Razor007 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Tak jak w temacie zakupiłem rower Fusion 2010, dopiero co zaczynam swoją przygodę z jazdą rowerami powiedzcie czy to dobry wybór na początek ?? będę głównie jeździł po chodnikach/ulicach od czasu do czasu jakieś polne dróżki nie wybieram się w wielki teren. Myślałem także nad Krossem ale ostatecznie wybrałem Fusion'a. Czy jest coś w tym rowerze co wymaga zmiany coś w jego osprzęcie ?? wybór padł na Fusiona bo z tego co czytałem jest lepszy osprzętowo od Mussiona. Jak na razie to tyle pytań na początek, w razie co będę pisał
RadekRadek Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Pytanie o rower już po zakupie to głupi pomysł. IMO zakup nietrafiony, trzeba było kupić crossa jakiegoś.
k2cl Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Nie mam zamiaru chwalić ani krytykować wyboru - w końcu każdy kupuje to, co mu się podoba / uzna za sensowne... Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z rowerem - po prostu zacznij jeździć. Jeśli ten sport naprawdę Cię wciągnie, sam szybko ustalisz, które elementy osprzętu w Twoim rowerze Ci przeszkadzają. Dodatkowym pozytywnym (?) aspektem sytuacji jest to, że części rowerowe się zużywają Przy okazji wymiany niektórych wyeksploatowanych elementów zawsze będziesz miał możliwość lekkiego podrasowania swoich dwóch kółek. Miłej jazdy!
Razor007 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Akurat sensowne Krossy Nowe to od 1500 w zwyższ po pierwsze nie miałem tyle kasy po drugie dopiero zaczynam prawdziwą jazdę na rowerze więc od razu w karbony nie będę się pchał....
rybciasum Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 A ja powiem tak, śmigałem na makrokeszu, teraz mam rower na osprzęcie coś jak fusion i różnica jest poprostu nie do opisania, a z moją aktualną kondycją objeżdżam znajomych na podobnych rowerach
Razor007 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 No ja do tej pory też jeździłem na takich nie posmarowanych nie serwisowanych za 200zł ( nie moje rowery ) także pewnie jak wsiąde na Unibika to dla mnie będzie przepaść ja wiem że to nie jest marka np. Cube czy coś ale nie ma co od razu kupować Ferrari jak ktoś zdał wczoraj prawo jazdy Pytanie na które jestem totalnie głupi...błotniki...zaraz po odbiorze roweru chce zakupić zapasowe dętki itp i błotniki i tutaj nie wiem...miałem okazje śmigać na rowerach z błotnikami i mimo że miały błotniki to i tak i tak byłem ubrudzony nie wiem jak to się stało ale tak było. Więc chciałbym kupić dobre,solidne i takie które będą chroniły, liczę się że pewnie wyjdzie troche więcej niż 20 zł ale trudno wole raz a porządnie
Mod Team mrmorty Napisano 20 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2011 a jaki jest sens pytać o rower po jego zakupie? Zamykam zgrzytając zębami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.