czaja188 Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam! Rower trzymam w garażu i przynosłem go do piwnicy w domu, na regularne czyszczenie. Tarcze prztarłem wilgotną szmaską i na tym skończył sie serwisowanie hampla. Wypucowałem rowerek i go nasmarowalem . Gdy wsiadłem na rower i przejechałem okolo 300m zaóważylem, że z hamplem sie coś stało, nie hamował tak jak hamował przed przetarciem tarczy. Hampel był odpowietrzony w listopadzie. Co może być przyczyną spadku efektywności? Czy przez przetarcie tarczy mogło to spowodować? Z góry thx za wszystkie posty! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Szmata byla czysciutka czy byla szansa ze byla tlusta od jakiegos smaru czy czegos ala wd40 ?? btw fajny kolorek rowerqa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Szmata była nasączona wodo-bęzyną (ekstrakcyjna). btw wiem że fajny kolorek :030: bo jak by byl do dupy to bym nie kupil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Wlasnie tez po czyszczeniu tarczy miałem tak kilka razy, ale po jakimś czasie albo po zjeździe wracało wszystko do normy nie ma się co martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 To dobrze ze wraca do normy! Bo sie zaczynalem martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ciekawie masz ustawione klamki na kierownicy przednia tak w góre a druga normalnie. Też to mam z hamulcem zawsze tak jest. Najlepiej jest mieć benzynke Eksrakcyjną wtedy wszystko jest jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ciekawie masz ustawione klamki na kierownicy przednia tak w góre a druga normalnie pewnie chodzi o to zeby zbiornik wyrównawczy był w miarę poziomo, ale u siebie mam skierowany "normalnie" i nic się nie dzieje Ten zbiorniczek powinien byc tak ustawiony (jak na mój gust) tylko w momencie kiedy zalewamy i odpowietrzamy hampla. (tak jest w instrukcji napisane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Ja mam ustaiwony tak jak miałęm klamke od V'ek. Producent pisze że trzeba prostować jak sie odpowietra. A ten spadek mocy jest pewnie przez to że wyczyściłem tarcze będzyną atrakcyjną (ekstrakcyjną). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 czaja188 w ilu jeszcze watkach poruszysz etn problem? Juz wystarczy chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Hmmmmm........ jeszcze w 10 i powinno wystarczyć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpong Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 kupowaty kolor moj zolciutki jest lepsiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.