macias1703 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post tutaj dlatego chciałbym się ze wszystkimi przywitać; HELLO! :-) Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że jestem żółtodziobem w sprawach rowerowych i każda uwaga-opinia-propozycja będzie dla mnie mile widziana. A teraz do rzeczy: Planuję zakup roweru górskiego, roweru który sprawi że nie będę musiał marnować czasu i pieniędzy na komunikacją miejską w swoim mieście. Na pewno będę nim jeździł też gdzieś w teren, jakieś wycieczki w las, drogi gruntowe itp. Już od jakiegoś czasu czytam to forum z nadzieją, że znajdę jakąś poradę dotyczącą roweru dostosowanego do moich potrzeb jednak po przeczytaniu kilkunastu tematów zauważyłem, że "ilu użytkowników, tyle opini" i naprawdę trudno mi się zdecydować na konkretny zakup. Budżet jaki mam zamiar przeznaczyć na kupno to ok 1600 zł (plus minus 100 zł). Mój wzrost to 195 cm, waga 91 kg. W moje oko wpadł rower CUBE AIM 2011 Mój odnośnik jednak wielu z was opinie na temat tego sprzętu są podzielone. Wiem, że w przypadku tego roweru rozmiar ramy dla mnie to 22". Druga opcja to KROSS LEVEL A2 DISC: Mój odnośnik Trzecia opcja to KROSS HEXAGON V6 2011: Mój odnośnik Co myślicie o tym rowerach oraz jakie inne rowery polecalibyście dla mnie w przedziale cenowym podanym wyżej? Za wszystkie propozycje i uwagi z góry serdeczne dzięki! Pozdrawiam.
Lucas18 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Za 1700 mógłbyś wyrwać dobry rower z firmy specialized. Zaś jeśli chodzi o twoje propozycje to mi osobiście najbardziej przypadł rower firmy CUBE. Osprzęt jest całkiem porządny, wygląd też jest spoko.
Emcio Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Co do Cube AIM. Koleżanka kupiła jakieś 2 miesiące temu ten rower. Z wyglądu rower przebija prawie każdy rower. Co do podzespołów... Za tą cenę można już kupić coś innego na lepszych podzespołach. Kross którego znalazłeś jest (moim zdaniem) wart swojej ceny. Jeżeli budżet ci na to pozwala zobacz Unibike Evolution link: http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2011.html W zakresie cena/osprzęt jest to najlepsze wyjście
atvrider Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Kross a2 najlepszy - ja bym owego kupił gdybym miał taki budżet
ooggii Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Według mnie jesteś troszkę za ciężki na Krossa. Mają taki jeden zapis w karcie gwarancyjnej - rowery i układ hamulcowy zaprojektowane na max 100kg (rower+biker+bagaż) - mogą wystąpić problemy z gwarancją (napisz do producenta, może się wypowie w temacie, być może do obliczeń przyjmowano współczynnik dynamiczny np 1,2-1,3 który przy jeździe rekreacyjnej nie wystąpi) Podobno unibike są pod 120kg. Cube - nie wiem, ale rowery mają ładne
macias1703 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie wszystkim za porady i odpowiedzi, mój wybór padnie prawdopodobnie na cube aim 2011. Pozdrawiam :-)!
macias1703 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam ponownie, po przeczytaniu jeszcze paru tematów na tym forum zacząłem poważnie zastanawiać się na unibike evolution 2011 w zamian za cube aim 2011, ale mam jedno pytanie: czy rama 21" będzie dobra na mój wzrost tj. 194 cm?.
Emcio Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Mam 186cm wzrostu. Rama 21" jest na mnie dobra, podobo nawet byłaby trochę za duża - słowa sprzedawcy. Rower byłby lepszą alternatywą niż Cube AIM. Evo ma lepsze podzespoły za podobną cenę. Na rowerzysta.pl można kupić Evolution za 1649zł z darmową przesyłką. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2011.html
macias1703 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Napisano 30 Sierpnia 2011 A w porównaniu Unibike evolution 2011 a Kellys Salamander grey 2010: http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kelly-s-salamander-grey-2010.html?utm_campaign=2011-08&utm_content=380&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl to który
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.