Skocz do zawartości

Katowice WPKiW

robertsw

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja mogę się pochwalić, że mój rekord na rowerze mtb z oponami 2.0 czerwono-biały kross level a4 Jeżeli kojarzysz to może widzieliśmy się kiedyś:P Ze startu do stopu spod bocznego wejścia do ZOO (przed podjazdem) wynosi 11:44 przy czym średnia wyszła mi 33,15km/h. Przy czym pod koniec gdy się zatrzymałem to leżałem przez 20minut prawie nieprzytomny:P

A Twój?:) może widzieliśmy się kiedyś? dość często tam jeżdżę:P

Napisano

Oj Wojtek i po co się od razu tak chwalić. Zaczekaj do nowego sezonu aż bike'a zmienię. Ja mam ze wczoraj 12:56 i tempo 29,71km/h, a potem bez odpoczynku jeszcze 3 pętlę plus podjazd pod planetarium. Kurde i zaś nie pobiłem swojego rekordu z tamtego roku->12:29. :angry2: Wczoraj spróbowałem w przeciwną stronę jeździć, dwie takie pętle zrobiłem - jest trochę trudniej i czas jest gorszy trochę :laugh:

P.S podjazdy muszę potrenować, bo jak jeździmy razem to trochę z tyłu zostaje. Na mniejszych podjazdach różnicy nie ma, ale na większych ją widać :o

Napisano

Robiąc pętelki z szosowcem (znany w parku- żółty Giant, pan w słusznym wieku) wyszła mi kiedyś średnia 34, robiliśmy z 6-7 rundek. Kiedyś pojadę zrobić jedną, myślę, że poniżej 11 jest realne. A jak nie to nałożę slicki, wtedy na pewno :icon_wink:

Napisano

No Panowie, wreszcie jest do kogo porównywać.

mój rekord 12:55 przy czym nigdy nie jeździłem na rekord jednego okrążenia, tylko to najlepszy wynik z kilku rund.

myślę, że mógłbym urwać pół minuty gdybym jeździł nie w godzinach popołudniowego szczytu. sporo się traci na wyprzedzaniu , hamowaniu etc.

czas poniżej 11 minut na góralu wydaje mi się kosmiczny :)

w którym kierunku jeździcie? bo mi jakoś szybciej idzie pod górę wzdłuż zoo.

Napisano

Zależy czy z lotnego startu czy z miejsca startujesz i gdzie. Bo my startujemy jak jest boczne wejście od zoo przy tej tablicy tam koło gieksy od razu pod górkę. Szczerze to Ja też nie jeżdżę tak by nie móc potem ani jednego kółka jeszcze zrobić. Jak bym jechał na jedno tylko kółko to myślę, że bym się zmieścił w 11-12min. 11min to granica jest chyba-> nie wiem ile byś musiał zapierdalać by mieć taki wynik. Wg wyliczeń ponad 35-36km/h, a to staje się nierealne na góralu już plus ludzie hamowanie i omijanie. :blink: Czas poniżej 13min jest czasem już dobry :thumbsup: Prędkość 30km/h dla górala jest już dobrym tempem jak nie bardzo dobrym. Jak na mój 5-letni rower, który waży 15,6kg i oponach 26x2.1 jest to dobry wynik->Przyszły rok to zakup nowego sprzętu, a konkretniej to myślę nad KROSSem Level A4 bądź Level A6. :o

Napisano

Ja jak bede miał już szosę i jeszcze warunki w tym czasie u nas pozwolą to spróbuje na szosie przejechać kółeczko i zobaczę jak to będzie wyglądać. Wydaje mi się, że na góralu szybciej niż te 11:44 nie jestem w stanie jechać bez slicków może urwę jeszcze 5 sekund ale to tyle.

Napisano

na szosie kumpel zrobił 11:19 :thumbsup: więc 11 minut jest to bariera, którą ciężko będzie pobić chyba, nie wspominając o 10 minutach już <_< <_<

P.S jak będziesz miał szosę to ty będziesz uciekał, a Ja będę cie gonił tak jak gadaliśmy już :icon_mrgreen:

może tak dla odmiany pętla na Muchowcu na czas?? B)

Napisano

jaka jest sensowna pętla na muchowcu? ja tam czasem jeżdżę, ale nie są to pętle, tylko trasa na giszowiec, nad staw Janina.

w parku zazwyczaj ruszam z ronda w pobliżu złotej, lotny start.

