Skocz do zawartości

[korba] Shimano ale która?

bartek9999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam przymierzam się do zakupu korby. Proszę poradźcie mi którą wybrać z poniższych, nie ukrywam że chodzi mi o kryterium cena/jakość. Dodam, że suport ma długość 115, natomiast z tyłu jest kaseta HG40 oraz łańcuch HG40.

FC-M191 , FC-M361 , FC-M311 , FC-M171

Napisano

Faktoza - same modele ale jeśli chodzi o jakość cena to szukaj Shimano klasy Deore... SLX, LX, XT, XTR... XTR'y najlepsze bo najlżejsze :)

Przedmówca proponował Alivio ale moim zdaniem jeśli mowa o cena/jakość to Deorki... Oczywiście w ogóle. w klasyfikacji Shimano Deore są wyżej o klase od Alivio.. Pytanie jeszcze jest czy jeździsz w większym terenie, las, góry itd -> MTB... Jak tak to już nie masz innego wyjścia jak Deore :)

pzdr.

Napisano

Rzeczywiście jak wjedzie w las na Alivio to zaraz pogubi blaty lub powypadają zęby, że nie wspomnę o konieczności prowadzenia pod górę bo ta korba jest tak ciężka, że nie uciągnie :thumbsup:

Tak na poważnie to Alivio, którą zaproponował jaco96 w zupełności wystarczy.

Napisano

Rzeczywiście jak wjedzie w las na Alivio to zaraz pogubi blaty lub powypadają zęby, że nie wspomnę o konieczności prowadzenia pod górę bo ta korba jest tak ciężka, że nie uciągnie :thumbsup:

Tak na poważnie to Alivio, którą zaproponował jaco96 w zupełności wystarczy.

Mówiłem o zawodach :) Sam jeżdżę więc w miarę ogarniam :] Nie mówie, że Alivki są złe, sam długo jeździłem ale chyba zgodzisz się że Deorki lepsze :D

Napisano

Ładna kolekcja :) Rozumiem, że widzimy się na finale mistrzostw polski w Kielcach 3 września w XC? :D Znasz się na rzeczy, części masz to i jeździsz na pewno świetnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...