hiob Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam, bardzo proszę was o pomoc, a sprawa wygląda następująco wczoraj zakupiłem wspomniany amortyzator dziś pojechałem dociąć rurę sterową tylko mierząc długość jaka ma być zapomniałem doliczyć mostka (debilizm) i rura jest dużo za krótka także cały amortyzator nie nadaje się do jazdy. Czy można dostać gdzieś nową "górę" amortyzatora? Czy jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
Lucas18 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Raczej oryginalnej rury nie dostaniesz ale może w hydraulicznym znajdziesz.
Arek03170 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 to już było, wystarczy poszukać: http://www.forumrowerowe.org/topic/61544-przedluzacz-rury-sterowej-przedluzacz-za-krotkiej-rury-sterowej/ twoje rozwiązanie to: wprasowanie nowej sterówki, przyspawanie nowego kawałka albo przedłużka albo zamiana z kimś na amor z dłuższą sterówką ew sprzedaż
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Przypomnę tylko, że Epicon posiada aluminiową sterówkę. To tak gdyby ktoś chciał coś spawać...
adrianello Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Spawanie aluminium nie jest dzisiaj problemem. Po prostu pewnie wyjdzie trochę drożej.
hiob Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 Skontaktowałem się z eurobikem i można kupić sterówkę koronę i golenie czyli całą górę amora koszt 220 zł więc chyba nie jest tak tragicznie + wysyłka w dwie strony 50zł + wymiana 50zł wraz ze zmianą skoku na 140mm i plus to że nie traci się gwarancji. Myślicie, że to dobra opcja? Czy lepiej kupić nowy a tamten spróbować sprzedać ew. zostawić jako części zamienne?
Mod Team Odi Napisano 19 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2011 Zależy w jakim stanie jest Twój amor i ile jest wart. Ja bym raczej nie inwestował połowy wartości nowego amora w taki zabieg. Wolałbym zaryzykować kupując używkę. Albo taką do jazdy, albo na dawcę i samemu spróbować przełożyć golenie górne ze sterówką.
maciejski Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Kupiłbym przedłużkę i kontrolował ją po każdej jeździe - a nuż będzie się taki zestaw dawał używać bezproblemowo - ktoś na forum tutaj pisał, że jeździ od dłuższego czasu i nie ma problemu - koszt koło 50zł.
hiob Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Zależy w jakim stanie jest Twój amor i ile jest wart. Ja bym raczej nie inwestował połowy wartości nowego amora w taki zabieg. Wolałbym zaryzykować kupując używkę. Albo taką do jazdy, albo na dawcę i samemu spróbować przełożyć golenie górne ze sterówką. Amortyzator jest nowy z zerowym przebiegiem. A na jaką długość przyciąłeś? Zmierzyłem i jest jakieś 18,2-18,5
afly Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 ufff, to nie ma dużej tragedii jeżeli przycięte jest na 18+ . Osobiście próbowałbym go sprzedać, i kupiłbym nowy. Myśle ze jak spuścisz 100-150zł z ceny to pójdzie - sam pokalkuluj czy warto - popełniłes kosztowny bład ....
moojmisiu Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Amortyzator jest nowy z zerowym przebiegiem. Zmierzyłem i jest jakieś 18,2-18,5 Jaką masz ramę, że sterówka 18,5 cm jest zbyt krótka? Wiem, że są ramy z główkami i ponad 16 cm, a pytam tak tylko - z czystej ciekawości.
majql Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja w swoim Hornecie przy 18 cm sterówce mam 2,5 cm podkładek pod mostkiem i 0,5 cm podkładke na mostku żeby móc to dobrze skręcić.
Killer206 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Tragedii nie ma, z ew. sprzedażą problemu nie będzie Ja bym sprzedał tego i kupił jeszcze raz bo na pewno jest to lepsza opcja niż ta: Skontaktowałem się z eurobikem i można kupić sterówkę koronę i golenie czyli całą górę amora koszt 220 zł więc chyba nie jest tak tragicznie + wysyłka w dwie strony 50zł + wymiana 50zł wraz ze zmianą skoku na 140mm i plus to że nie traci się gwarancji. Myślicie, że to dobra opcja? Czy lepiej kupić nowy a tamten spróbować sprzedać ew. zostawić jako części zamienne? Lol jak Cię stać na zostawienie starego i kupno nowego to czemu od razu nie kupiłeś czegoś lepszego?
hiob Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie to ze stać tylko muszę cos wymyślić i tyle...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.