Skocz do zawartości

[Rower] Mexller Limited 3000

dragonek323

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam rowerek Mexller Folow Limited 3000. Posiadam go od jesieni roku 2010 i na moje skromne oko przejechałem do tej pory jakoś 2200km (1600km od połowy kwietnia tego roku). Przesiadka ze zwykłego górala, ciężkiego jak diabli to oczywiście miłe wrażenie ;). Specyfikacji tego roweru znaleźć się raczej nie da ( mi się nie udało) więc napisze co nie co o nim. Więc Rama aluminiowa(chyba) hydroformowana, hamulec przód Tektro Aquila, tył tektro ? v-brake, korby Romax, manetki Shimano Alivia, przerzutka przód Shimano Alivio, tył Shimano Alivio, kierownica, mostek - zoom, amortyzator przód Zoom 550, sztyca Kalloy 400mm, obręcze Weinmann Zac 2000, kaseta ośmio biegowa (?). Na rowerze jeździ się lekko mimo opon 2,00 z dużym bieżnikiem. Co sądzicie o tym rowerze? Jak dla mnie jest dobry, ale chce usłyszeć opini innych. Przez zime mam zamiar zrobić jakieś modyfikacje żeby było lepiej bo wiem, że może być ;). I teraz moje pytanie. Co w nim zmienić, Co najszybciej? Odpowiedz niektórych może brzmieć "wszystko" no ale niestety tak się nie da ;). Prosiłbym o kolejność wymian części. Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Napisano

Kola na lzejsze, mostek, sztyca, kiera na lzejsza wygodniejsza, potem mozna pobawic sie w zmiane korby na alivio, manetek zeby calosc byla na alivio, hamulce minimum v-brake altus i bedzie git.

Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedz. Koła mam zamiar zmienić w niedalekim czasie i podobają mi się takie: Link. Podoba mi się takie rozstawienie szprych. Czy takie koła były by dobre?

Napisano

Mam jeszcze pytanie i to pewnie nie ostatnie.

Czy takie hamulce Link będą dobre na przód jak i na tył?

Czy te korby Link będą dobre? Czy trzeba by było zmieniać coś jeszcze? Kasetę posiadam Shimano 8 rzędów.

Czy wcześniej już podane przeze mnie koła Link są dobre? Podoba mi się ich rozstawienie szprych. Czy są ew. jakieś zamienniki gdyby były złe o takim kształcie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...