Skocz do zawartości

[Przerzutka] Shimano FD-TZ31

MrSkoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich:)

Jest to mój pierwszy post na tym świetnym forum a mysle że nie ostatni.

Na początku czerwca zakupiłem rower (TREXSTAR SYNTHEZY)

Na początku działało wszystko miodzio ale potem zaczęły się kłopoty: (Tu macie opis)

na początku wszystko było ok dobrze działało na wszystkich trybach. Ale po 2-3 tygodniach trzeba było jeździc na najmniejszej żebatce gdyż 2 większych nie dało się właczyc. Próbowałem to wyregulowac... Niby się udało - niby ponieważ najmniejsza i średnia żebatka działa - łańcuch przechodzi płynnie, ale teraz nie moge wbic najwiekszej żebatki. Próbuje wbic na manetce 3 i nic... nie dochodzi do 3 na manetce tylko zatrzymuje się przed 3 i wraca z powrotem na 2...

Klamkomanetki:

Manetki: ST-EF 7S

Przerzutka przód: shimano FD-TZ31

Naprawde nie wiem co a jak napisałem próbowałem regulowac i nic. Nie jest to wina manetki gdy na luzie (bez linki przerzutki) działa płynnie

przy lewej manetce tam gdzie wychodzi linka od przedniej przerzutki jest pokrętło - wykręć o 3 pełne obroty i zobacz co dalej

To jest niestety niemożliwe:( Tam jest coś co wygląda na pokrętło ale nie mozna tego wykręcic:( jest tylko włożone ale nie ma gwintu. No nic ale dzięki za pomoc:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...