Skocz do zawartości

[1800zł] 3/4 szosowo / 1/4 górski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,mam problem z doborem nowego roweru.

Zależy mi na rozwijaniu przyzwoitych prędkości i lekkiej konstrukcji.

Większość czasu będę jeździł rowerem po mieście ale raz na jakiś czas,

chcę wyjechać nim w jakaś trasę coś ala wycieczka poza miasto, las-

bardziej grząska nawierzchnia(ale bez przesady...).

Dlatego typowy rower szosowy odpada, stąd też niższy przedział cenowy jaki chcę przeznaczyć.

I tu moje pytanie, wybralibyście hardtail czy cross? Podajcie proszę też jakieś swoje propozycje.

Napisano

Witaj!

Do Twojego opisu pasuje bardziej cross, jednak to zalezy bo jesli to 1/4 terenu jest ciezka i planujesz wypady w gory, to lepiej wziac mtb, a po jakims czasie dokupic zestaw opon bardziej na droge.

z crossow zarpoponuje Ci:

Unibike Viper GTS, sam go posiadam za 1800zlt dostalem go z paroma akcesoriami, swietny rowerek osprzet alivio/deore wystarczaja w zupelnosci na drogi szosowe, rower swietny, jedyna wada jest strzykajacy mostek gdy jest za malo nasmarowany, jednak to nie jest jakas wada, ktora skresla ten rower. Po wiecej informacji zapraszam na strone producenta, mojego tematu lub na pw:)

Kross Evado 1.3 bardzo dobry cross, osprzetowo slabiej od Vipera jednak duzo osob go chwali, sprzet CIe nie zawiedzie, wiec jest pewniakiem

Kellys Neos 2010- przeceniony jest nielada okazja, prawie bym go kupil, jednak wybralem Vipera, ktory ma gorsza przerzutke przednia od Neosa i bodajze korbe

Kross Crow Preria/Rubble(jesli pomylilem to wybacz)-dostepne na allegro, z bardzo dobrymi hamulcami, osprzetem deore/lx a cena zacheca do kupna, rowniez dobry wybor, jednak jego rame uznalbym za mniej sportowa

Hercules Jump, osprzetowo prezentuje sie dobrze, nieco slabiej niz poprzednicy, jednak jest dobrym wyborem, w kieszeni zostanie Ci jeszcze pare zlotych na akcesoria.

z mtb ht polece:

Kross a2 level na alivio- za 1000zlt mozesz miec go z allegro, jednak rama tylko 17' warto go kupic jak chcesz zaoszczedzic, bo to nielada okazja, niedawno byly po 1300, a jeszcze wczesniej drozej

Kross a4/a6 level rowniez super wybor, jednak nie bierz z 2011roku, rocznik 2009 najlepiej wypada, oba na swietnym osprzecie, amortyzatory rowniez dobre- a6 posiada dart 2

Unibike Evolution godny rywal dla a4, osprzetowo prezentuje sie dobrze, amortyzator moglby byc lepszy jednak ten co jest na lekkie przejazdzki w terenie powinien Ci wystarczy

Author Kinetic(z velo.pl) Po przecenie jest moim zdaniem najlepszym wyborem(oprocz Kellysa-zaraz bedzie o nim) osprzet deore, swietna ramka i zawsze to bardziej oryginalny wybor od krossow czy unibike'ow, a moze akurat takiego szukasz :icon_wink:

Kellys Salamander (http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kelly-s-salamander-grey-2010.html?keyword=Salamander) Osprzet deore/xt, swietna rama, bardzo ladny i osprzetowo zrobiony z glowa- podobne polki osprzetowe, jest naprawdę super okazja, przecena ogromna i gdyby nie to, ze nie potrzebuje mtb kupilbym wlasnie tego Kellysa;)

Mozesz sie zastanowic nad kupnem uzywanego, jak w promieniu TWojego miasta sa ciekawe rowerki godne zainteresowania- na allegro warto sprawdzic, mozesz podeslac to ocenimy ktory sie najlepiej nada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...