dragonek323 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. Posiadam rowerek Mexller Folow Limited 3000. Posiadam go od jesieni roku 2010 i na moje skromne oko przejechałem do tej pory jakoś 2200km (1600km od połowy kwietnia tego roku). Przesiadka ze zwykłego górala, ciężkiego jak diabli to oczywiście miłe wrażenie . Specyfikacji tego roweru znaleźć się raczej nie da ( mi się nie udało) więc napisze co nie co o nim. Więc Rama aluminiowa(chyba) hydroformowana, hamulec przód Tektro Aquila, tył tektro ? v-brake, korby Romax, manetki Shimano Alivia, przerzutka przód Shimano Alivio, tył Shimano Alivio, kierownica, mostek - zoom, amortyzator przód Zoom 550, sztyca Kalloy 400mm, obręcze Weinmann Zac 2000, kaseta ośmio biegowa (?). Na rowerze jeździ się lekko mimo opon 2,00 z dużym bieżnikiem. Co sądzicie o tym rowerze? Jak dla mnie jest dobry, ale chce usłyszeć opini innych. Przez zime mam zamiar zrobić jakieś modyfikacje żeby było lepiej bo wiem, że może być . I teraz moje pytanie. Co w nim zmienić, Co najszybciej? Odpowiedz niektórych może brzmieć "wszystko" no ale niestety tak się nie da . Prosiłbym o kolejność wymian części. Będę bardzo wdzięczny za pomoc
brt0555 Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Kola na lzejsze, mostek, sztyca, kiera na lzejsza wygodniejsza, potem mozna pobawic sie w zmiane korby na alivio, manetek zeby calosc byla na alivio, hamulce minimum v-brake altus i bedzie git.
dragonek323 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie za odpowiedz. Koła mam zamiar zmienić w niedalekim czasie i podobają mi się takie: Link. Podoba mi się takie rozstawienie szprych. Czy takie koła były by dobre?
Mod Team mrmorty Napisano 20 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2011 przenoszę do właściwego działu
dragonek323 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Mam jeszcze pytanie i to pewnie nie ostatnie. Czy takie hamulce Link będą dobre na przód jak i na tył? Czy te korby Link będą dobre? Czy trzeba by było zmieniać coś jeszcze? Kasetę posiadam Shimano 8 rzędów. Czy wcześniej już podane przeze mnie koła Link są dobre? Podoba mi się ich rozstawienie szprych. Czy są ew. jakieś zamienniki gdyby były złe o takim kształcie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.