jechan96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam. Zastanawia mnie czy jeżeli jeżdżę z zablokwowanym amortyzatorem i hamuję mocniej przednim hamulcem to może się coś stać? Coś z kołem, amortyzatorem? Dodam, że mam hamulce tarczowe hydrauliczne shimano br-m445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nic się nie stanie. Sent from my HTC Desire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie powinno. Mi raz kolega zaciągnął blokadę w RSj4(hydrauliczna) i tak śmignąłem na zjeździie z korzeniami a na dole się okazało że miałem blokadę. Przejechałem jeszcze ze 2 tysiące kilometrów i zaczęły padać uszczelki, potem ukręciło się pokrętło regulacji i zrezygnowałem z posiadania blokady. Amor trafił do treningówki. Także nie, nic się nie stanie jak mocniej zahamujesz na asfalcie z blokadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 zalezy od sily hamulca i jakosci amora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Od niedawna jeżdżę na RS Reconie (wcześniej na jakimś RST bez blokady) dlatego dość często zdarza mi się zapomnieć o odblokowaniu amorka i jak na razie nic się z nim nie dzieje. Pomimo blokady amortyzator delikatnie się ugina i to chyba takie zabezpieczenie żeby tam nic nie strzeliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A jeszcze takie pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu Czy jak nacisnę mocniej klamki hamulca to czy może wyciekać olej w zacisku (przy tłoczkach)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie może, nie ma prawa. Jeżeli wycieka to hamulec jest niesprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ok, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.