Silver400 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, mam zamiar kupić lub złożyć rower i mam na to około 1000zł, plus pół garażu części. W oczy rzucił mi się ten http://allegro.pl/rower-mtb-dirt-street-dh-i1774341058.html, mam 172 cm wzrostu i mam zamiar na tym szybko jeździć w dół po w miarę równej nawierzchni (bez hopek), ale też móc pojechać gdzieś dalej bez specialnego przemęczania się. Jeśli nie ten to co innego ? proszę o linki i propozycje. Jeśli chodzi o składanie to posiadam: koła, hamulce, przerzutkę tył i trochę innego osprzętu (manetki, siodełko itp) Potrzebuje głównie ramy, amora (z założenia miało być duro 130) i korby, opcjonalnie rurek przód ale nie są konieczne na gwałt. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ten rower to jest skoczek. Nie nadaje się do jazdy tylko do hopów. Może coś takiego klik. Ja bym go wziął nawet ze względu na amortyzator i Ci jeszcze kasy zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A ten z kolei to zwykłe mtb. Coś takiego już miałem i ze względu na to że lubię swoje zęby, postanowiłem zmienić. Poza tym musi mieć mocowanie na tarcze, bo mam cały zestaw ściągnięty ze starego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A coś takiego: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 two4player nie bedzie dobry, koła 24, a więc ciężko będzie sie jeździć normalnie z punktu a do punktu b Podaj jakie masz dokładnie części dobierzemy jakąś ramkę pod którą pasowały by części które masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Przerzutka tył Shimano Deore Shadow Hamulec przód tarczowe Avid BB7 185mm Hamulec tył tarczowe Avid BB5 160mm Manetka prawa Alivo Rapidfire + klamki LX Piasty Trilogy Opony Kenda K831A 1.95 Obręcze Trilogy X5 Pedały jakieś platformy od VP mam jeszcze starą rame z heksagona v4 i komplet rurek zoom do niego a jeśli chodzi o rozmiar kół to zdecydowanie celuje w 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 nikt mi nie pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.