Skocz do zawartości

[Rower] Jaki rower MTB do 3 tys?

zabiel17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kuzynka chce po latach wsiąść na rower i nie wie co kupić. Ma do dyspozycji 3 tys. ale nie ogranicza się do tego- jeżeli będzie potrzeba więcej to da więcej. Rower będzie służył do jazdy po mieście, jakimś niewymagającym bardzo terenie w Norwegii. Przeglądając allegro trafiłem na Cube Attention, tylko nie pasuje mi w nim amortyzator, bo dla dziewczyny będzie za twardy i jakoś słaby osprzęt ma. CO wybrać, macie jakieś propozycje?

Napisano

tylko ja szukam czegoś dla dziewczyny, dlatego muszę patrzeć też na amortyzator. nie wybiorę niczego z dartem- z tego co słyszałem i miałem styczność, to dart jest strasznie sztywny- po co wtedy dziewczynie rower z amortyzatorem jak będzie się jej jeździło jak na sztywniaku? no chyba że dart 3 jest już nieco inny od 2 i ugina się "normalnie"

Napisano

Myślisz, że będzie dobry jak na pierwszy rower po x latach rower z pełną amortyzacją?

Sorry, ta Myka tak wyglądała :D

Napisano

Prawda jest taka że rower na początek za taką kwotę to z deka lekka przesada. Za 2k zł dostanie rower który będzie dobry i b.wytrzymały

Napisano

Co prawda tylko tylna przerzutka, czyli rzecz nie mająca dużego znaczenia w pracy całego napędu jest XT ale Merida bardzo fajna. First Air też powinien przypaść do gustu ale lepszym wyborem będzie Tora, w końcu RS sprawdzona marka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...