mlody369 Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Tak jak w tmeacie.. muszee wymienic ta czesc... ceny na allero sa podobne tak wiec prosze o podpowiedz ktory z tych wydaje sie wam lepszy i ewentualnie dlaczego? podobnie z manetkami .. poki co mm gripy 3.0 ale mysle nad zmiana na trigery. ktore z nich wybrac... Z gory dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Naucz się pisać najpierw a potem możemy pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 po co ma sie uczyc pisac skoro chcesz z nim 'pogadac' ;] zla nazwa tematu, okropna ortografia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody369 Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 nie pisze tu po to by rozwodzic sie nad moja ortografia... jesli macie pisac takie komentarze to prosze na priv.Bo jest to nic innego jak zasmiecanie forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 polecam slownik jesli chodzi o przerzutki to roznica miedzy x.7 a x.9 jest mala nawet nie zauwazalna jesli jezdziles na 3.0 wiekszosc osob jednak twierdzi ze roznica jest w manetkach chodzi o cyngle ja dluzszy czas planowalem caly komplet x.9 = 450zl ale jak dostalem oferte ze x.7 za 200zl to sie zastanawialem tylko 5 min masz mniej kasy - x.7 ci styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Szkoda kasy na x.9 bierz x.7 różnica tylko w materiałach a przerzuta x.9 ma kólka na łozyskach maszynowych. AAA mam x.7 i działją idealnie.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody369 Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 dziekuje za odpowiedzi.... jak jednak wypadaja przezutki z serii 7.0 czy 9.0 do np. serii x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 przerzutki o oznaczeniach 7.0 czy 9.0 maja inna konstrukcje nieco i duzo wiecej plastiku niz tez serii x ktore sa bardziej aluminiowe i trwalsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Serie 9.0 niegdy bym nie brał już kolejna osoba mi napisała ze ten tylnie szmalc mu sie rozleciał. Bierz x-7 a jak nie to x-9 i tyle...........jedna z tych osób jest mój kuzyn więc to nie opinie z jakies stronki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ja Ci Alvarenie też pisałem, a tutaj żeby było udokumentowane wszystko, stara, bo bodajże rocznikowo 2000rok przerzutka Sram 9.0 - pękła od mrozu, bo nie wiem jak inaczej nazwać uszkodzenie podczas płynnej zmiany biegu... Różnica pomiedzy X-9 jest także w wadze, a na tylniej przerzutce spora. Hehe, a że lubie aluminium, to poluje na prawą manetkę Sram X-9 Trigger, chodź w sumie X-0 tyż może być, jak ktoś mi za 150PLN odda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 120zl piechota nie chodzi caly komplet x.7 a oszczedzamy kase na np. kasete i lancuch http://allegro.pl/show_item.php?item=84019586 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 No właśnie z drugiej strony wiem DENI , ale jak mnie denerwuje plastik który musze dotykać, np. w manetce, a taka X-9 ma jedną dzwignie z alu, to mi przejdzie wtedy juz, a dopłace pewnie w stosunku do X-7, z 30PLN Heh, ale X-7 tylnią, to bym raczej kupił też, bo mi na wadze aż tak specialnie nie zależy...jak się nie da "wywalczyć życia" dla tylniej 9.0 z 2003, która ma rozwalony regulowator odległości wózka od kasety, to pewnie i X-7 kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 manetki x-7 stoja u dystrybutora po 219zl a x-9 stoja po 299zl roznica nie jest wiec taka mala jak 30zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 DENI, niezrozumieliśmy sie, ja mówiłem tak: poluje na prawą manetkę Sram X-9 Trigger Czyli mi jest potrzebna tylko jedna, a na allegro różnice pomiędzy X-7, a X-9 są mniejsze, a szczególnie, jeżeli chodzi o jedną manetkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 ok masz racje ale prawa manetke raczej nie upolujesz pelno jest lewych a dlaczemu ? bo kupuja ludziki z dh-zone ,ogolnie fani dirtu itp ktorzy potrzebuja manetki na tyl bo z przodu jedna tarcza + rockring dlatego tylko lewe sprzedaja pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Możesz mnie podpisać jak tak do DH-złomu, bo mam taki sam problem. Brak przerzutki z przodu, za to z tyłu jest, hehe Można dostać, ale jest tego bardzo mało....bardzo.... Na takiej zasadzie dostałem prawą 9.0, ale ja nie chce Gripa do tej dyscypliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.