Krzyq Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć, wychodząc na słońce przed oczami przesuwają mi się takie ciemne plamki nie wiem jak to nazwać. W pomieszczeniach w których jest jasno takie coś nie występuje - tylko słońce. Ma ktoś może z was podobną dolegliwość? Jest to poważne i czymś grozi czy tylko tak sobie będzie. Moje gałki oczne są odrobinę za długie ( nie pamiętam fachowej nazwy) przez co gorzej (szkła - ) widzę można to operować po 21roku życia pewnie ma to jakieś znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Też tak miałem po dłuższych dystansach, ale ostatnio mi przeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobik2010 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Zwykłe prześwietlenie, oko próbuje przyciemnić dany obszar i dlatego występują te plamki, może to też występować przy dużym wysiłku - wtedy chodzi o przekrwienie gałki. Każdy tak miał gdy popatrzył się na słońce lub żarówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jeśli to coś takiego to pewnie męty ciałka szklistego. Dość powszechne i raczej niegroźne. Zastrzegam jednak że nie jestem lekarzem i jeśli Cie to niepokoi to się do niego wybierz ;-) http://pl.wikipedia.org/wiki/Męty_ciała_szklistego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja czasem widzę takie stworzonka Okulista potwierdził, że niegroźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyq Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ok dziękuje wam wszystkim = + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.