gurnisson Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam, jestem nowy i mam do was pytanie odnośnie roweru enduro/freeride hardtail do maksymalnie 5000 zł. Mam na oku NS Bikes Core 1 lecz szukam roweru w podobnej konfiguracji (najlepiej takiej samej, no oprócz ramy) za mniejszą cenę. Chciałbym, żeby posiadał: -przedni amortyzator 140 mm do 160 mm -tylna przerzutka -przednia niekoniecznie, ale jak będzie miała 2 tarcze to może być -rama w stylu tego NS-a (ścięta prawie jak do dirtu) -hamulce hydrauliczne No to tyle z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, szukam takiego roweru od początku wakacji i tylko ten NS wpadł mi w oko. Pozdrawiam Kuba.
iwan1245 Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 http://allegro.pl/dartmoor-street-style-i1759097406.html myślę że ten ci wystarczy , a to co zostanie kasy przeznacz na ewentualne ulepszenia chyba że jeszcze ten http://allegro.pl/scott-yz0-pike-dartmoor-ns-nowka-okazja-i1760221523.html http://allegro.pl/ns-surge-dh-fr-all-moutain-i1771061532.html ładna kwoto te se czemu nie kupisz fula?
Bombell Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 1. Przegięta cena, kiepska rama 2. Niczym nie zachwyca za tą cenę 3. Chyba najsensowniej Ale jesli masz spory budżet i wiesz czego chcesz to najlepiej będzie jak sam poskładasz.
maniakse Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Za 5tys dobrego fula nowego nie kupi a uzywane rowery do fr nie stoja w garazu tylko lataja (zgodnie z przeznaczeniem), za okolo 7tys mozna lapnac nowke mondrakera, za 6200 okolo kona stinki tez jest. Z hardow mozna cos zlozyc sensownego we wlasnym zakresie (tez trzeba wiedziec czego szukac zeby nie wtopic)
Fenthin Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 A można wiedzieć co jest w tej ramie nie tak? @iwan1245 Autor nie chce ramy z Core, a tu propozycja z Surge? Przecież to to samo. @maniakse Naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem. Pytanie jest o HT, nie o fulla, więc po co w ogóle takie propozycje?
gurnisson Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Napisano 23 Sierpnia 2011 zmiana planów, ns core 1 i jego kumple przechodzą na strefę marzeń i zmieniam maks cene do 3000zł, aha i tylko nówki lub do poskładania, ponieważ bedę kupował od października niepewnie a dopiero od stycznia pewniej, ponieważ kasę mają rodzice, a teraz mamy masę wydatków (remont, szkoła i tym podobne) i po prostu szukam roweru i jakby na allegro była fajna okazja to bym brał ( sam będę sprawdzał, prosiłbym tylko o nazwęi model). wymagania zaniżę w sprawie amortyzatora czyli skok ok. 130mm. i tak, mam ramę BOP Stonebrakeer co o niej sądzicie? nadaje się do roweru enduro i LEKKIEGO fr (dropy maksymalnie 2m - więcej się nie odważę na ht). Jakby mskładał na tym bopie to mam już kierownicę, mostek tylną przerzutkę, kasetę i korbę, co byście mi doradzili w sprawie tej ramy? pozdrawiam Kuba PS ten NS co dał Iwan1245 to za te 2000 to nawet fajny, ale co mi się w nim nie podoba: kolor można przeboleć, ale tylna przurzutka jak widzę ma długi wózek co mi bardzo nie odpowiada, no i amor.. nic o takim modelu nie słyszałem możecie go ocenić?
maniakse Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 zmiana planów, ns core 1 i jego kumple przechodzą na strefę marzeń i zmieniam maks cene do 3000zł, aha i tylko nówki lub do poskładania, ponieważ bedę kupował od października niepewnie a dopiero od stycznia pewniej, ponieważ kasę mają rodzice, a teraz mamy masę wydatków (remont, szkoła i tym podobne) i po prostu szukam roweru i jakby na allegro była fajna okazja to bym brał ( sam będę sprawdzał, prosiłbym tylko o nazwęi model). wymagania zaniżę w sprawie amortyzatora czyli skok ok. 130mm. i tak, mam ramę BOP Stonebrakeer co o niej sądzicie? nadaje się do roweru enduro i LEKKIEGO fr (dropy maksymalnie 2m - więcej się nie odważę na ht). Jakby mskładał na tym bopie to mam już kierownicę, mostek tylną przerzutkę, kasetę i korbę, co byście mi doradzili w sprawie tej ramy? pozdrawiam Kuba PS ten NS co dał Iwan1245 to za te 2000 to nawet fajny, ale co mi się w nim nie podoba: kolor można przeboleć, ale tylna przurzutka jak widzę ma długi wózek co mi bardzo nie odpowiada, no i amor.. nic o takim modelu nie słyszałem możecie go ocenić? A moze Corego 3? http://rowerowy.com/rowery/dh_fr/ns_core_3 Tez maszyna cacy i wytrzymala, o to, ze cos ci peknie jak dzioba czy bombe walniesz nie musisz sie martwic. Zostanie ci tez te 500zl za ktore mozna cos co sie nie podoba zmienic (udoskonalic). Ps. Jak dobrze zgadasz na rowerowym to i znizke ci ladna dazda
gurnisson Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 Będę go miał na oku, ale co mnie w nim odstrasza: -hamulce Tekturo z tego co słyszałem to on nie hamuje nic a nic -przerzutki, brat też miał x4 i złamał go na Golejowie w Rybniku (taki tor 4x), a zaczynam się tam bawic, więc chyba nie A tak poza tym to nawet fajny rower chociaż za tą cenę to nie wiem.. Co inni o Core 3 sądzą?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.