Skocz do zawartości

[Rower] Unibike Fusion 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie zakupiłem rower Fusion 2010, dopiero co zaczynam swoją przygodę z jazdą rowerami powiedzcie czy to dobry wybór na początek ?? będę głównie jeździł po chodnikach/ulicach od czasu do czasu jakieś polne dróżki nie wybieram się w wielki teren.

Myślałem także nad Krossem ale ostatecznie wybrałem Fusion'a.

Czy jest coś w tym rowerze co wymaga zmiany coś w jego osprzęcie ?? wybór padł na Fusiona bo z tego co czytałem jest lepszy osprzętowo od Mussiona.

Jak na razie to tyle pytań na początek, w razie co będę pisał :)

Napisano

Nie mam zamiaru chwalić ani krytykować wyboru - w końcu każdy kupuje to, co mu się podoba / uzna za sensowne...

Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z rowerem - po prostu zacznij jeździć. Jeśli ten sport naprawdę Cię wciągnie, sam szybko ustalisz, które elementy osprzętu w Twoim rowerze Ci przeszkadzają. Dodatkowym pozytywnym (?) aspektem sytuacji jest to, że części rowerowe się zużywają :) Przy okazji wymiany niektórych wyeksploatowanych elementów zawsze będziesz miał możliwość lekkiego podrasowania swoich dwóch kółek.

Miłej jazdy!

Napisano

Akurat sensowne Krossy Nowe to od 1500 w zwyższ po pierwsze nie miałem tyle kasy po drugie dopiero zaczynam prawdziwą jazdę na rowerze więc od razu w karbony nie będę się pchał....

Napisano

A ja powiem tak, śmigałem na makrokeszu, teraz mam rower na osprzęcie coś jak fusion i różnica jest poprostu nie do opisania, a z moją aktualną kondycją objeżdżam znajomych na podobnych rowerach :)

Napisano

No ja do tej pory też jeździłem na takich nie posmarowanych nie serwisowanych za 200zł ( nie moje rowery ) także pewnie jak wsiąde na Unibika to dla mnie będzie przepaść ja wiem że to nie jest marka np. Cube czy coś ;) ale nie ma co od razu kupować Ferrari jak ktoś zdał wczoraj prawo jazdy ;);)

Pytanie na które jestem totalnie głupi...błotniki...zaraz po odbiorze roweru chce zakupić zapasowe dętki itp i błotniki i tutaj nie wiem...miałem okazje śmigać na rowerach z błotnikami i mimo że miały błotniki to i tak i tak byłem ubrudzony nie wiem jak to się stało ale tak było.

Więc chciałbym kupić dobre,solidne i takie które będą chroniły, liczę się że pewnie wyjdzie troche więcej niż 20 zł ale trudno wole raz a porządnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...