saffal Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam, kupiłem tydzień temu licznik sigmy 1609 lecz już przewód od podstawki został przerwany(wyślę na gwarancję). Ma ktoś może najlepiej z Łodzi lub okolic taką podstawkę na sprzedaż ? Chodzi o licznik przewodowy. Lub dajcie adresy do sklepów w Łodzi gdzie może dostanę takie coś. Sprawa jest pilna ponieważ w piątek wieczorem jadę nad morze i licznik by mi się przydał
daVe Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie sądzę, aby ktoś to uznał na gwarancji, więc nie wiem czy jest sens wysyłać. Zrób tak jak ja - podstawka teoretycznie jest nierozbieralna. Ale ostrym nożem idzie ją rozdzielić na dwie części. Już nie pamiętam czy trzeba było w środku coś tam lutować, czy nie, ale z tym sobie przecież poradzisz - wystarczy skrócić kabelek i zamontować jego końcówki w odpowiednich miejscach. Na koniec składamy podstawkę i gotowe - klej typu superglue może kiepsko trzymać, ja zgrzałem plastik przy użyciu noża i zapalniczki. Robiłem to już jakiś czas temu, na pewno jeżdżę już z naprawianą podstawką dłużej niż z oryginalnie "zamkniętą".
saffal Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 Dobra tylko kabelek jest rozwalony na samym dole. 3 cm od czujnika na dole. Czujnik tez mi się uda rozłożyć bez problemu i polutować ? Jutro to zrobie, nie będę rozbierać czujnika tylko po lutuje kabelki przed i już. Temat do zamknięcia.
Piksel Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Tak, spokojnie da się tak zrobić, sam tak zrobiłem i wszystko działa.Ew. jeśli nie chcesz się w to bawić w decathlonie mają te podstawki.
Tomek82 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Jakiś czas temu w Decathlonie widziałem podstawki pod liczniki sigma. Pozdrawiam
saffal Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Dobra, spierdzielone coś więcej. Polutowałem i nie zadziałało. Wszystkie podstawki które można dostać są pod drugi rower. Jaka będzie różnica gdy podłącze taką podstawkę ? Jedynie obwód koła będę musiał wpisać dla roweru 2 ?
Sev Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Tak, wystarczy że wprowadzisz obwód koła dla drugiej podstawki i przeniesiesz łączny przebieg i czas z 'BIKE 1' na 'BIKE 2'.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.