Napisano

Erzurum, na jakim rowerze jeździsz?

Megan23, wiem chyba o którego Pana Ci chodzi. On zazwyczaj jeździ zgodnie z ruchem wskazówek zegara o ile dobrze pamiętam. :)

Widział mnie ktoś kiedyś? Czerwono-biały kross level a4 2008rok:P

Napisano

mysle ze pazdziernik bo w tym miesiacu nie za bardzo z czasem wyrabiam , ale jak ktos jest chetny i znajacy droge to zapraszam bo ja nnie znam i pojade na slepo wg. mapy wiec tempo za duze tez nie bedzie

Napisano

Jak będę miał czas i będzie to weekend to mogę was poprowadzić do Krakowa. Byłem tylko raz, ale w Tenczynku byłem z dwa albo trzy razy, a stamtąd to cały czas zielonym szlakiem R4. Pewnie Tomek też chętnie by pojechał.

Napisano

Może konkretniej powiedz, który weekend października miałby to być ;)

Jak już pisałem wcześniej też bym się chętnie wybrał, raz byłem w Krakowie-> jechaliśmy drogą 780 przez Chełmek, Libiąż, Babice i tak dalej ^_^

Napisano

no mi pasuje 8 pazdziernik , jak pogoda bedzie obiecujaca to mozna sie wybrac , z tym ze mnie raczej asfalt nie interesuje , chcialbym jak najwiecej trasy zrobic sciezkami lesny lub polnymi , Krzychu a ty ktoredy bys nas prowadzil? bo ja mam zarys trasy jednak wkurza mnie to ze niema ciaglosci sciezek rowerowych , kazda gmina robi dla siebie i trzeba kombinowac aby przejechac z jednej miejscowosci do drugiej , przynajmniej tak to wyglada na mapie

Napisano

No lepiej lasami raz, że bezpieczniej, a dwa, że łatwiej się będzie jechać nie zważając na to co robią kierowcy samochodów:yes:

Na takie rozwiązanie nawet bardziej się pisze :thumbsup:

Napisano

Widział mnie ktoś kiedyś? Czerwono-biały kross level a4 2008rok:P

Hehe ja widzialem a w zasadzie widze codziennie bo sam na takim smigam ;) Pozdrowerek

Napisano

Jak będę miał czas i będzie to weekend to mogę was poprowadzić do Krakowa. Byłem tylko raz, ale w Tenczynku byłem z dwa albo trzy razy, a stamtąd to cały czas zielonym szlakiem R4. Pewnie Tomek też chętnie by pojechał.

Przez Tenczyn fajna trasa ale może ktoś ciekawszą po terenie zna :) Z Krakowa jak będzie mało to dalej można coś w pobliżu zwiedzić, jak ostatnio byliśmy w Wieliczce to możemy tym razem do Bochni się udać :) Jak uzgodnicie termin w weekend to chętnie się dołączę.

:icon_arrow: MlodyBarney - jedziesz jutro z nami na wyrypę w góry ? Pogoda ma być ładna i jest to weekend, więc wszystkie warunki sprzyjają :) Szczegóły w wątku sosnowieckim.

Napisano

Jak chcemy jechć cały czas terenem to z sosiny w Jaworznie terenem do Bukowna. Tutaj kawałek asfaltu i w Płokach na czerwony szlak i chyba już dojedziemy do Tenczynka nie pamiętam dokładnie ( Tomek będzie wiedział) Z Tenczynka do doliny mnikowskiej trochę terenu ale cały czas super drogą beż samochodów. Dalej jechałem rowerowym szlakiem R4 tam był głównie asfalta ale bardzo fajnie się jechało. Osobiście podobała mi się trasa. Jak macie inne trasy terenowe to chętnie poznam.

Napisano

Niestety jutro mam rodzinny weekend ostatnio co weekend coś robię więc tym razem na rodzinę i sprzątanie przyszła pora, a szkoda:P To może przy okazji zahaczyć gdzieś o szlak orlich gniazd? Jakaś Pieskowa skała czy coś w tym stylu:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...