ArturEX Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam! Mam koleżankę, która chce sobie kupic rower. Podstawowe wymaganie to, żeby był ładny, nowy i do 2000zł - taki budżet ma do dyspozycji. Ja, chciałbym jej pomóc w wyborze, gdyż pasuje, żeby nie kupiła jakiegoś badziewia, które zaraz by się rozsypało. Zapropobowałem jej następujące modele: Trek 4300 DISC: Trek 4300: Kross Level A4: Kross Hexagon V8: Merida Matts TFS 300-V: Merida Matts 60-D: Merida Matts 40-D: Specialized P2: Trek 4500: Osobiście skłaniałaby się w stronę Treka 4300. Tylko nie wie czy "zwykły", czy "DISC". Myślę, że jeśli "DISC" ma mocowanie na V-brake, to w przyszłości mogłaby powrócić do tych hamulców, gdyby tarcze jej nie spasowały. Co przemawia za Trekiem? Dożywotnia gwarancja na ramę, sprawdzona marka (jeżdżę Trekiem drugi rok) i w miarę solidny osprzęt (całość Shimano - przerzutki). Ja starałem się jeszcze zaproponować Krossa Level A4 oraz Hexagona V8, które wyglądają dobrze. Co Wy myślicie o tym wszystkim? Czy koleżanka dokonała dobrego wyboru? Co różni Treka 4300 od 4300 DISC prócz tarczówek? oraz czy moja propozycja z Krossami nie wydaje się lepsza? Pozdrawiam i zachęcam do udzielania się :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco96 Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Podaj wymiary koleżanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ten TREK z tym osprzętam troche za drogi. Płaci się tylko na napis na ramie. Polecam rower UNIBIKE EVOLUTION 2011 UNIBIKE posiadam do od 2 miesięcy i jest super, można go mieć za 1650 zł po rabacie na rowerzysta.pl, lub w każdym sklepie za cene katalogową 1799zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 v8 to porazka za ta kwote, polecam: a2 lady- bardzo tani a osprzet alivio a4 level a6 level unibike evolution author kinetic kellys salamander- na rowerzysta.pl masz za 1700 Trek przy tych sie chowa, a jak kolezanka chce rower z ladnym napisem to niech bierze pierwszy lepszy;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan1245 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 kellys oxygen albo salamander osprzęt deore i w góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radamenes Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ja bym jej zaproponował damska wersje Cube ACCESS WLS COMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 W Bikeboardzie była pochlebna recenzja Unibike Evolution więc sądzę że ten rowerek będzie równie dobrym wyborem co np. Kross Level A4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan1245 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 radamenes słaby osprzęt ten cube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radamenes Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Czy ja wiem, aż tak źle nie jest ma np 27 biegów. To kobieta więc raczej na męskich rowerach będzie jej niewygodnie i może się zniechęcić, no chyba że to zaprawiona zawodniczka XC ale słowa o tym nie ma. Podstawowe wymaganie to, żeby był ładny, nowy i do 2000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadelka Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Skoro szukasz roweru dla kolezanki to nie rozumiem dlaczego szukasz w typowo meskich rowerach... Jesli chodzi o treka to sama sie woze takowym, ale babska wersja mianowicie skye sl 2011. Jest super wygodny ! Treka 4300 disc posiada moja chlopina i dla niego jest ok, ale ja bym sie nie zamienila Co babska geometria ramy to babska Treki wypadaja gorzej cenowo, jesli chodzi o osprzet ( z reguly wszyscy skupiaja sie na porownywaniu przerzutek ), ale wszystkie komponenty maja shimano. Na pewno maja lepsze piasty niz np w krossie w adekwatnej cenie, ladniej wyprofilowana kierownice, ogolnie jakosc wykonania jest duzo lepsza Cos kosztem czegos... A trzeba przyznac, ze ramy w treku sa naprawde fajne Wiadomo, ze kazdy zachwala swoj rower i niewazne jakiej firmy rower jej doradzisz, byle mial damska geometrie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEX Napisano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dzięki wszystkim za opowiedzi. Już wyjaśniam.. przebieram w męskich bo ona nigdy nie wejdzie na damke. Nauczyła się już jeździć na męskich rowerach i takie jej się najbardziej podobają. Dałem jej do wglądu całą listę moich i waszych propozycji i zdecydowała się na Treka 4300, którego kupi w zimie, by było taniej. Oczywiście w wyborze się kierowała tym, że najbardziej jej się kolor spodobał i pewnie dlatego, że i ja mam Treka Wprawdzie mój, a 4300 to dwa światy, to myślę, że będzie zadowolona POzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 http://kross.pl/rower/135-LEVEL_A3_Lady.html http://kross.pl/rower/136-LEVEL_A1_Lady.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.