Skocz do zawartości

[Amortyzator] FOX F 100 RL opinie

jobba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ze wzgledu na to, ze moj Suntour XCM jest troche chory(: , i wogole w ogóle wszystko w nim nie tak i nie zpelnia spełnia moich potrzeb.

Chcial bym Chciałbym go zmienic. Myslalem nad czyms uzywanym dobrej jakosci. Ze wzgledu, ze mieszkam w Danii chce amortyzator kupic wlasnie w Danii a dokladnie FOX F100 RL.

Amortyzator mial jeden wlasciciel od 2006. cena 450 zl. Wlasnie byl w serwisie, gdzie wymienione zostaly golenie, olej i uszczelki.

Moja waga to 95 kg. I ma mi sluzyc do lekkiego xc i weekendowych wypadow do lasu z sasiadem troche ostrzejsza jazda.

Oto pare zdjec. http://www.dba.dk/forgaffel-fox-f100rl-til-m/id-76041108/

Co o tym amortyzatorze myslicie? Czy to dobra cena?

Jakichś złych słów nie mogę powiedzieć, bo z fotek jest k, ale jak amor jest z 2006 roku i używanieć oraz za 450 zł, to może być ostro zajechany, albo coś z nim jest nie tak.Lecz z drugiej strony to stary model i tyle.

Lecz jak jest tak jak piszesz to się nie zastanawiaj i bierz, albo poszukaj innych okazji, ale to właśnie ta może być najlepsza.

Nie napisałem, że te amory, będą chodzić lepiej od foxa,bo nie będą, ale kupując nowe, masz na nie gwarancję, a używane dostęp do części i prostą budowę.Fox musiałby być nieźle dojechany, żeby pracować gorzej od raidona, ale zdjęcia mogą kłamać, anoda to nie wszystko.

Sam mam Foxa F80 RLT z 2005 roku i wiek wcale nie musi być minusem. Wystarczy poszukać dobry egzemplarz. Serwis niczym nie różni się od amortyzatorów innych firm. A F-y R czy RL to już wogóle banał.

Nawet jeśli ktoś będzie to robił pierwszy raz, instrukcja jest na tyle bogata w obrazki i tekst, że każdy zrozumie co musi po kolei zrobić.

A oto moja sztuka jak wygląda: http://dh-zone.com/forum/download/file.php?id=2684&mode=view

2005 rok, powietrze, regulacja szybkości odbicia, blokada skoku, regulacja siły blokady, waga 1555g, świetna praca. Nadal chcesz Suntoura? ;)

ja mam teraz foxa vanilla rc 100 - uważam za jeden lepszych amorów. Będe sprzedawał cały rower razem z nim to zatęsknie za nim. Oczywiście nowy rower też będzie z foxem - tylko cena za rower z foxem jest zawsze wyższa niż z jakims roxshox czy innym padłem.

fox i dt swiss - to jest godne polecenia = reszta to nic nie warte sprężyny hihihi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...