Maras 79 Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam. Przymierzam się do wymiany napędu.Którą z korb polecacie (jak w temacie)? W serwisie powiedzieli mi, że nie ma praktycznie większej różnicy między nimi. Na mojej korbie Shimano ST 32 zrobiłem 7,5 tys. km i ma się ona całkiem dobrze. Proszą o Wasze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Po pierwsze to ZASADY PISANIA NOWYCH TEMATÓW A jeśli chodzi o korby to ja bym brał Alivio. Alivio to dobra i sprawdzona seria Shimano i wielu jest z niej zadowolonych... Biorąc pod uwagę jeszcze fakt że różnica w cenie między Acere'm a Alivio wyniosi 6 pln (ceny od Arnika) to ja bym się nie zastanawiał i brał Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 alivio. sam jezdze i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Alivko - widzę jak mój kumpel to meczy i cos zameczyć nei może heh:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 zdecydowanie alivio ,te korbki mają nienaganną opinię. Jeśli Żaba zajrzy do tego tematu na pewno napisze to samo ,bo sam jej używa i z tego co wiem jest zadowolony. :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 alivio równiez polecam, jak by zaszła potrzzeba to można sobie blaty wynienic (jesli ilosc zebów nie bedzie odpowiadac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ja mam Deore i niewidze dużej różnicy pomiędzy Alivio (miałem wczesnie), oprucz ceny.Nie zastanawiaj sie i bierz alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Tak jak przedmówcy : Alivio - miałem w poprzednim rowerze i była dość katowana - mimo to bardzo byłem z niej zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 27 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ja mam Deore i niewidze dużej różnicy pomiędzy Alivio (miałem wczesnie), oprucz ceny.Nie zastanawiaj sie i bierz alivio. Różnica na pewno będzie w wadze bo Deore ma puste ramiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 No dobra zapomniałem dodać... Ale różnica cenowa też jest spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam. Mam propozycję. Zamiast korby alivio czy acera możesz wziąźć korbę : " Shimano Non - Componnent Group". Jest to korba bardzo zbliżona technologicznie do deore (jest tańsza). Krótko mówiąc coś pomiędzy deore a alivio. Polecam wielu bikerów jezdzi na niej ( ja tesh jezdziłem ale zmieniłem na nowysezon na XT). Naprawdę polecam. A! korba posiada także octalink'a. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam. Mam propozycję. Zamiast korby alivio czy acera możesz wziąźć korbę : " Shimano Non - Componnent Group". Jest to korba bardzo zbliżona technologicznie do deore (jest tańsza). Krótko mówiąc coś pomiędzy deore a alivio. Polecam wielu bikerów jezdzi na niej ( ja tesh jezdziłem ale zmieniłem na nowysezon na XT). Naprawdę polecam. A! korba posiada także octalink'a. :-D O jakiej dokładnie korbie piszesz? Bo wiele jest korb pozagrupowych. A Deore można dostać na Allegro już za 130-140zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 O jakiej dokładnie korbie piszesz? Bo wiele jest korb pozagrupowych. A Deore można dostać na Allegro już za 130-140zł. Jeżeli posiadasz katalog Shimano na rok 06 lub 05 to przed grupą deore jest właśnie ta korba, modelu nie pamiętam bo katalog był ze sklepu,a pozatym jest jeszcze jedna ciekawa grupa nawiązująca do deore "Shimano Italian Production" czy coś takiego. Włoska produkcja. postaram sie poszukac modelu korby jak pojde do rowerowego. PozdRower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Wiem o czym mówisz z tym, że jest kilka korb pozagrupowych. W katalogu '04 jest to FC-M440 więc w sumie Alivio z największym blatem alu i FC-M445 Hollowtech - to samo co FC-M510. A z włoskiej produkcji też sporo tego jest ale reczej trudnodostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Wiem o czym mówisz z tym, że jest kilka korb pozagrupowych. W katalogu '04 jest to FC-M440 więc w sumie Alivio z największym blatem alu i FC-M445 Hollowtech - to samo co FC-M510. A z włoskiej produkcji też sporo tego jest ale reczej trudnodostępne. Nie, wcale nie. Korby shimano włoskiej produkcji są zazwyczaj dostępne w solidnych sklepach rowerowych. Z tego co słyszałem to naprawdę włosi się postarali i korby wymiatają !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Jak dal mnie to wymiatqaja korby alivio sam je mam i sa naprawde dobre! po 6000km tylko suport musiałem wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ja mam Alivio i jestem zadowolony w 100%... Gdzie można dostać nowy katalog Shimano??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Też mam Alivio i jestem zadowolony, ale na ten sezon zmieniam na LX'a bo lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Witam Ja zakupilem sobie korbe Alivio na 2006 rok . Ciekawy wyglad , niezbyt wygorowana cena ... mam nadzieje ze bedzie wytrzymala NA wage raczej nie zwracalem uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Też mam Alivio i jestem zadowolony, ale na ten sezon zmieniam na LX'a bo lżejszy. też chce w tym roku korbeńkę LX kupić ale najlepsze jest to że model z 2004 roku (ten bez zintegrowanego suportu) jest lzejszy!!! - kataklowogo 899 gram!! (korba+supprot) a LX na 2005 to sporo ponad 900 gram.... Witam Ja zakupilem sobie korbe Alivio na 2006 rok . Ciekawy wyglad , niezbyt wygorowana cena ... mam nadzieje ze bedzie wytrzymala NA wage raczej nie zwracalem uwagi w jaki sposób już kupiłes korbę na 2006 rok?? już sa nowe kolekcje w sklepach?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 w jaki sposób już kupiłes korbę na 2006 rok?? już sa nowe kolekcje w sklepach?? Poszedlem pare dni temu do sklepu rowerowego , w ktorym zawsze nabywam czesci i tamtez servisuje bika , z zamiarem zakupu korby Alivio 05 . Kosztowala 94 zł . Wtedy gosc zaproponowal mi korbe Alivio 06 . Pokazal katalog Shimano 06 i stwierdzil , ze bez zadnych problemów mi ja sprowadzi Jako ze PAwlak juz ma jak wiadomo grupy na 06 rok , to powinny juz sie pojawiac w sklepach Mialem isc po nią w piątek ale nie mialem czasu i ide jutro Cena ?? 4 zl drozsza od starej Cena dobra moim zdaniem:) Tak wyglada : Czarna - http://www.rp-pawlak.pl/shimano/images/mtb/FC-M411-L-2.JPG Srebrna - jest tu na zdjeciu całej grupy - http://www.rp-pawlak.pl/shimano/images/mtb...pict_alivio.jpg Pozdrawiam Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Różnica na pewno będzie w wadze bo Deore ma puste ramiona. Różnice w jezdzie między deore a alivio odczywa sie posiadając dobre manetki (rapidfire). wtedy jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Yyyyy gościu, ale my tu nie rozmawiamy o różnicy odczuwalnej na manetkach tylko o korbie a to drobna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.