Skocz do zawartości

[500zl] kross czy arkus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

potrzebuje pomocy. chce kupic rower i znalazlem dwa w cenie do 500zl

jeden w promocji w media expert Arkus & Romet Graffiti 405 HT a drugi to Kross Grand Irbis http://allegro.pl/kross-grand-irbis-osprzet-shimano-plus-gratis-i1773459367.html

nie jestem profesjonalista. potrzebuje roweru do jazdy po latwych trasach lesnych plus szosa. od razu chcialbym zapytac jaka rama byla by lepsza. jesli to pomoze to... wzrost: 176cm waga: 78kg

z gory dziekuje za wszelka ewentualna pomoc.

Napisano

Nie widze tego modelu Krossa na stronie glownej wiec watpie zeby to byl ich model, rowery slabe, bierz tego co CI sie podoba, za ta kase to jedynie uzywke mozna fajna wylapac, a nowe to typowe budzetowki, ktore bedziesz musial co miesiac regulowac.

Napisano

I tu mamy kolejny przykład jak firmy robią ludziom wodę z mózgu. Dwa poprzednie posty- Grand to nie Kross, nie widzę na ich stronie więc to na pewno jakiś złom. Tylko, że drodzy "eksperci" rowery Grand i Kross to jest JEDEN I TEN SAM PRODUCENT. Obie marki rowerów składa ten sam producent firma Kross SA z Przasnysza.

Napisano

niby masz racje kolego ale mam skode fabie na ktorej wszystko jest oznakowane VW a do jakosci Volkswagena to jej brakuje tysiac lat swietlnych :icon_mrgreen: nie chce tworzyc nowego tematu i zasmiecac forum ale widze ze bardzo ciezko wybrac cokolwiek. podobaja mi sie rowery firmy author ale podejrzewam ze do 1000zl to nic nie kupie. a nie sadze ze rower MTB uzywany to dobre rozwiazanie z racji jego przeznaczenia. jesli ktos sie decyduje na cos takiego to nie bedzie nim do kosciola jezdzil a ja nie znam sie na tyle zeby ocenic w jakim stanie sie znajduje uzywany egzemplarz... jutro pojezdze po sklepach z rowerami moze cos znajde konkretniejszego. a czy przez internet na stronie producenta sie oplaca kupic? np KROSS HEXAGON V2 jest za niecaly 1000zl.

nie zdarzylem edytowac :icon_redface: a cos takiego? http://allegro.pl/aluminiowy-rower-gorski-hexagon-v2-kross-gratis-i1766296702.html

Napisano

Może poszukaj w sieciach go sport oraz decathlon tam za 500-550 otrzymasz już rower w którym z byle pretekstu nie wypadnie kierownica :icon_wink: a co najważniejsze możesz się do nich przymierzyć i dobrać rozmiar pod siebie :thumbsup:

edit: ten kross v2 to też nie najgorszy pomysł

Napisano

gregory81 Wazne ze Ty jestes prawidlowym ekspertem i pomogles juz "masie" osob. Hex sredni wybor, za ta kase mozesz miec lepsze rowerki:

Arkus Vip 5.0/6.0

Unibike Mission/Fusion 2010

Schwinn Mesa Gs -najlepsza opcja

Kross A2 Level -na allegro ostatanie sztuki na alivio, tylko rozmiar ramy 17'.

Napisano

dzieki za wszelki odzew i za rady. brt0555 z tych ktore mi zaproponowales chyba zaden poza arkusem nie stoi w granicy 1000zl :icon_confused: ale i tak dziekuje za jakies konkretne odpowiedzi a nie zbedne dywagacje. dzisiaj mialem okazje przejechac sie na Arkus Vip 5.0. jest ostatni w media expert za 730zl jakos. tylko ma jakies drobne otarcie wielkosci moze centymetra i twierdza ze to taniej niz normalnie. taki sam jest na nokaucie za 1098zl http://www.nokaut.pl/rowery-gorskie/rower-gorski-arkus-vip-5-0-2010.html oplaci sie? jutro jeszcze sie przejade po sklepach z rowerami i zobacze co oferuja.

Napisano

brt0555 ja wcale nie uważam się za eksperta wręcz przeciwnie mogę śmiało powiedzieć, że jestem w tych kwestiach całkowitym amatorem. Po prostu śmieszą mnie wypowiedzi w stylu nie bierz Grand bo to kiepska firma a Kross jest o wiele lepsza (powód podany wyżej). Takimi wypowiedziami raczej nie dajesz dowodów swojej wiedzy na ten temat, więc Twoje rady też nie do końca mogą być słuszne.

Napisano

Skoro do 1000zł, zobacz taką Mesę: klik Rozmiar 19" powinien być optymalny.

@gregory81 Problem w tym, że brt0555 ma rację. To, że Grand i Kross mają tego samego właściciela, nie oznacza, że to jedna firma. Kross specjalnie utworzył markę Grand, żeby potencjalni kupujący nie utożsamiali ich z rowerami z marketu. Proste. Bo rowery Grand to jednak badziewie na ciężkich, stalowych Hi-Ten ramach.

A to, że sprzedający napisał w aukcji, że to Kross... klienta jakoś trzeba przyciągnąć. Nawet robiąc mu, jak to ująłeś, wodę z mózgu.

Napisano

Jak kupujesz przez neta to bierz np. z rowerzysta.pl tam masz arkusy vip 6.0, pare merid,unibike'i osprzetowo i tak za 1000zlt najlepszym wyborem sa a2 level na alivio, mesa, fusion(2010), arkus vip 6.0 ,reszta osprzetowo jest podobna, wazne zeby CI sie podobal rower.

Napisano

dziekuje kolego za konkretny odzew. meridy maja stalowa kierownice to raczej za ta kase dobrej nie kupie. zobacze ile mi zaproponuja za tego VIP'a 6.0 w sklepie. jezeli wiecej jak na rowerzysta.pl to kupie przez internet. jeszcze raz dziekuje wszystkim za odzew a w szczegolnosci brt0555. punkcik dla Ciebie :thumbsup:

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...