Skocz do zawartości

[rower] do jazdy z psem - do 550zł

Lincoln91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

potrzebuje porady odnośnie roweru, który służyłby mi do jazdy z psem, z tym że nie miałaby ona polegać na równoległym biegu psa z rowerem lecz ciągnięciu mnie na nim przez psa

Otóż mam psa husky, który potrzebuje dużo ruchu i najlepiej tego typu sportu jak "ciągnięcie", proszę o pomoc ponieważ na rowerach się kompletnie nie znam, a potrzebuję czegoś solidnego i do 550zł maksymalnie.

Z racji że rozwaliłem już jeden rower zwykły, chciałbym kupić coś nastawionego na takowy sport. Musi to być rower w miarę lekki ( pies ma mnie ciągnąć na nim więc długo nie da rady sam ), solidny - jadąc z dość szybką prędkością nie jestem w stanie kontrolować każdej przeszkody, z amortyzatorami najlepiej no i taki bym mógł go swobodnie używać do jazdy dom - uczelnia itp.

Naprawdę nic nie wiem na temat rowerów więc prosiłbym o mniej fachowy język w odpowiedziach, odnośnie rozmiarów ramy, nie wiem jak dopasować to, mam 183cm wzrostu. Jestem z Wrocławia.

Byłbym wdzięczny za pomoc ;]

Napisano

Okresl typ roweru:

mtb- góral

cross- koła 28' sylwetka górala

trekking- rower komfortowy, z bagaznikiem, do podrozy

kross.pl>rowery>rozmiar ramy tam masz poradnik jak dobrac rame.

Napisano

Tak więc według tabeli to 18" rama.

Na pewno nie trekking, typ chyba najlepszy MTB, ale w tym prosiłbym o porady bo nie wiem co będzie naklepsze

Napisano

Poszukalem rowerow uzywanych z Wroclawia, poniewaz nowego za ta kwote dobrego nie znajdziesz:

http://allegro.pl/bottecchia-na-slx-ie-i-deore-alu-rama-amor-i1775023303.html dobry stan, rama ciut wieksza jednak to nie szkodzi,tym bardziej jak ma byc to rower na spacery itp. wtedy nie potrzebujesz malej ramy, ktora daje wieksza zwinnosc np. w lesie, rower dobry osprzetowo, stan jest fajny nie widac mocnego zuzycia

http://allegro.pl/stratos-alu-hydraulika-deore-amor-z-blokada-i1779536463.html tego bralbym od razu, dla mnie najfajniejsza opcja, ladny, zgrabna sylwetka, osprzet bardzo dobry, rama tez nie wiele wieksza.

http://allegro.pl/fuji-sunfire-alu-7005-amor-deore-okazja-i1779143704.html osprzet sredni, wyglad to kwestia gustu, jednak w ostatecznosci tez by sie nadal.

Rowery z jednego miejsca, warto podjechac przymierzyc sie nawet do wiekszych ram i kupic na miejscu, reszte wydac na regulacje/serwis.

Napisano

Ten 2 wydaje się dość solidny, wygląd może niekoniecznie taki jaki chciałem ale skontaktuję się ze sprzedającym i tak jak radzisz, przymierze kilka.

Mógłbyś dać kilka rad na co zwracać uwagę? Nie chce kupić czegoś co zaraz się popsuje i wydam ponownie na naprawy. Czy do tego roweru mogę potem wymienić ramę na "rogi" wybacz nie wiem jak to się fachowo nazywa, ten rower na pewno jest solidny? Mam psa rasy husky, daje radę dość szybko pędzić

Napisano

Tego rame na rogi nie rozumiem, rower solidny, rozpadnie sie jak Twoj husky osiagnie predkosc 40-50km/h w terenie i bedzie CIe po dziurach ciagnal. A to malo mozliwe. Podczas zakupu zwracaj uwage na prace przerzutek-czy wszystkie chodza, sile hamowania, potem obtarcia czy ich duzo, czy sa jakies pekniecia, rdza, czy kola sa scentrowane- bicie na lewo/prawo podczas jazdy, czesto przez to ocieraja o hamulce i przedewszystkim wygoda, masz sie dobrze na nim czuc, jesli nie jestes zadowolony z pozycji mimo ustawienia siodelka, kierownicy to nie warto kupowac.

Napisano

Chodziło mi o tzw potocznie "rogi" na krańcach ramy, czy da radę je domontować.

Napisałem maila i zobaczymy kiedy będę mógł je obejrzeć. Dasz radę jeszcze jakieś propozycje wynaleźć?

Dzięki serdeczne za pomoc

Napisano

Właśnie widzę że cena już skacze ;/

To słuchajcie, mam go licytować? Czy najlepiej czekać do krańca aukcji i wtedy walczyć?

To nie kup teraz więc jak zakupie to już obejrzenie mi nic nie da, chyba że sprzedawca odpisze i się zgodzi (zapytanie już wysłałem)

Napisano

Co masz na myśli? Co jest niebezpiecznego dla psa w nich?

Ten co podałeś nie bardzo mi się podoba, znajomy podpowiada że jest też za mały..

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witajcie ponownie, wybaczcie że zawracam ciągle głowę ale w dalszym ciągu nic nie znalazłem..

Byłem na giełdzie ale albo badziew albo coś fajnego tyle że minimum 1000zł, wiem że za 550zł do 700zł rewelacji nie kupię, ale coś solidnego chyba znajdę?

Mogę ponownie prosić o kilka propozycji? Dodatkowo od razu zapytam czy 26 będą dla mnie za małe? 183cm wzrostu mam i boję się że będą za małe dla mnie.

Mam na myśli rowery używane lub też nowe (wątpię bym taki znalazł :P) w cenach do 700zł maksymalnie.

@ vitesse

Czy ten rower nie jest za mały, nie powinny być 28'? Osprzęt jest dobry?

Wybacz że dopiero odpisuję teraz ale byłem na wakacjach, a wcześniej pracowałem całymi dniami pn-nd

Z góry dzięki za pomoc

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...