Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour Epicon

hiob

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

bardzo proszę was o pomoc, a sprawa wygląda następująco wczoraj zakupiłem wspomniany amortyzator dziś pojechałem dociąć rurę sterową tylko mierząc długość jaka ma być zapomniałem doliczyć mostka (debilizm) i rura jest dużo za krótka także cały amortyzator nie nadaje się do jazdy. Czy można dostać gdzieś nową "górę" amortyzatora? Czy jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?

Napisano

Skontaktowałem się z eurobikem i można kupić sterówkę koronę i golenie czyli całą górę amora koszt 220 zł więc chyba nie jest tak tragicznie + wysyłka w dwie strony 50zł + wymiana 50zł wraz ze zmianą skoku na 140mm i plus to że nie traci się gwarancji. Myślicie, że to dobra opcja? Czy lepiej kupić nowy a tamten spróbować sprzedać ew. zostawić jako części zamienne?

• Mod Team
Napisano

Zależy w jakim stanie jest Twój amor i ile jest wart. Ja bym raczej nie inwestował połowy wartości nowego amora w taki zabieg. Wolałbym zaryzykować kupując używkę. Albo taką do jazdy, albo na dawcę i samemu spróbować przełożyć golenie górne ze sterówką.

Napisano

Kupiłbym przedłużkę i kontrolował ją po każdej jeździe - a nuż będzie się taki zestaw dawał używać bezproblemowo - ktoś na forum tutaj pisał, że jeździ od dłuższego czasu i nie ma problemu - koszt koło 50zł.

Napisano

Zależy w jakim stanie jest Twój amor i ile jest wart. Ja bym raczej nie inwestował połowy wartości nowego amora w taki zabieg. Wolałbym zaryzykować kupując używkę. Albo taką do jazdy, albo na dawcę i samemu spróbować przełożyć golenie górne ze sterówką.

Amortyzator jest nowy z zerowym przebiegiem.

A na jaką długość przyciąłeś?

Zmierzyłem i jest jakieś 18,2-18,5

Napisano

ufff, to nie ma dużej tragedii jeżeli przycięte jest na 18+ . Osobiście próbowałbym go sprzedać, i kupiłbym nowy. Myśle ze jak spuścisz 100-150zł z ceny to pójdzie - sam pokalkuluj czy warto - popełniłes kosztowny bład ....

Napisano

Amortyzator jest nowy z zerowym przebiegiem.

Zmierzyłem i jest jakieś 18,2-18,5

Jaką masz ramę, że sterówka 18,5 cm jest zbyt krótka? Wiem, że są ramy z główkami i ponad 16 cm, a pytam tak tylko - z czystej ciekawości.

Napisano

Tragedii nie ma, z ew. sprzedażą problemu nie będzie :) Ja bym sprzedał tego i kupił jeszcze raz bo na pewno jest to lepsza opcja niż ta:

Skontaktowałem się z eurobikem i można kupić sterówkę koronę i golenie czyli całą górę amora koszt 220 zł więc chyba nie jest tak tragicznie + wysyłka w dwie strony 50zł + wymiana 50zł wraz ze zmianą skoku na 140mm i plus to że nie traci się gwarancji. Myślicie, że to dobra opcja? Czy lepiej kupić nowy a tamten spróbować sprzedać ew. zostawić jako części zamienne?

Lol jak Cię stać na zostawienie starego i kupno nowego to czemu od razu nie kupiłeś czegoś lepszego? :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...