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a po co Ci te tarczówki w ogóle ;P, vki nie starczają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Blador oczywiście da się taniej Hamulce: Jakieś używki Juicy 5 w dobrym stanie ew. to co podał Schwefel. Koła: http://www.bikestacja.pl/zestaw-deore-single-track-p-1244.html?cPath=296_38_102_128_302 Do tego tarcze. Oryginalne klocki są przeważnie słabej jakości ale i tak starczą na dłużej niż te w Vkach. Następne kupisz metale i będzie git malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tylko po co mu Single Tracki do XC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Lol! Przepraszam, ale tak to jest jak się na szybko coś chce znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkas97 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a po co Ci te tarczówki w ogóle ;P, vki nie starczają? Twierdzisz że Vki do wszystkiego starczają ? Polecam utycie do 100Kg i przejechanie się na Enduro Trophy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Yyyyyyyy przepraszam, a gdzie ja napisałem że vki do wszystkiego starczają? kolego naucz się czytać ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.