Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma bc-1009 czy 1200 - który wybrać ?

arkadiuszxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chce zakupić dobry licznik wraz z funkcją pomiaru średniej prędkości. W oko mi wpadły te dwa modele. Który polecacie zakupić, może coś innego ? Czym one w zasadzie się różnią - wyczytałem, że w wersji 1200 jest termometr, stoper to czemu niby jest tańsza ?

Z góry dzięki za wszelkie pomocne porady!

Napisano

1200 należy do niższej serii Baseline, natomiast 1009 to seria Topline. Szczerze mówiąc to nie wiem jakie są różnice pomiędzy tymi seriami, może jakość wykonania? Na stronie Sigmy nie ma żadnych informacji na temat tych liczników z niższej grupy. Sam niedawno stałem przed wyborem licznika i postanowiłem dorzucić 20 zł i zakupić 1609. Nie żałuję wyboru, bo w porównaniu do 1009 ma kilka dodatkowych, całkiem przydatnych funkcji jak termometr, podświetlenie, dodatkowy licznik kilometrów, stoper czy możliwość dołożenia czujnika kadencji.

Napisano

Rozumiem, ale na logikę to wolę wybrać model z większą ilością możliwości i do tego o parę zł tańszą. Gwarancja chyba taka sama. Czy jednak jest różnica w jakości wykonania między tymi seriami ? Czy po prostu sigma 1200 jest starsza i dawniej produkowana, więc wiadome nowy model czy seria nawet z mniejszą ilością możliwości może być droższa. Ale z drugiej strony rok produkcji tego modelu jest taki sam z tego co wyczytałem... Chyba zdecyduję się jednak na wersje 1200 - termometr w końcu zawsze się może przydać.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Posiadam licznik 1200 i jestem z niego bardzo zadowolony, model 1009 ma chyba ładniejszą czcionkę oraz nie ulotną pamięć. Uważam że nie ma sensu dopłacać ale decyzję musisz podjąć sam. Najlepiej idź do sklepu i zobacz oba na żywo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...