arkadiuszxx Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam, chce zakupić dobry licznik wraz z funkcją pomiaru średniej prędkości. W oko mi wpadły te dwa modele. Który polecacie zakupić, może coś innego ? Czym one w zasadzie się różnią - wyczytałem, że w wersji 1200 jest termometr, stoper to czemu niby jest tańsza ? Z góry dzięki za wszelkie pomocne porady!
Sev Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 1200 należy do niższej serii Baseline, natomiast 1009 to seria Topline. Szczerze mówiąc to nie wiem jakie są różnice pomiędzy tymi seriami, może jakość wykonania? Na stronie Sigmy nie ma żadnych informacji na temat tych liczników z niższej grupy. Sam niedawno stałem przed wyborem licznika i postanowiłem dorzucić 20 zł i zakupić 1609. Nie żałuję wyboru, bo w porównaniu do 1009 ma kilka dodatkowych, całkiem przydatnych funkcji jak termometr, podświetlenie, dodatkowy licznik kilometrów, stoper czy możliwość dołożenia czujnika kadencji.
mklos1 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Mam Sigmę 1009 STS. Nie licząc problemów z radiem, to jestem z niego zadowolony. Bardzo czytelny i wygodny w obsłudze. Polecam zatem wersję przewodową 1009.
Mod Team Maniak Napisano 18 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2011 Wszystkie bezprzewodowe sigmy jakie mialem (3 sztuki) po roku czasu padły na amen. Natomiast kabelkowe idealnie.
arkadiuszxx Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 Rozumiem, ale na logikę to wolę wybrać model z większą ilością możliwości i do tego o parę zł tańszą. Gwarancja chyba taka sama. Czy jednak jest różnica w jakości wykonania między tymi seriami ? Czy po prostu sigma 1200 jest starsza i dawniej produkowana, więc wiadome nowy model czy seria nawet z mniejszą ilością możliwości może być droższa. Ale z drugiej strony rok produkcji tego modelu jest taki sam z tego co wyczytałem... Chyba zdecyduję się jednak na wersje 1200 - termometr w końcu zawsze się może przydać.
glinkoln915 Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Również polecam Sigmę 1009, a to mój ostatni wynik w Bieszczadach na tym liczniku http://imageshack.us/photo/my-images/29/img2484t.jpg/
pancernik Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Posiadam licznik 1200 i jestem z niego bardzo zadowolony, model 1009 ma chyba ładniejszą czcionkę oraz nie ulotną pamięć. Uważam że nie ma sensu dopłacać ale decyzję musisz podjąć sam. Najlepiej idź do sklepu i zobacz oba na żywo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.