pawel-xc Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam, zastanawia mnie, czym roznia sie sd7 od lzejszych sl, roznica to ok 20g, moze da sie jakos domowym sposobem zrobic ze zwyklych siodemek wersje sl? pozdr Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Nie wiem ile dokładnie ważą śrubki z SD7, ale SL mają tytanowe (a do tego krótkie) o wadze 6g/2szt - tu na pewno można urwać kilka gram. edit Zważyłem zwykłe stalowe śrubki z innych hamulców - 13g. Do tego SL mają aluminiowe tujelki ślizgowe (te wsadzone w ramiona hamulca), a SD7 mają je chyba ze stali. Zapomniałbym - jeszcze śrubka trzymająca linkę w SL jest tytanowa, a w 7. jest ze stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-xc Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ok, dzieki, czyli na upartego mozna pare gram urwac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Śruby z podkładkami do SD7 mają 8,9g (2 krótkie) i 12,3g (2 długie) Tytanowe Syntace mają 2,7g sztuka, alu Pro-Bolts 1,85g sztuka (podkładka 0,5g). Właśnie alu zamówiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.