Skocz do zawartości

[Kaseta]Demontaż kasety KTM Classico

kicek22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego zdjęcia wygląda mi to na kasetę typu UG. Odkręca się to przy użyciu dwóch bacików. Pierwszym batem blokujemy którąś z większych koronek, drugim odkręcamy najmniejszą koronkę, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara.

W jakim celu chcesz zdjąć tą kasetę?

Napisano

Chce zdjąć całość i założyć do innego koła bo założyłem inne do rowerku a ta obręcz stara jest pogięta a mam teraz koła wzmacniane Schurmanna tylko z inną kasetą

Napisano

Założysz do innego koła, ale tylko w przypadku, gdy masz tam bębenek pod kasetę Uniglide (lub Hyperglide z wsteczną kompatybilnością - w co watpię). Inaczej nawet nie zaczynaj bawić się w rozkręcanie, bo i tak będzie leżała na półce.

Napisano

W sumie to nawet nie wiem co oznaczają dane określenia bo jestem w tym zielony ale to już sobie gdzieś poczytam:) Może jutro wrzucę zdjęcia jak wygląda to nowe koło i cały mechanizm to ktoś z grona mi powie dokładnie czy uda się to przełożyć

Napisano

No już rozumiem różnice no to wyjścia mam dwa bo już widzę, że ta kaseta nie będzie pasować, albo zamienić z całą piastą albo zostanę przy kasecie która jest na tym kole bo ilość biegów jest ta sama a i biegi dobrze zmienia także dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...