Skocz do zawartości

[Rower]Pod 105 kg

Brzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry Wieczór!

Mam takie pytanie odnośnie zakupu kolarzówki.

Chciałbym pojeździć troszkę rekreacyjnie na rowerze! Ważę ok.105kg i mierzę 186cm wzrostu. Nie znam sie na tym, nie wiem jaki najlepiej rower sobie wybrać, jest tu mowa o jakiejś używce z allegro, koszty do 350zł wraz z przesyłką. Bardzo proszę o pomoc.

Napisano · Ukryte przez premier2, 20 Sierpnia 2011 - Na prośbę użytkownika
Ukryte przez premier2, 20 Sierpnia 2011 - Na prośbę użytkownika

O kurde sorry za spam pomyliłem tematy i odpisałem nie w tym i teraz edytuje ;/ Zgłoszę to do jakiegoś moda żeby usunąć. Sorry

Napisano

Dobry Wieczór!

Mam takie pytanie odnośnie zakupu kolarzówki.

Chciałbym pojeździć troszkę rekreacyjnie na rowerze! Ważę ok.105kg i mierzę 186cm wzrostu. Nie znam sie na tym, nie wiem jaki najlepiej rower sobie wybrać, jest tu mowa o jakiejś używce z allegro, koszty do 350zł wraz z przesyłką. Bardzo proszę o pomoc.

Siedziałeś kiedyś na kolarzówce? Trudno to nazwać rowerem do rekreacji, tym bardziej przy Twojej posturze (mam podobną). Polecam treking. Niewspółmiernie wygodniejszy będzie.

Napisano

Tak, nie chodzi mi tu o coś drogiego/nowego, po prostu zwykły stary model za małe pieniądze, przygotowany do sezonu, zadałem to pytanie ponieważ są większe/mniejsze rowery, szukam jakiejś rady. A rower do trekingu, to nie jest to, na cienkich kółeczkach można dużo szybciej i wygodniej się przemieszczać.

Chyba, że moja waga nie kwalifikuje się na rower szosowy?

Napisano

Chyba, że moja waga nie kwalifikuje się na rower szosowy?

Pozycja na rowerze szosowym jest skrajnie niewygodna, tym bardziej dla osoby z wyraźną nadwagą, może być szczególnie problematyczna. To jest akurat moja opinia. Na Allegro w zaproponowanej cenie znajdziesz sporo ofert rowerów trekingowych, które spełnią Twoje oczekiwania. Oczywiście nie wiem jakich prędkości jazdy oczekujesz... Ja głównie jeżdżę na trekingu, prędkość jazdy do 18-25 km/h, na dystansie 40-50 km, bez szczególnego wysiłku. Mam też MTB, na którym jeżdżę mniej, ale szybciej, bo pozycja inna. Niestety ze względu na pozycję ten rower nie nadaje się do dłuższych wycieczek. Na szosówce pozycja jest jeszcze bardziej pochylona więc będzie jeszcze gorzej.

Napisano

Za takie pieniądze kupisz jedynie jakąś starą stalową szosę, która będzie pływać pod tobą jakby byłą z plasteliny... aż w końcu pewnie pęknie...

Napisano

Za takie pieniądze kupisz jedynie jakąś starą stalową szosę, która będzie pływać pod tobą jakby byłą z plasteliny... aż w końcu pewnie pęknie...

Oczekiwałem po prostu prostej odp. takiej jak Twoja. Dam sobie z tą szosą spokój.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...