brt0555 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam! Wiem, ze sa wakacje, jednak zbliza sie powoli kolejny rok szkolny, jestem zainteresowany tymi kierunkami w przyszlosci(Politechnika Lodzka0, jednak mam pare dylematow. Co do Logistyki: 1. Co powinienem zdawac na maturze(w necie znajduje odp, ze :mat rozsz,jez. obcy i jeden z przedmiotow:wos,hist,geo) 2. Idac na politechnike musze zdawac fizyke, dokladnie chodzi mi o to czy jest ona waznym przedmiotem(glownym) na tym kierunku studiow az tak zeby byla koniecznosc jej zdawania(lub jaki jest jej stopien zaawansowania na logistyce)? Co do Mat. Stosowanej 1. Co powinienem zdawac na maturze? 2. Tutaj podobnie jak z Logistyka, czy taki kierunek wymaga zdawania Fizyki? Jaki jest poziom i przydatnosc tego przedmiotu na studiach? Dylemat jest taki, ze nie wiem czy zdawac Fizyke, bo bedzie wazna(jesli tak bedzie), czy wybrac wlasnie cos typu geo, wos oprocz matematyki. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi osob, ktore maja o tym pojecie/studiuja(fajnie byloby gdyby wlasnie ktorys z tych kierunkow). Prosilbym o pewne odpowiedzi. Pozdrawiam!
nabial Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 przede wszystkim idz na matematyke stosowana, bo jest to kierunek, ktory gwarantuje ci, ze w przyszlosci nie bedziesz plakac jak to ciezko ci w tej Polsce razem z mistrzami nauk opowiadanych a to, jakie sa wymagania, to wypadaloby samemu sprawdzic - tak, czy inaczej, warto zdawac i matme i fizyke, rzecz jasna rozszerzone, do czego ci wos?
brt0555 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Na jaki kierunek sie zdecyduje to sie okaze, na razie potrzebuje informacji, co do wosu to sam nie wiem, takie inf. znalazlem w internecie dlatego potrzebuje powtierdzenia/zaprzeczenia.
axis Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Czy rozważasz tylko te dwa kierunki? Na politechnikach jest cała masa czegoś ciekawszego. Matematyka stosowana na pewno lepsza, ale weź pod uwagę to, czy dasz radę... Sama podstawowa matematyka wyższa jest prosta i do opanowania przez każdego, ale specjalistyczna może się okazać za trudna. U mnie na wydziale większość osób miała problemy z metodami numerycznymi, metodami optymalizacji czy innymi przedmiotami opartymi na matematyce. Logistyka z tego co wiem jest promowana przy poborze do Policji
brt0555 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 Ten temat zmierza w zlym kierunku , pytalem o co innego, dla mnie to logistyka moze byc promowana nawet przy poborze do pracy w zakladzie pogrzebowym . Potrzebuje informacji, jak to jest na politechnice z ta fizyka. Jestes na matematyce stosowanej? Jaka uczelnia? Duzo masz ifzyki? Co zdawales na maturze?
axis Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie jestem na matematyce stosowanej, nie byłem na matematyce stosowanej. Byłem na wydziale informatyki na politechnice i przedmiotów matematycznych było dużo. Ja zdawałem starą maturę z matematyki, więc nie mam porównania. Z tego co pamiętam fizyka nie była brana pod uwagę. Teraz matematyka jest przedmiotem obowiązkowym więc może być inaczej, w informacjach o rekrutacji masz dokładnie napisane jakie przedmioty maturalne są punktowane. Fizyki na politechnikach są zazwyczaj 2 semestry, jeżeli o to pytasz.
brt0555 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 No dzieki za informacje, wlasnie na spokojnie wszedlem na strone wydzialu i bylo wszystko napisane, wiec juz znam odpowiedz- wymagana jest fizyka, dzieki za wypowiedzi, pozdrawiam! Do zamkniecia!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.