jobba Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam Ze wzgledu na to, ze moj Suntour XCM jest troche chory(: , i wogole w ogóle wszystko w nim nie tak i nie zpelnia spełnia moich potrzeb. Chcial bym Chciałbym go zmienic. Myslalem nad czyms uzywanym dobrej jakosci. Ze wzgledu, ze mieszkam w Danii chce amortyzator kupic wlasnie w Danii a dokladnie FOX F100 RL. Amortyzator mial jeden wlasciciel od 2006. cena 450 zl. Wlasnie byl w serwisie, gdzie wymienione zostaly golenie, olej i uszczelki. Moja waga to 95 kg. I ma mi sluzyc do lekkiego xc i weekendowych wypadow do lasu z sasiadem troche ostrzejsza jazda. Oto pare zdjec. http://www.dba.dk/forgaffel-fox-f100rl-til-m/id-76041108/ Co o tym amortyzatorze myslicie? Czy to dobra cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams822 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Jakichś złych słów nie mogę powiedzieć, bo z fotek jest k, ale jak amor jest z 2006 roku i używanieć oraz za 450 zł, to może być ostro zajechany, albo coś z nim jest nie tak.Lecz z drugiej strony to stary model i tyle. Lecz jak jest tak jak piszesz to się nie zastanawiaj i bierz, albo poszukaj innych okazji, ale to właśnie ta może być najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Mam taki, tyle że F80 - te same flaki. Powiem Ci że za taką cenę warto, ja swojego kupiłem za podobną w niezłym stanie. Praca w porownaniu do XCR czy XCM - niebo a ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dungor Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Fox jest boski. Zdecydowanie pokochasz tego amora, a jak jeszcze po serwisie to raczej powinno być wszystko ok. W razie czego przegląd nie jest drogi i wiele nie dopłacisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Wiecie kiedy sprzedaje się foxa? Kiedy jego serwis przestaje się opłacać A tak na serio ja bym sobie odpuścił, bo koszty serwisu są duże.Lepiej kupić raidona lub dozbierać do tory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conquistador Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 przypuszczam tylko że ta Tora albo Raidon będą chodzić znacznie gorzej od tego starego Foxa. Co nie zmienia faktu ze tylo letni amor, nawet tak trwały jak Fox, może byc mocno zajechany. Jak to sie mówi "na dwoje babka wrózyła" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie napisałem, że te amory, będą chodzić lepiej od foxa,bo nie będą, ale kupując nowe, masz na nie gwarancję, a używane dostęp do części i prostą budowę.Fox musiałby być nieźle dojechany, żeby pracować gorzej od raidona, ale zdjęcia mogą kłamać, anoda to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzieki za odpowiedzi A Rock Shox Recon Silver TK za 450 zl nowy czy to dobra okazja, i czy to dobry amortyzator. Wolalbyl jakiegos tlumionego powietrzem a nie sprezyna. Albo Axon http://allegro.pl/show_item.php?item=1763525676 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Axon lepszy, ale pójdzie za więcej niż 450zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ale kolega mieszka w Danii i tam ceny serwisów Foxa mogą być inne niż u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Sam mam Foxa F80 RLT z 2005 roku i wiek wcale nie musi być minusem. Wystarczy poszukać dobry egzemplarz. Serwis niczym nie różni się od amortyzatorów innych firm. A F-y R czy RL to już wogóle banał. Nawet jeśli ktoś będzie to robił pierwszy raz, instrukcja jest na tyle bogata w obrazki i tekst, że każdy zrozumie co musi po kolei zrobić. A oto moja sztuka jak wygląda: http://dh-zone.com/forum/download/file.php?id=2684&mode=view 2005 rok, powietrze, regulacja szybkości odbicia, blokada skoku, regulacja siły blokady, waga 1555g, świetna praca. Nadal chcesz Suntoura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Oczywiscie ze wolal bym Fox´a . Tylko wlasnie trzeba trafic na dobry egzemplaz. I ceny serwisu w danii to kosmos, np. zaplecenie jednego kola = 150 zl RL troche tez sie ruzni od RLT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 ja mam teraz foxa vanilla rc 100 - uważam za jeden lepszych amorów. Będe sprzedawał cały rower razem z nim to zatęsknie za nim. Oczywiście nowy rower też będzie z foxem - tylko cena za rower z foxem jest zawsze wyższa niż z jakims roxshox czy innym padłem. fox i dt swiss - to jest godne polecenia = reszta to nic nie warte sprężyny hihihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Nie chce zakladac nowego tematu ale co powiecie na Rock Shox Recon Silver solo-air nowy za 500 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Na op tzeba zwrocic uwage przy kupnie uzywanego amortyzatora? Pomozecie?? (: Pozdrawiam Mateusz (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Na stan uszczelek i górnych goleni, w zasadzie tylko tyle jesteś w stanie zobaczyć na allegro. fox i dt swiss - to jest godne polecenia = reszta to nic nie warte sprężyny hihihi ładne głupoty, czyżby sid, corsa, magura i r7 popadły w niełaskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na stan uszczelek i górnych goleni, w zasadzie tylko tyle jesteś w stanie zobaczyć na allegro. Chodzilo mi raczej jak bede stal z amortyzatorem w reku i bede go miaj kopowac to na co trzeba zwrocic uwage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Wybor padl na FOX´a. Man nadzieje ze bede nim zadowolony. Udalo mi sie go wyrwac za 400 zl hehe (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.