Krasiak96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Siema mam pytanie kastet zakłada się an piastę i mam pytanko jak mam kastete 7rz i chce wymienić ja na 9rz to czy da się założyć tą 9rz na piastę piasta to Joy Tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkrajek18 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Kasetę a nie "kastete"... Zależy czy rzeczywiście masz kasetę czy wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Shimano MF-TZ21 to chyba jednak wolnobieg czyli muszę kupić nową piastę i dać do centrowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Tak daj piastę do centrowania i zamontuj an niej kastet i będziesz lepszy od Chucka Norrisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 wymienić piastę i założyć kastet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 No nie mogę. Widzisz różnicę między http://lmgtfy.com/?q=kaseta+rowerowa a http://lmgtfy.com/?q=kastet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 @Krasiak96, Słuchaj , wiem że masz 15lat , więc jeszcze trudno czasami do Ciebie dotrzeć tzw. " Dojrzewanie", lecz słuchaj Piasta ma bębenek na (nie an) Zakłada się KASETĘ potem ją zakręcasz. Ty masz WOLNOBIEG , więc musisz kupić nową piastę tak jak mówiłeś JoyTech , lecz zastanów się nad resztą - Wymieniasz samą piastę na tył pod 9rzędów, a gdzie manetka 9rz. , przerzutka która obsłuży 9przelożeń. Do tego korba etc. Zrozumiałeś chociaż pierwszy człon tej wypowiedzi ? Jeżeli tak, jest już dobrze. P.S Ty nie szukasz kastetu , tylko Kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie zapomnij o łańcuchu odpowiednim pod kastet 9 rzędowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 ja pier.... chyba wiem ze mam wymienić manetki przerzutkę ale korbę po co?? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Bo stara może nie przyjąć nowego łańcucha? Bo stara może nie przyjąć nowego łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie ma powodów do wulgarności ... Gdybyś troszkę poczytał wiedziałbyś, że łańcuch 9-rzędowy jest węższy od Twojego obecnego tak więc korba/przednia przerzutka może działać nieprawidłowo. Poza tym koronki mogą nie przyjąć nowego łańcucha. P.S Ty nie szukasz kastetu , tylko Kasety. A skąd wiesz, może szuka tego i tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 kto powiedział, ze nie wiem, ze łańcuch 9 rzędowy jest węższy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ty tak powiedziałeś, skoro dziwisz się, że może być problem z korbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.