jechan96 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam. Dzisiaj dotarł do mnie nowy rower i od razu rozpocząłem testy. Po przejechaniu przez dość spory piasek łańcuch i przednia korba jakoś tak dziwnie "zgrzyta". Chyba dostał się tam piasek. Rower nowy i nasmarowany i pewnie dlatego kleji piasek. Przy zmianie przerzutek z przodu także strasznie ociera o przerzutkę "zgrzyta" Proszę o pomoc. Jeżeli takowy temat już był to przepraszam i proszę o podanie linku do niego. Pozdrawiam
Mod Team Maniak Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Wyczyść i nasmaruj na nowo.. Podpowiem:ci w tajemnicy że potrzebna jest benzyna ekstrakcyjna i smar do łańcucha. To chyba oczywiste że jak wejdzie piasek to będzie zgrzytało, chyba nie miałeś nadziei że fabryczne smarowanie starczy na rok czy więcej ?
jechan96 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Czyli muszę zdejmować łańcuch czy niekoniecznie? Najpierw mogę polać wodą czy nie ? Jakich preparatów użyc (konkretna nazwa), jakie polecacie? Nie trzeba czyścić kasety i korby ? Jak często trzbeba czyścić taki łańcuch?
karbeti Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Jesteś w dziale "konserwacja sprzętu" Na temat czyszczenia, smarowania łańcucha oraz słuzących do tego środków napisano tu już chyba prawie wszystko. Także zapraszam do czytania i nie zawracaj ludziom głowy.
jechan96 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 A co myślicie o takim rowiązaniu: http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-lancucha-barbieri-2-oleje-i1766041877.html Czy to działa ? Czy tylko taki bajer ?
Mod Team safian Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Przeczytaj regulamin, użyj wyszukiwarki, na temat maszynek do czyszczenia (nawet tej konkretnej) jest sporo postów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.