Skocz do zawartości

[do1800PLN] MTB/CROSS

LBN01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie poszukuję roweru żeby móc pojeździc po lesie, jakieś górki też zaliczyć, rzadko po mieście, ale kawałek chodnika może się zdarzyć Zwiedziłam już chyba wszystkie sklepy rowerowe w LBN i to co mi zaproponowano to:

•  
  • Merida Juliet v10

•  
  • Merida TFS 100matts

•  
  • Agang Nikita 4.0 ( raczej odpada ze względu na cenę i jak dla mnie zbyt profesjonalny)

•  
  • Kellys Viper

• Kross Hexagon v3 lub v6

Czy macie jakieś inne propozycje, możecie coś więcej powiedzieć o tych rowerach - chętnie poczytam. Gdzieś na necie znalazłam notę o Merida TFS gość pisał że zachęciła go niska cena w porównaniu do tak dobrego sprzętu, ale okazało się to wielką pomyłką bo zaczęło się sypać przerzutki itp. I tu pojawia się kolejne pytanie są jakieś których unikać, w większości jest Shimano ale różne (Acera, Altus) Na co zwracać uwagę. Przyjmę wszystkie porady - jestem totalnym laikiem, ale powoli wkręcam się w temat.

Z góry dzięki jeśli ktoś się podejmie coś napisać :)

Napisano

evolution i w przyszłości opony semislicki tudzież sprzedaż smart samów i kupno semislicków, i będzie świetny rower :), aczkolwiek polecam dosiąść takiego i zobaczyć jak się na nim czujesz bo kwestia geometrii jest sprawą osobistą

Napisano

te 1800 PLN to MAX, nie ukrywam że chciałabym wydać jak najmniej, a znowu ten Evolution mi nie przypada do gustu :yucky:

Napisano

100 złt drozej, jednak dostajesz za to darta 2, osprzet slx co jest juz znaczaca roznica, jednak jesli budzet to 1800 max (nie znajdziesz wiecej ) to a6 niestety odpada.

Napisano

Kellys fajny, jeszcze dodam Authora: http://www.velo.com.pl/rowery/wyprzedaz/?id=431 ,ktory tez jest ciekawa opcja;)

Ja wiem, że jako niedoświadczony fan 2 kołek (nie tylko z napędem "fizycznym") nie mam za wiele do gadania, ale jakoś Author również mnie nie przekonuje, miałam okazje pojeździć na 3/4 modelach i jak dla mnie mają za długie ramy.

Napisano

A nie lepiej pokombinować samemu z częściami i złożyć sobie samemu rower-tu kupić coś używanego tam coś nowego na pewno takim sposobem złożysz wyższej klasy rower niż jakikolwiek, który kupowałbyś w sklepie.

Napisano

To Ty wybierasz rowerek, wiec Tobie ma odpowiadac :icon_wink: Jak nie podchodzi Ci Author, to przymierz sie do Unibike'a i Kellys'a no i a6 jak mialbys 100zlt dodatkowo( a moze przymiarka CIe wlasnie do ktoregos przekona).

Napisano

To Ty wybierasz rowerek, wiec Tobie ma odpowiadac :icon_wink: Jak nie podchodzi Ci Author, to przymierz sie do Unibike'a i Kellys'a no i a6 jak mialbys 100zlt dodatkowo( a moze przymiarka CIe wlasnie do ktoregos przekona).

Kellys Viper ten którego mi polecano odpowiadal mi najbardziej, ale opinie nie są mu przychylne. Jakoś najbardziej na razie przekonuje mnie Kross i Merida. Na razie szukam dalej może do końca sierpnia na coś sie zdecyduje

Napisano

Za 2000 mozna dostac kellysa quartza dsc 2011 sprawuje sie swietnie.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

autorka tematu pisze że 1800 zł jest kwotą maksymalną, tak ciężko przeczytać cały temat ? :wallbash: :wallbash:

czemu nie unibike viper ? :)

Napisano

czemu nie unibike viper ? :)

A jak on się ma w porównaniu do Meridy JULIET 20 MD (nowa propozycja, bo tamte każdą powoli eliminuje)lub Unibike Evolution ?

Napisano

Viper a Evolution to 2 rozne swiaty, musialabys zdecydowac sie co Ci bedzie bardziej towarzyszyc na drodze-asfalt i ubite drogi, czy teren i blotne alejki. Viper to cross bardziej uniwersalny, mniej sie na nim zmeczysz podczas jazdy, Evolution to terenowka, jednak za to bardzo dobra tak samo jak Viper- jak masz pytania to wal smialo, mam wersje GTS, wiec po czesci moge CI pomoc(rama z wysoka gorna rura), Merida ladna i kobieca, jednak osprzet jest dla mnie fatalny jak za ta kwote.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...